Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Дії підрозділів під час наступу на противника, який обороняється, з положення безпосереднього зіткнення з ним.

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. II. Прикінцеві та перехідні положення
  3. Uml; Основні теоретичні положення
  4. Uml; Основні теоретичні положення
  5. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  6. Віхи життєвого шляху Й.Ф.Гербарта. Основні положення філософсько-психолого-педагогічної концепції видатного педагога
  7. Геополітичне положення та зовнішня політика Молдови.
  8. Геополітичне положення українських земель в період первіснообщинного ладу
  9. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них
  10. Декларація про державний суверенітет України (16.07.1990 року) та її основні положення.

 

Під час наступу на противника, який обороняється, з положення безпосереднього зіткнення з ним танковий батальйон, призначений для наступу в першому ешелоні, а також танкові батальйони (роти), придані механізованим підрозділам, які займають очікувальні (вихідні) позиції, починають висування до рубежу переходу в атаку під час вогневої підготовки наступу за встановленою командою (сигналом), яка подається з урахуванням їх віддалення, можливої швидкості руху і з таким розрахунком, щоб забезпечити вихід танків на передній край оборони противника одночасно з механізованими підрозділами у встановлений час ("Ч"). За танками починають рух і бойові машини піхоти (бронетранспортери), які розташовувалися з ними.

По мірі підходу до рубежу переходу в атаку танкові підрозділи послідовно розгортаються в ротні, взводні колони, а потім у бойовий порядок і, продовжуючи рух з максимально припустимою швидкістю, переходять в атаку, знищуючи противника вогнем з ходу. Бойові машини піхоти (бронетранспортери) виходять до своїх підрозділів.

Танки, які залучалися для стрільби прямою наводкою, займають місця в бойовому порядку своїх підрозділів.

Для атаки механізованих підрозділів у пішому порядку при підході танків до вихідних позицій механізованих рот першого ешелону командири рот подають команду «Приготуватися до атаки», а після проходження танками вихідних позицій - «В атаку - уперед!», за якою особовий склад вискакує з траншей (окопів) і слідом за танками атакує противника.

Під час атаки на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах) механізовані підрозділи посадку особового складу в бойові машини піхоти (бронетранспортери) здійснюють під час вогневої підготовки атаки.

Артилерія з початком атаки переходить до вогневої підтримки наступаючих військ. Гармати, які виділені для стрільби прямою наводкою, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети і бойові машини піхоти (бронетранспортери) продовжують знищувати уцілілі і знову виявлені цілі противника вогнем у проміжках між своїми підрозділами і через їх фланги.

Під час атаки механізованих підрозділів у пішому порядку особовий склад долає мінні поля противника слідом за танками по їх коліях і по пророблених проходах. Бойові машини піхоти, які мають трали, продовжують атаку, долаючи мінні поля самостійно. Бойові машини піхоти, які не мають тралів, і бронетранспортери, подолавши мінні поля по проходах, доганяють свої підрозділи і вогнем своєї зброї підтримуютьїх атаку.

Якщо механізовані підрозділи атакуютьна бойових машинах піхоти, оснащених тралами, то танки і бойові машини піхоти долають мінні поля противника без згортання бойових порядків, як правило, самостійно за допомогою тралів, а техніка, яка не має тралів - по пророблених проходах.

Мінні поля, установлені засобами дистанційного мінування на напрямках висування батальйону (роти) або перед підрозділами, які атакують, при неможливості їх обходу долаються по проходах, пророблених інженерно-саперними підрозділами, танками (бойовими машинами піхоти), оснащеними навісним обладнанням або групою розгородження батальйону (групами розмінування рот), у передбойових порядках під прикриттям вогню підрозділів, які атакують і артилерії. У цьому випадку окремі бойові машини піхоти (бронетранспортери) і танки до пророблених проходів рухаються по виходах, які розміновуються механізованими відділеннями (екіпажами танків) з використанням табельних комплектів розмінування, що возяться, й іншими способами.

Подолання мінних полів танковими і механізованими підрозділами здійснюється під прикриттям вогню артилерії, а також протитанкового і гранатометного підрозділів батальйону (протитанкового відділення роти).

Механізовані підрозділи рухаються якнайближче до танків, для того щоб забезпечити тісну вогневу взаємодію з ними і не дати можливості противнику відітнути себе від танків.

З підходом танкових і механізованих підрозділів до рубежу безпечного віддалення від розривів своїх снарядів і мін (гранат) артилерія (гранатомети) за командою (сигналом) командира бригади (батальйону) переносить вогонь у глибину.

У точно встановлений час "Ч" танкові і механізовані підрозділи стрімко вриваються на передній край оборони противника, знищують його живу силу і вогневі засоби, опановують опорними пунктами і безупинно продовжують атаку в глибину.

Батальйон, який діє поза ділянкою прориву, вогнем усіх засобів забороняє противнику зняття з позицій і перекидання сил і засобів на ділянки прориву.

У випадку завзятого утримання противником переднього краю, другий ешелон (резерв) батальйону робить маневр і вводиться в бій на ділянці прориву бригади (полку), атакує у фланг і в тил противника, і разом з першим ешелоном батальйону завершує його знищення, розширює ділянку прориву і розвиває наступ у глибину.

При наступі бригади (полку) у всій смузі без призначення ділянки прориву батальйон, використовуючи результати вогневого ураження, здійснює маневр підрозділами і вогнем, і прикриваючи фланги підрозділами бойової охорони, головними силами з ходу проникає через розриви і проміжки в обороні противника в його тил і безупинно просувається в глибину. Противник, який продовжує чинити опір, блокується і знищується другим ешелоном (резервом) або виділеними підрозділами.

У випадку, якщо проникнути в глибину оборони з ходу не вдалося, батальйон з фронту і флангів завдає ураження противнику виділеними підрозділами, робить маневр через проміжки і розриви в обороні, виходить у фланг і в тил противнику, спільною атакою всіх підрозділів з фронту, флангів і тилу завершує його розгром і розвиває наступ у глибину.

З початком атаки штатна і придана артилерія безперервно придушує і знищує противника, який перешкоджає наступу танкових і механізованих підрозділів, за командою (сигналом) командира батальйону самостійно переносить вогонь на знов виявлені цілі, особливо протитанкові, забезпечує безперервну вогневу підтримку наступаючих військ.

Гранатометний підрозділ діє, як правило, за бойовими порядками рот першого ешелону на віддаленні до 300 м, а також у проміжках між ними або на одному з флангів батальйону.

Протитанковий підрозділ батальйону переміщується, як правило, за однією з рот першого ешелону в готовності до відбиття контратак танків противника і вирішення інших завдань, які поставлені командиром батальйону.

Протитанкове відділення роти наступає, як правило, у бойових порядках механізованих взводів, у проміжках між ними або на одному з флангів роти, з послідовно займаних вогневих позицій знищує танки й інші броньовані машини противника, які перешкоджають наступу роти.

Зенітний підрозділ прикриває роти, які діють на напрямках головного удару, переміщається позаду їх бойових ліній на віддаленні 200-400 м.

Група розгородження батальйону висувається за підрозділами першого ешелону в готовності до пророблення проходів у загородженнях і перешкодах. Позаштатна група розмінування роти знаходиться в готовності до пророблення проходів у мінних полях противника, у першу чергу встановлених засобамидистанційногомінування.

Батальйон (рота), яка діє на напрямку, де противник надійно подавлений і не робить організованого опору, у бойовий порядок може не розгортатися і вести наступ в передбойовому порядку.

Якщо наступ батальйону (роти) зупинено, командир батальйону (роти) повинний організувати вогневе ураження противника, використовуючи всі наявні сили і засоби. При сприятливому наступі сусідів, частина підрозділів першого ешелону, використовуючи маневр, завдає удару противнику з флангу і разом з головними силами батальйону (роти) відновляє наступ.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 70 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав