Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ. Випускна, дипломна або магістерська робота є заключним етапом у підготовці бакалаврів, спеціалістів та магістрів

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  4. А) натурфілософських дослідження феноменів, витоків життя і свідомості в самій природи
  5. Банк - юридична особа, яка на підставі банківської ліцензії має виключне право надавати банківські послуги, відомості про яку внесені до Державного реєстру банків.
  6. Вимоги, що ставляться до звітності П(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності».
  7. Вищим керівним органом Товариства є з’їзд, його організацій – конференції та загальні збори.
  8. Відомості про динаміку Землі
  9. Відомості про кримінальні правопорушення, вчинені неповнолітніми, за якими закінчено досудове розслідування за 6 місяців 2014 року
  10. Відродження української національної свідомості у першій половині 19ст. Діяльність Кирило-Мефодіївського братства.

Випускна, дипломна або магістерська робота є заключним етапом у підготовці бакалаврів, спеціалістів та магістрів. Вони повинні не лише грамотно проводити фінансову оцінку, аналіз, планування та прогнозування сучасних фінансових відносин та економічних процесів, які відбуваються у різних сферах фінансової системи, але і виконувати це із урахуванням існуючих вимог, норм і правил з охорони праці.

Наказом Міністерством освіти України № 420 “Про удосконалення навчання з охорони праці і безпеки життєдіяльності у вищих закладах освіти України” передбачено включення окремих розділів (питань) охорони праці до програм переддипломної практики, а також до дипломних робіт.

Враховуючи це, у випускній, дипломній чи магістерській роботі, в обов'язковому порядку, необхідно розглянути законодавчі і організаційні питання охорони праці, які пов'язані із безпечним виконанням робіт, гігієною праці та виробничою санітарією, в тому числі фізіологією та психологією.

Всі прийняті у випускній, дипломній чи магістерській роботі рішення, як технічні, так і організаційні, повинні відповідати вимогам Закону України «Про охорону праці», Кодексу Законів про працю, а також вимогам нормативних актів про охорону праці України (НПАОП), державних стандартів України (ДСТУ, системи стандартів безпеки праці (ССБТ), будівельних норм і правил (ДБН, СНиП), санітарних норм і правил (ДСанПіН), Закону України «Про пожежну безпеку», тощо.

Означені вимоги визначають задачі та зміст розділу «Охорона праці» у випускній, дипломній чи магістерській роботі. При розробці цього розділу студент – дипломник повинен показати уміння самостійно приймати правильні рішення щодо забезпечення оптимальних та безпечних умов праці.

 

ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ

Завдання до випускної, дипломної чи магістерської роботи з розділу «Охорона праці» (далі ОП) видає керівник випускної, дипломної чи магістерської роботи, яке записується у завдання. Студент-дипломник і керівник з розділу ОП обговорюють та конкретизують питання, що підлягають розробці.

Консультації проводяться у дні, що встановлені кафедрою фінансів, обліку і аудиту.

При підготовці розділу ОП дипломник повинен керуватися даними вказівками, одночасно враховуючи також і вказівки керівника.

За прийняті технічні та організаційні рішення відповідальність несе дипломник.

Задача керівника з розділу ОП - надавати допомогу студенту і перевіряти правильність виконання розрахунків, прийнятих рішень, відповідність їх існуючим правилам, нормам, стандартам та ін.

ОФОРМЛЕННЯ І ОБСЯГ РОЗДІЛУ «Охорона праці»

Обсяг розділу ОП повинен складати 8-10 % від загального обсягу випускної, дипломної чи магістерської роботи або до 7 - 10 сторінок машинописного тексту і відповідати темі випускної, дипломної чи магістерської роботи.

Розділ ОП представляє собою окрему главу - складову частину випускної, дипломної чи магістерської роботи.

Розділ “Охорона праці” повинен містити: аналіз діяльності системи управління охороною праці на підприємстві (організації, установі) та стану умов і безпеки праці; оцінку ефективності заходів з охорони праці; рекомендації, направлені на поліпшення охорони праці на даному підприємстві (організації, установі).

Усі прийняті рішення та приведені нормативні величини необхідно обгрунтувати посиланнями на нормативні документи, якими користувався дипломник при розробці розділу ОП. Перелік документів наводиться в розділі ОП або в кінці пояснювальної записки у переліку літератури.

У завданні на випускну, дипломну чи магістерську роботи повинен бути підпис викладача-консультанта з розділу ОП.

Зміст розділу повинен мати конкретний, діловий та науковий характер. Неприпустимі загальні міркування, перепис нормативних положень, правил, вказівок, переліків та ін.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав