Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Любовь к мудрости

Читайте также:
  1. А ЛЮБОВЬ это Высшая Небесная Божественная Сила.
  2. Барьер мудрости
  3. Билет60. Образы любви Любовь в различных культурах
  4. Больная: Садилина Любовь Лекандровна, 60 лет
  5. Воспитание через любовь – основной тезис в воспитании детей по Сухомлинскому.
  6. Второе отличие мужчины от женщины: любовь, секс, интимность
  7. Глава 19. ЛЮБОВЬ К ГЕОМЕТРИИ
  8. Глава 6. ЧТО ТАКОЕ ЛЮБОВЬ
  9. Дает человеку любовь к животному миру.
  10. Дает человеку любовь к животному миру.

1. Хворий 36 років страждає на подагру. Після прийнятого напередодні алкоголю та жирної їжі вночі виник напад гострого артриту І-го плеснефалангового суглобу правої стопи. Суглоб синюшний, різко болісний, набряклий. Аналіз крові: лейкоцити 17×109/л, ШОЕ 42 мм/год. Виберіть варіант стартової терапії?

A. Диклофенак 75 мг 2 р/д в/м + колхіцин 0,5 мг 4 р/день

B. Аллопуринол 300 мг/добу, диклофенак 75 мг в/м 2 р/день

C. Аллопуринол 100 мг, дипроспан внутрішньосуглобово

D. Аллопуринол 300 мг, колхіцин 0,5 мг 4 р/день

E. Диклофенак 75 мг 4 р/день, етамід 1 табл. 4 рази на день

 

2. Чоловік 30 років скаржиться на сильний біль, “почервоніння” шкіри, набряк в ділянці гомілковостопного суглоба, підвищення температури до 39оС. Захворів раптово. В минулому були подібні напади тривалістю до 5-6 днів без залишкових змін з боку суглоба. Шкіра над суглобом гіперемірована без чітких контурів та інфільтративного валу на периферії. Який найбільш ймовірний діагноз?

A. Подагра

B. Інфекційний артрит

C. Ревматоїдний артрит

D. Бешихове запалення

E. Реактивний артрит

 

3. Хворий 46 років серед ночі викликав “швидку допомогу” з приводу раптового, різкого болю, почервоніння і припухлості першого пальця правої стопи, підвищення температури тіла. Напередодні вживав сухе виноградне вино та жирне м’ясо. Раніше нічим подібним не хворів. Ваш попередній діагноз?

A. Подагра

B. Ревматоїдний артрит

C. Ревматичний артрит

D. Реактивний артрит

E. Деформівний остеоартроз

 

4. Хворий 49 років скаржиться на значний біль та набряк дрібних суглобів правої стопи, почервоніння шкіри над ними, підвищення температури тіла до 38ºС, що з’явились три дні тому. За останні 6 років було декілька нападів артриту, що тривали до 7-10 днів. При огляді: плеснефалангові суглоби правої стопи збільшені в об’ємі, дефігуровані, рухи в суглобах різко болючі. Інші суглоби без патологічних змін. ШОЕ - 26 мм/год. Який механізм розвитку цього захворювання?

A. Гіперпродукція аутоантитіл до коллагену

B. Імунна відповідь на стрептококкову інфекцію

C. Підвищення біосинтезу сечової кислоти

D. Зменшення кількості хондроїтинсульфату

E. Утворення антитіл до нативної ДНК

 

5. Чоловік 62 років скаржиться на помірний біль у лівій ступні в області плеснефалангового суглоба, який посилюється під час рухів. Хворіє протягом 12 років, захворювання почалося з гострого нападу болю. 2 роки тому під шкірою суглоба з'явився жовтувато-білий вузлик. Під час огляду суглоб деформований, багряно-синюшний. На рентгенограмі суглоба спостерігається звуження суглобової щілини, чітко обмежені дефекти кісткової тканини в епіфізі ("симптом пробійника"). Який найбільш імовірний діагноз?

A. Подагра

B. Ревматоїдний артрит

C. Деформуючий остеоартроз

D. Псоріатичний артрит

E. Синдром Рейтера

 

6. Чоловік 44 років відзначив раптовий різкий біль у дрібних суглобах ніг, колінному суглобі, гарячку до 38,7 °С. Ці скарги з'явилися після тривалого ходіння в тісному взутті. Об'єктивно: суглоби припухлі, шкіра над ними гіперемована, лущиться. У крові: лейкоцити - 9,9×109/л, ШОЕ - 30 мм/год, СРБ - 12 мг/л. Рівень сечової кислоти – 600 мкмоль/л. Який найбільш ймовірний діагноз?

A. Ревматичний артрит

B. Подагричний артрит

C. Хвороба Рейтера

D. Гострий інфекційний артрит

E. Деформівний остеоартроз

 

7. У хворого 37 років раптово вночі після святкування дня народження з’явився сильний біль в плеснефаланговому суглобі великого пальця ступні. Суглоб синювато-багряний, збільшений в об’ємі. Температура тіла – 38,8ºС. В аналізі крові: лейкоцитів - 9,6×109/л, нейтрофілів – 74%, ШОЕ – 30 мм/год. Сечова кислота - 490 мкмоль/л. Який попередній діагноз можна поставити в данному випадку?

A. Ревматоїдний артрит

B. Псоріатичний артрит

C. Деформівний остеоартроз

D. Подагричний артрит

E. Ревматизм

 

8. У хворого 42 років наступного дня після святкування ювілею з’явились нестерпні болі в І-му плеснефаланговому суглобі правої ступні. Суглоб синюшно-багряний, різко болісний, шкіра над ним виблискує. В аналізі крові гострофазові відхилення, сечова кислота – 630 мкмоль/л. З якого препарата доцільно розпочинати лікування?

A. Етамід

B. Глюкокортикоїди

C. НПЗП у великих дозах

D. Антуран

E. Аллопуринол

 

9. Хворого 58 років, що стараждає на подагричний артрит, турбує головний біль, підвищення АТ. Об’єктивно: стан умовно задовільний, пульс 56 уд/хв, ритмічний. АТ – 190/100 мм.рт.ст. Аускультативно: серцеві тони звучні, шуми не вислуховуються, акцент ІІ тону над аортою. Рівень сечової кислоти крові - 520 мкмоль/л. Який із гіпотензивних засобів найбільш доцільно призначити хворому?

A. Гіпотіазид

B. Пропранолол

C. Верапаміл

D. Амлодипін

E. Тріампур

 

10. У чоловіка 49 років скарги на різкі болі в плесне-фаланговому суглобі великого пальця стопи. При огляді відмічається набряк, виражена гіперемія, температура тіла – 38,8 ºС. На рентгенограмі - “штамповані” дефекти епіфізів зі склеротичною облямівкою, великі (5-7мм в діаметрі) крайові дефекти з нависанням кісткового краю. Які лабораторні зміни найбільш характерні для цього захворювання?

A. Позитивний РФ

B. Еозинофілія

C. Гіперурікемія

D. М-градієнт протеїнограми

E. Бактеріємія

 

 

любовь к мудрости

Задание

Греческое слово «филео» означает любовь - …

страсть

братскую




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав