Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Державний прапор.

Читайте также:
  1. БЕРДЯНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  2. Декларація про державний суверенітет України (16.07.1990 року) та її основні положення.
  3. Демократизація суспільства. Перебудова. Декларація про державний суверенітет. ДКНС і Україна. Розвал СРСР.
  4. Державний апарат України
  5. Державний аппарат
  6. Державний борг: сутність та соціально-економічні наслідки
  7. ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕт
  8. Державний бюджет і бюджетна політика. Бюджетний дефіцит. Державний борг. Види державного боргу.
  9. Державний бюджет та його формування.
  10. Державний бюджет України. Доходи і видатки державного бюджету

Серед державних символів саме прапор найчастіше використовується в офіційному дипломатичному житті. Згідно зі статтею №20 Віденської конвенції 1961р. дипломатичні представництва мають право вивішувати прапор своєї країни на приміщенні представництва та резиденції посла, на транспортних засобах та на приміщеннях служб дипломатичних представництв.

Паспорт – на лівому краю, в країнах, з правостороннім рухом – на правому, над вітровим склом – в надзвичайних випадках. Місце в авто за прапором – найпочесніше. Якщо в авто знаходяться глави двох держав, тоді на автомобілі виставлявляються два прапора з використанням правила правої руки.

Віденською конвенцією 1963р. було закріплено право консульств вивішувати на своїх службових приміщеннях та резиденціях національний прапор. У разі якщо в даній столиці є посольство, над приміщеннями консульства, автомобілях та моторних човнах не вивішуються прапор.

При виготовленні прапорів, гербів, виконання гімнів іншою державою не допускається ніяких змін.

Державний прапор займає особливе місце. Він піднімається на спеціальному флагштоці перед чи над будівлею. Розмір прапору має співвідноситись з розміром флагштоку. Існує визначена пропорція – ширина прапору відповідно до довжини флагштоку = 1:6. На кораблях як правило використовують прапори, що пошиті зі спеціальної матерії. Прапор вивішується зі сходом сонця і спускається з його заходом. У разі якщо він висить декілька діб або постійно, наприклад на приміщеннях дипломатичних представництв, він має бути обов’язково освітлений. На столі прапор має бути в розгорнутому вигляді, полотнищем праворуч, над головою за спинами осіб, що сидять за столом. Державні прапори вивішуються на окремих флагштоках, 2 прапори на 1 флагштоці вивішувати не можна. Розмір флагштоків та прапорів країн мають бути однаковими за розмірами. Почесним місцем для прапора вважається крайнє місце з права (у разі якщо прапорів два), або місце по центру. Існують країни у яких почесне місце прапору ліворуч, наприклад США. У випадках багатосторонніх зустрічей, прапори вивішують в алфавітному порядку (або за латинською, або за кирилицею – за абеткою офіційної мови м/н організації).

Коли офіційно оголошується траур прапори спускаються на половину флагштока. Інколи прикріпляється бант з чорного крепу. У випадках смерті монарха – прапори спущені аж до похорон, у решті випадків на один день. Не рекомендується вивішувати прапори інших країн на половину флагштоку без згоди зовнішньополітичного відомства цієї країни.

Державний прапор на має торкатися землі, дерев, води.

Дипломатичні представництва вивішують лише прапор своєї країни, але якщо глава країни акредитації наносить візит в своєму офіційному статусі, вивішується також і його президентський прапор – штандарт. В України він фіолетового кольору, обрамлений золотою каймою у вигляді дубових листків з роками правління президента.

Якщо треба вивісити декілька національних прапорів у посольстві, то прапор цього посольства буде на почесному місці, а далі прапори в порядку старшинства в цій каїні.

В момент пронесення чи підняття прапору повз військових, вони віддають честь, чоловіки знімають капелюхи, не рухаються. Праву руку кладуть на серце при звучанні гімну або піднятті прапору.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав