Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Класифікація туристів за віком.

Читайте также:
  1. Puc. 2. Класифікація ринків за призначенням і структурою
  2. АНІМАЦІЙНІ ПОСЛУГИ ЯК ЗАСІБ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ ТУРИСТІВ.
  3. Видатки бюджету, їх сутність і класифікація.
  4. Види норм витрат праці, їх класифікація та визначення.
  5. Види пам’яті та їхня класифікація
  6. Визначення і класифікація виробничих шкідливостей
  7. Визначення та класифікація адміністративних методів.
  8. Гігієнічна класифікація умов праці.
  9. Господарський договір, його ознаки, функції та класифікація
  10. Державний кредит. Класифікація державних позик

При проектуванні програм відпочинку тураніматори повинні враховувати вікові особливості груп відпочиваючих:

· 0-2 роки – інфанти (грудні діти);

· 3-8 роки – дошкільнята;

· 9-18 роки – підлітки школярі;

· 18-25 років – молодь, студенти;

· 26-64 роки – дорослі люди;

· 65 років і старші – люди похилого віку, пенсіонери.

У готелях проводять час молоді люди (школярі, студенти, спортивні команди). Це дуже активний контингент і головне для них – провести відпочинок максимально весело і активно. І анімаційна команда, проводячи свої заходи, реалізуючи анімаційну програму, у першу чергу звертає увагу на таку категорію туристів.

Молодих людей умовно можна розподілити на дві вікові категорії: від 18 до 24 років і від 25 до 34 років. Ці категорії людей мають значну рухливу здатність і вплив, бо є найбільш масовими. Через те, що вони є наймасовішою групою, то можна визначити комплексні тенденції у цьому сегменті - порівняно пізнє одруження, поява у родині першої дитини, невелике домашнє господарство, важливість кар’єри для обох дорослих членів сім’ї.

З урахуванням усього цього можна правильно підібрати форми роботи з ними, найбільш продуктивно поєднувати активний і пасивний відпочинок, зробити відпочинок цікавим і повноцінним.

У міжсезоння і зимовий період готель відвідують, тут поселяються люди похилого віку, пенсіонери. Для них це найсприятливіший період, коли сонце вже не пече так сильно, як влітку. Для цієї категорії туристів анімаційна програма пропонує різноманітні інтелектуальні ігри і нескладні спортивні змагання.

Спостерігається світова тенденція кількісного зростання груп людей похилого віку (60-65 років і старші). Ці групи іноді називають ринком людей зрілого віку, пенсійного віку, похилого віку чи третього віку. Цей сегмент ринку має вивчатися менеджерами анімації, бо він поступово зростає і є не менш важливим, ніж інші сегменти туристського ринку.

З позиції ставлення різних вікових категорій до туризму і подорожей розрізняють чотири основні підгрупи: група людей у віці від 55 до 64 років; від 65 до 74 років; від 75 до 84 років і від 85 років і старші. Вікова група людей від 55 до 64 років характеризується наявністю більших вільних грошових коштів, невеликих домогосподарств і вільна від матеріальних витрат на освіту, виховання і утримання дітей. Люди від 65 до 74 років вважаються активними пенсіонерами. Це важливий сегмент туристичного ринку. Третю групу складають люди у віці від 75 до 84 років. У порівнянні з першою групою вони не такі активні, частіше всього не схильні до тривалих подорожей. Четверту групу складають люди у віці 85 років і старші. Тур комплекси не бачать перспективи, потенціалу даного сегменту ринку. Проте необхідно знати, якими анімаційними програмами можна зацікавити дану вікову категорію.

Потрібно пам’ятати, що хоча пенсіонери мають багато вільного часу, який вони могли б витратити на подорожі, однак вони обмежені у обсягах грошових коштів на ці подорожі. Окремі пенсіонери все ще працюють і витрачати кошти на подорожі. Такі вікові групи можуть стати споживачами недорогих товарів і послуг, тому доцільно пропонувати для них спеціальні пільги, скидки на розміщення і харчування, пільгові тарифи на транспорті.

Люди похилого віку переважно не люблять, коли їм нагадують про їх вік. Отже, анімаційні програми повинні враховувати і цей фактор. Їх спосіб життя, проведення вільного часу дозволяє подорожувати у будь-який проміжок часу року і довше, на відміну від молодих груп населення. Отже, доцільно організовувати агресивні рекламні кампанії для стимулювання попиту цієї групи населення, особливо у період недовантаження туристичних підприємств і в міжсезоння.

Класифікація за етнічною приналежністю. Під час проектування анімаційних програм для представників різних націй і народів доцільно враховувати їх етнічну приналежність і бути особливо уважними, знати їх традиції з проведення дозвілля.

Класифікація за статевою ознакою. Різні програми можна пропонувати туристам за статевою ознакою. Можуть бути розроблені чисто чоловічі і чисто жіночі дозвіллєві програми.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 136 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав