Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЩОДЕННИК НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

Читайте также:
  1. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  2. I. ОСНОВНЫЕ ПОЛОЖЕНИЯ УЧЕБНОЙ ПРАКТИКИ
  3. I. Учебные цели практики
  4. I. Цели и задачи практики
  5. I. ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ПРАКТИКИ
  6. I. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  7. I. Цели и задачи учебной и производственной практики
  8. II. Материалы судебной (и иной юридической) практики.
  9. II. МЕСТО ПРАКТИКИ
  10. II. Методические указания по прохождению учебной практики

 

На протязі виробничої практики студенти ведуть щоденник своєї роботи. Практикант у щоденнику повинен кожен день відображати скільки і яких лікарських форм було виготовлено, у яких заходах брав участь.

Спочатку необхідно описати організацію виробничого процесу в аптеці: скласти план аптеки в цілому, потім – асистентської, асептичного блоку, описати оснащення робочих місць. Після цього студенти повинні описати будову апаратів для отримання води очищеної та апірогенної (зробити малюнок), контроль її якості й умови зберігання.

Під час практики на робочому місці фармацевта аптеки в щоденник кожного дня записуються два рецепти з найбільш складних і самостійно виготовлених лікарських препаратів. Рецепти записуються латинською мовою, без скорочень, а записи ведуться грамотно і акуратно.

Технологію лікарського препарату потрібно формулювати чітко і коротко, на основі властивостей вихідних речовин, їх сумісності, призначення ліків. Для обґрунтування виготовлення ліків студент повинен використовувати фармакопеї, підручники і навчальні посібники з технології ліків, конспекти лекцій і додаткову довідкову літературу, наявну в аптеці. Обов'язково навести характеристику лікарського препарату, необхідні властивості лікарських засобів, перевірку доз отруйних та сильнодіючих інгредієнтів, а також норми одноразового відпуску при наявності наркотичних або одурманюючих речовин. Потім описати технологію з теоретичним обґрунтуванням, зазначаючи упаковку та оформлення до відпуску.

Необхідно навести паспорт письмового контролю, на лицьовій стороні написати латинською мовою назви лікарських речовин та їх кількість, взяту для приготування лікарського препарату, в порядку, що відповідає технологічному процесу. Обов'язково навести зворотну сторону паспорта письмового контролю, тобто дати всі розрахунки, зроблені до приготування тієї чи іншої лікарської форми.

Описуючи роботу провізора, необхідно відобразити в щоденнику технологію концентрованих розчинів, заготовок для очних крапель, напівфабрикатів для мазей і порошків, лікарських препаратів за прописами, що часто зустрічаються (по два приклади щоденно).

Виготовлені внутрішньоаптечні заготовки і напівфабрикати записуються до журналу лабораторно-фасувальних робіт (навести форму журналу). Крім того, слід описати умови зберігання концентрованих розчинів, внутрішньоаптечних заготовок та інших лікарських засобів в аптеці.

Щоденник заповнюють після закінчення робочого дня і зберігають в аптеці. Забирати щоденник додому категорично забороняється. Він повинен бути доступний керівникові практики від кафедри під час робочого дня. Студенти повинні щодня подавати щоденник керівникові практики, який ставить підпис і дату контролю. На момент закінчення практики щоденник необхідно засвідчити підписом керівника аптеки і печаткою.

Крім робочого щоденника, студенти повинні оформити і здати на кафедру стислий щоденник практики, виданий відділом практики разом із направленням в аптеку, у якому необхідно заповнити пункти: 2 (фактичний календарний графік проходження практики); 3 (відгук про роботу студента –характеристика – керівника практики від аптеки, засвідчений печаткою аптеки); 5 (зазначаються інші види робіт, виконані студентом зверх програми практики).

У звіті необхідно дати характеристику умов і обстановки, за яких проходила робота студента; зміст практики на кожному етапі виконання програми.

Слід дати оцінку робочому місцю, його обладнанню, перерахувати засоби малої механізації, наявні в аптеці, які використовуються в процесі приготування і фасування різних ліків.

У звіті повинні бути відображені також недоліки виробництва (обладнання, організація, контроль), їх причини і шляхи усунення.

Обов'язково повинні бути зазначені всі неточності, протиріччя між практикою і теорією, виявлені студентом за час проходження практики, їх причини і особиста точка зору на шляхи їх усунення.

Після закінчення практики студент повинен дати їй оцінку, вказати на позитивні та негативні сторони, зробити висновки і пропозиції з питань поліпшення як практики, так і роботи в даній аптеці.

Неповнота звіту, відсутність критичного аналізу розглядаються як ознака недостатньої підготовки студента.

Зразок титульного листа надані в додатку 1.

Зразок оформлення щоденника наведено в додатку 2.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 183 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав