Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Алгоритм виконання практичної навички

Читайте также:
  1. C. Ветвящихся алгоритмов
  2. CТРУКТУРЫ ДАННЫХ И АЛГОРИТМЫ
  3. III. Алгоритмическая конструкция ветвление и ее использование в языке Visual Basic
  4. IV. Алгоритмическая конструкция цикл и ее использование в языке Visual Basic
  5. IV[17]. КАК ИЗУЧАТЬ? АЛГОРИТМ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ
  6. LINUX|| Алгоритм замещения страниц в ОС Linux.
  7. Алгоритм
  8. Алгоритм
  9. АЛГОРИТМ
  10. АЛГОРИТМ

"Підготувати стерильний стіл для перев'язувальної медичної сестри"

Послідов­ність Зміст Примітка
Місце вико­нання. Перев'язувальна.  
Форма одягу Загальнохірургічна, маска  
Підготувати необхідне 1.Стіл інструментальний, покритий цератою 2.Універсальний перев'язувальний бікс, у якому розміщені стерильні простирадла- 2, пелюшки, затискачі для утри­мання білизни (цапки) - 3 шт, корнцанг, зверху пінцети 2, перев'язувальний матеріал. 3.Одноразові рушники. З.Сухожаровашафазі стерильним інструментарієм. 4.Упаковка стерильних рукавичок. 5. Розчин пероксиду водню - 6%. 6.Склянка з 1% розчином хлораміну. 7,Ветош. 8.Рукавички 9. Бирка, кулькова ручка.  
Попередня підготовка. 1. Перевірте придатність біксу, в т. ч. дату стерилізації на кришці біксу та термоіндикатору, відкрийте бікс і візуаль­но оцініть верхній термоіндикатор. 2. Проведіть хірургічну обробку рук перед накриттям сте­рильного перев'язувального столу. 3.Одягніть стерильні рукавички. Накриття столу проводиться піс­ля вранішнього попереднього прибирання, про­тирання столу 1% розчином хлора­міну та накриття цератою.
Алгоритм ви­конання. 1. Розкрийте «конверт» біксу та дістаньте 2 пінцети. 2. За допомогою пінцетів дістаньте з біксу стерильне про­стирадло складене вдвоє та накрийте на інструменталь­ний стіл так, щоб краї простирадла звисали на 20 - ЗО см. 3. За допомогою пінцетів дістаньте з біксу друге прости­радло складене вчетверо і накрийте аналогічно першо­му, але нижні два шари простирадла накривають стіл, а два верхні - накривають інструментарій та матеріал, що на столі. 4. Дістаньте з біксу за допомогою корнцангу інструмен­тарій та перев'язувальний матеріал та розташуйте на перев'язувальному столі. 5. Два білизняні затискачі (цапки) прикріплюються на вільні кінці верхньої частини простирадла. ь. До нижньої частини простирадла за допомогою третьо­го білизняного затискача фіксується бирка з вказівкою дати та часу накриття стерильного столу. І.Бікс відкриває сащтарка. 2,Якщо інструме­нтарій простери-лізованов сухо-жаровій шафі, ді­стаємо його сте­рильною пелюш­кою та корнцан­гом розташовує­мо на перев'язувально­му столі З.Стіл перекрива­ється кожні шість годин.
Перев'язувальний стерильний стіл можна накривати руками в стерильних рукавичках, поперед­ньо провівши хірургічну обробку рук. Стерильний халат при цьому в наш час не одягається.

 

Алгоритм виконання практичної навички

"Накладання черепашачої східної пов'язки на колінний суглоб "

Послідовність Зміст Примітка
Мета Фіксація перев'язувального материалу та часткова імобілізація колінного суг­лобу.  
Місце виконання. Перев'язувальна  
Форма одягу. Загальнохіругічна, маска.  
Підготувати необхідне. Марлевий бинт (7*14 см), ножиці, лоток для використаного.  
Попередня підготовка Підготуйте руки до маніпуляції. Одягніть рукавички.  
Алгоритм виконання. 1.Поясніть пацієнту суть маніпуляції, яку ви будете виконувати. 2.Посадіть пацієнта обличчям до себе. З.Допоможіть пацієнту зігнути ушкод­жену кінцівку у колінному суглобі під кутом 135°. 4.3робіть перший закріплюючий тур бинта у верхній третині гомілки. 5.Пройдіть по підколіній западині на нижнюю третину стегна і зробіть кру­говий тур навколо стена. 6.Повторіть попередні тури бинта збли­жуючи, щоб покрити ділянку колінного суглобу. 7.0станній тур - циркулярний фіксую­чий в центрі суглобу. 8.Надайте пацієнту рекомендації про його наступну тактику при давшому виді пов'язки. 1.Постійно спостерігайте за вира­зом обличчя пацієнта та цікавтесь його само-почутям. 2.В ділянці підколінної ямки тур бинта на 180" не повертаємо. З.Кожний наступний тур перекриває попередній на!4 або 2/3. 4.При накладанні пов'язки не повинні утворюватись складки. 5.При завершенні на­кладання пов'язки проведіть обробку рук антисептиком. 6.Зробіть запису ме­дичну документацію.

 

 




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 356 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав