Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Блок-схема

Читайте также:
  1. Алгоритм и его способы записи(язык програмирования,псевдокод,блок-схема).
  2. Алгоритмнің блок-схемасы
  3. Блок-схема
  4. Блок-схема противоэпидемических мероприятий в очаге инфекционного заболевания.
  5. Блок-схема процесса расчета и анализа затрат на качество
  6. Оператор цикла repeat . Синтаксис, блок-схема, порядок выполнения инструкций оператора, примеры.

 
 

 


Усі наявні алгоритми можна розділити на три види:

· лінійні алгоритми;

· алгоритми розгалуження;

· циклічні алгоритми.

 
 

 


Лінійним називається такий обчислювальний процес, при якому всі етапи рішення завдання виконуються в природному порядку проходження записи цих етапів.

Розгалуженим називається такий обчислювальний процес, в якому вибір напрямки обробки інформації залежить від вихідних або проміжних даних (від результатів перевірки виконання будь-якого логічного умови).

Циклом називається багаторазово повторюваний ділянку обчислень. Обчислювальний процес, що містить один або кілька циклів, називається циклічним. За кількістю виконання цикли поділяються на цикли з певним (заздалегідь заданим) числом повторень та цикли з невизначеним числом повторень. Кількість повторень останніх залежить від дотримання деякої умови, що задає необхідність виконання циклу. При цьому умова може перевірятися на початку циклу - тоді мова йде про цикл з передумовою, або в кінці - тоді це цикл з постусловіем.

 

У прикладі алгоритму "Телефонна розмова" є всі три види алгоритмів, хоча приклад носить не математичний характер. Якщо завдання вирішується за допомогою математичного апарату, то залежно від ступеня складності завдання, найчастіше використовується також три види алгоритмів: лінійні, галуження та цикли. Для вирішення будь-яких завдань досить цих трьох видів алгоритмів.

Теорема Дейкстра. Алгоритм будь-якої складності можна реалізувати, використовуючи тільки три конструкції: прямування (лінійні), вибору (розгалуження) і повторення (циклічні).

 

 




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 54 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав