Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Лекція 2. Особисті візити та бесіди.

Читайте также:
  1. Визначення походження дитини від матері та батька,Особисті і майнові обовязки батьків і дітей.
  2. Вступна лекція
  3. Деструктивні функції конфлікту на особистісному рівні
  4. Діяльність фізичних та юридичних осіб не може порушувати особисті немайнові права.
  5. Життєвий шлях і особистість Ф. Стендаля.
  6. Заняття 2 Лекція3/2. Методи аналізу та прогнозування розвитку середовища підприємства
  7. Заняття 3 Лекція 3/3. Стратегічний аналіз діяльності підприємства та вибір стратегічних позицій
  8. Заповнити у довіднику Контрагенти картки на основні організації – контрагенти (постачальники, покупці та замовники, учасники, засновники тощо) та внести їх реквізити.
  9. Зміст та організація дослідження стилю психологічних особливостей міжособистісних стосунків юнаків з різними типами музичних вподобань.
  10. ІІІ. Особистісно-діяльнісний підхід до організації навчального процесу.

 

1. Місце та значення особистих візитів та бесід у дипломатії.

2. Класифікація особистих візитів та бесід.

3. Організація та проведення особистих візитів.

4. Організація та проведення бесід.

5. Заключні або підсумкові документи за результатами особистих візитів та бесід.

 

№1. У процесі спілкування дипломат збирає необхідну інформацію про країну перебування роз’яснює зовнішню та внутрішню політику своєї держави. Особисті візити відбуваються як правило тоді, коли інформація, що цікавить дипломата, не може бути отримана з інших джерел. Саме безпосередній діалог дає найчіткішу інформацію про події, що відбуваються в країні перебування.

Прибувши до країни перебування, дипломат має перш за все поцікавитись про порядок проведення особистих візитів в даній країні.

№2. Особисті візити можна розподілити на три категорії:

1. Протокольні візити (візити ввічливості або візити представлення). Цей візит ініціюється візитером. Ініціатива його завершення теж належить візитеру. Тривалість не перевищує 15-20 хвилин. Такі візити здійснюються: а) на початку виконання своїх функцій в країні перебування; б) напередодні їх завершення; в) підчас урочистостей.

2. Ділові візити. Найрозповсюдженіший засіб спілкування. Ініціатива належить будь-якій стороні. Тривалість необмежена. Вирішуються будь-які питання, що стосуються виконання службових обов’язків.

3. Приватні особисті візити та бесіди (кулуарні розмови). Ця форма використовується за умови сталих стосунків між сторонами.

На сучасному етапі кожен візит має супроводжуватися необхідною документацією.

№3. Новоприбулий дипломат має нанести протокольні візити місцевим діячам, своїм колегам по дипломатичному корпусу. Перший візит наноситься шефу протоколу, підчас зустрічі з яким він домовляється про аудієнцію у міністра закордонних справ та голови держави. До МЗС направляється особиста нота з проханням призначити аудієнцію у голови держави. У Великобританії діє виключення: голова дипломатичного представництва починає виконувати свої обов’язки з моменту вручення вірчих грамот голові зовнішньополітичного відомства, а не голові держави. Загальним правилом є те, що візити до колег по дипломатичному корпусу починаються з візиту до дуаєна. В країнах, де католицька церква займає привілейоване становище, перший візит наноситься до папського нунція, який, як правило, є дуаєном. В колоніальних країнах дуаєнами є дипломатичні агенти колишньої метрополії. Особисті візити відбуваються за протокольним старшинством в наступній послідовності: спочатку глави дипломатичних представництв, інші дипломати за дипломатичним списком, який публікується в кожній державі, консульські працівники за консульським списком. Повірене у справах мають першими нанести візит новоприбулому послу.

Правила нанесення особистих візитів:

1. Якщо візит за певних обставин не наноситься, обов’язково надсилається візитна картка.

2. Новоприбулий посол наносить візити ввічливості, як правило, послам тих країн, з якими його країна має дипломатичні відносини (виключення обумовлюються політичною доцільністю).

3. Новоприбулий посол наносить візити ввічливості не тільки колегам, але й главі уряду держави перебування, голові законодавчих зборів, деяким членам Кабміну, провідним суспільним діячам, видатним особам сучасності. Ці особи обов’язково мають нанести візит у відповідь (крім художників), інакше можливі ускладнення у відносинах між країнами.

4. Дружини новоприбулих голів дипломатичних представництв мають нанести візити ввічливості дружинам голів дипломатичних представництв, акредитованим у цій країні. Якщо це неможливо, надсилається візитна картка. Можливі візити у відповідь. Візити дружин можуть відбуватись у спрощеній формі шляхом нанесення спільних візитів разом з чоловіками. Для візитів у відповідь, як правило, організується загальне прийняття.

 

№4. Особиста бесіда не має чітко визначених протокольних рамок, основним завданням господаря є створити атмосферу комфорту і взаємної довіри. Будь-яка особиста бесіда вимагає документального фіксування. Існують наступні форми запису бесід:

— Стенографічний запис бесіди (найбільш повно відображає зміст розмови);

— Щоденниковий запис (основні моменти бесіди, власні враження);

— Запис бесід в журналі;

— Підсумковий запис;

— Шифротелеграма (надсилається, коли необхідно негайно донести до адресата зміст бесіди).

Як правило, бесіді присвоюється номер, вказується дата проведення, ПІБ та посада особи, що брала участь в бесіді з іншої сторони, ПІБ та посада особи, яка проводила бесіду, перелік та короткий зміст питань, які розглядались, конкретні результати бесіди (домовленності, попередня згода, тощо). Запис бесіди рекомендується робити в день її проведення або на наступний день.

 




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 218 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав