Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Творчі та аналітичні завдання

Читайте также:
  1. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  2. VII. Домашнє завдання.
  3. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  4. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  5. Визначте пункти, ЩО НЕ відноситься до завдання
  6. Визначте пункти, ЩО НЕ відносяться до завдання
  7. Визначте пункти, ЩО НЕ відносяться до завдання
  8. Визначте пункти, ЩО НЕ мають відношення до завдання.
  9. Визначте пункти, які відносяться до завдання.
  10. Визначте пункти, які НЕ відносяться до завдання

1. Механізм функціонування ПДВ в країнах світу.

2. Проаналізувати у чому відмінність між стягненням ПДВ за принципом країни походження та принципом країни призначення. Вказати які є різновиди ПДВ з макроекономічного погляду.

3. Визначити, які є варіанти розрахунку зобов’язань з ПДВ з облікового погляду.

4. Проаналізувати особливості оподаткування ПДВ у соціальній, культурній сферах, науковій та зовнішньоекономічної діяльності в Україні.

5. Обґрунтувати позитивні та негативні наслідки застосування бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в Україні.

6. Згідно Податкового Кодексу України охарактеризуйте відповідальність за порушення законодавства про сплату акцизного податку.

7. Дайте порівняльну характеристику ПДВ та акцизного податку.

8. Проаналізуйте особливості здійснення контрольної роботи податкових інспекцій у сфері справляння податків на споживання в Україні.

 

Задачі

1. Акціонерне товариство, що є платником ПДВ, у звітному кварталі отримало виручку від реалізації товарів на суму 150 тис. грн, у т.ч. ПДВ - 20 тис. грн, акцизний податок - 18 тис. грн. Виручка від реалізації послуг дорівнює 60 тис. грн. Акціонерним товариством оприбутковано сировини й матеріалів на суму 78 тис. грн, (у т.ч. ПДВ). Оплачено рахунки за використання електроенергії в сумі 12 тис. грн, нараховано заробітної плати в розмірі 50 тис. грн. Витрати на ремонт основних засобів становили 100 тис. грн, при цьому балансова вартість власних основних засобів на початок року дорівнювала 900 тис. грн., орендованих – 110 тис. грн. Амортизаційних відрахувань зараховано на суму 25 тис. грн. Визначити податок на прибуток і податок на додану вартість, які необхідно сплатити до бюджету. Знайдіть суму виручки від реалізації, що звільняється від оподаткування ПДВ. Вкажіть основну причину відсутності об’єкта оподаткування.

 

2. Фармацевтичне підприємство, що має пільгу з ПДВ, зареєстровано в Україні в установленому законодавством порядку, у 2 кварталі звітного року відвантажило продукцію:

– закладам освіти на суму 10 тис. грн., у т.ч. оплата вартості ліків за рахунок бюджетних коштів, що буде проведена в 3 кварталі звітного року становить 7 тис. грн;

– аптекам на суму 50 тис. грн.;

– лікарням – 105 тис. грн., у т.ч. оплата вартості ліків за рахунок бюджетних коштів, яку проведено в 3 кварталі, становить 75 тис. грн.

Витрати підприємства в 2 кварталі складалися з:

– витрати на основну та додаткову заробітну плату - 10 тис. грн.;

– витрати на закупівлю сировини - 126 тис. грн., у т.ч. ПДВ;

– витрати на електроенергію - 6 тис. грн., у т.ч. ПДВ;

– витрати за організацію та проведення прийомів – 2,4 тис. грн, у т.ч. ПДВ;

– амортизаційні відрахування – 11 тис. грн.

3. Визначити суму податку на прибуток і ПДВ, які необхідно сплатить до бюджету за 2 квартал звітного року, якщо оподаткований прибуток минулого року становив 10 тис. грн.

4. Підприємство сплачує ПДВ до бюджету один раз на місяць. Показати стан розрахунків на особовому рахунку платника та обчислити пеню, виходячи з таких даних: у січні підприємство нарахувало 30 тис. грн. ПДВ, в лютому — 40 тис. грн., у березні — 20 тис. грн. Платіжне доручення в банк на перерахування ПДВ до бюджету воно подало: 24.02 — на суму 30 тис. грн., 03.03 — на суму 8 тис. грн., 13.03 — на суму 8 тис. грн., 22.03 — на суму 20 тис. грн., 15.04 — на суму 30 тис. грн.

 

5. Підприємство «Спецтехніка» виготовляє спортивний інвентар та товари для інвалідів. Загальний обсяг реалізованих товарів у звітному періоді за контрактними цінами становив 200 тис. грн., в т. ч. товари для інвалідів — 80 тис. грн. У цьому ж звітному періоді сплачено постачальникам вартість сировини та матеріалів за контрактними цінами на суму 90 тис. грн., які використовуються для виробництва і спортивного інвентарю, і товарів для інвалідів. У попередньому звітному періоді було здійснено продаж товарів для інвалідів, які не було включено до переліку, затвердженого Кабміном, на суму 20 тис. грн. (ці товари було задекларовано як такі, що не підлягають оподаткуванню). Крім того, в попередньому звітному періоді було задекларовано товари на суму 40 тис. грн. (контрактна ціна), які не було оплачено покупцем, а борг визнано безнадійним. Суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету, підприємство визначило в розмірів 1 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми, враховуючи, що в попередньому звітному періоді платник побажав визначену до відшкодування суму ПДВ в розмірі 2 тис. грн. зарахувати в рахунок майбутніх платежів.

 

6. Магазин торгує товарами для школярів. Протягом квітня магазином було придбано товарів за контрактними цінами на суму 36 тис. грн., в т. ч. канцприладдя — на суму 30 тис. грн., учнівських зошитів — на суму 2 тис. грн., підручників — на суму 4 тис. грн. Крім того, було придбане торговельне обладнання за контрактною ціною в сумі 4 тис. грн., яке використовується для торгівлі пільговими товарами. Покупне канцприладдя було реалізовано в квітні за продажною ціною на суму 42 тис. грн., зошити на суму 2,5 тис. грн., а підручники — за 6 тис. грн. ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету за квітень, визначено магазином у сумі 0,2 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми.

 

7. У березні підприємство реалізувало продукції власного виробництва за контрактними цінами на суму 60 тис. грн. У цьому ж самому місяці воно оплатило вартість сировини та матеріалів за контрактними цінами на суму 30 тис. грн. Матеріали на суму 15 тис. грн. були використані на ремонт бази відпочинку, що знаходиться на балансі підприємства. Сума ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету, визначена підприємством у розмірі 6 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми.

 

7. ТОВ «Будмаш» є платником ПДВ. Воно не надало податкову декларацію до органу ДПС за цим податком за серпень поточного року. У вересні поточного року орган ДПС у відповідності з ПКУ самостійно визначив суму податкового зобов’язання платника податку, яка склала 3000 грн. Підприємству було надіслано податкове повідомлення з вказівкою суми нарахованого зобов’язання зі сплати ПДВ (3000грн.) та штрафних санкцій. Визначте розмір штрафних санкцій.

 

8. Останній строк подання декларації з ПДВ за вересень поточного року припадає на вихідний день (неділя). Коли може бути надана податкова декларація та яким є граничний строк сплати податку?

 

9. Підприємство виготовляє товари народного споживання. Загальний обсяг реалізованих товарів у звітному періоді за контрактними цінами становив 150 тис. грн., з яких експортовано товарів на 50 тис. грн. У цьому ж звітному періоді сплачено постачальникам вартість сировини та матеріалів за контрактними цінами на суму 60 тис. грн., з яких матеріали на суму 20 тис. грн. використано для виробництва товарів на експорт, а решта – на виробництво товарів, реалізованих на території України. У попередньому звітному періоді було задекларовано товари, які передбачалося експортувати, але не було експортовано, а реалізовано на території України, на суму 30 тис. грн. Крім того, підприємству у звітному періоді було повернуто неякісні товари на суму 40 тис. грн. (контрактна ціна), які були реалізовані на території України та задекларовані в попередньому звітному періоді. ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету за звітний період, підприємство визначило в сумі 4 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми.

 

10. Підприємство в лютому виготовило 150 електроприладів. 100 одиниць товару було реалізовано за контрактною ціною 300 грн. за одиницю, 30 одиниць передано в порядку бартерного обміну на території України, а 20 – на базу відпочинку,що знаходиться на балансі підприємства. Собівартість одиниці виробу – 250 тис. грн. Податкові зобов’язання за лютий визначені платником у сумі 8,5 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми.

 

11. Підприємство в серпні виготовило 100 холодильників. 60 холодильників було реалізовано за контрактною ціною 800 грн. за одиницю, 5 – передано до їдальні, яка знаходиться на балансі підприємства, а 15 – реалізовано працівникам цього ж підприємства за ціною 500 грн. за одиницю (без урахування ПДВ). Собівартість одиниці виробу становить 500 грн. Податкові зобов’язання за серпень визначені платником у сумі 11, 6 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми.

 

12. Підприємство випускає промислову продукцію, а також виконує роботи за рахунок коштів інвесторів з будівництва житла. У вересні загальний обсяг реалізації продукції за контрактними цінами становив 100 тис. грн., в тому числі експорт продукції власного виробництва дорівнював 30 тис. грн. Обсяг будівельно-монтажних робіт становив 40 тис. грн. У вересні було сплачено постачальникам вартість придбаних матеріалів за контрактними цінами на суму 30 тис. грн., з яких матеріали на суму 6 тис. грн. були використані на виробництво експортної продукції, а на суму 10 тис. грн. – на будівельно-монтажні роботи. У вересні були придбані і введені в експлуатацію основні виробничі фонди на суму 10 тис. грн., які використовуються для виконання будівельно-монтажних робіт. ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету за вересень, підприємство визначило у сумі 8 тис. грн. Перевірити достовірність цієї суми. У разі виявлення порушень нарахувати суму фінансових санкцій, пеню та визначити загальну суму донарахувань до бюджету, враховуючи, що перевірка проводилася 5 листопада поточного року.

 

13. У квітні підприємство виготовило 100 одиниць підакцизного товару. 70 одиниць було реалізовано, а 20 – передано на базу відпочинку, що знаходиться на балансі підприємства. Прибуток від реалізації був отриманий у сумі 4200 грн. Рентабельність виробництва склала 20%. Акцизний податок було визначено у сумі 1326 грн. Перевірити достовірність цієї суми, враховуючи, що ставка акцизного збору на цей товар становить 5%.

 

14. Перевірити правильність визначення суми акцизного податку, виходячи з таких даних: у лютому підприємство реалізувало 100 одиниць ювелірних виробів. Собівартість одного виробу становить 250 грн., рентабельність виробництва одиниці продукції – 20%. Акцизний податок сплачено в сумі 16153,8 грн. Ставка акцизного податку складає 35%. Вказати терміни перерахування суми акцизного податку до бюджету та подання розрахунків до податкових органів.

 

15. Перевірити правильність обчислення ПДВ з обороту по реалізації, виходячи з наступних даних: підприємство виробляє ювелірні вироби, собівартість одного виробу – 500 грн., рентабельність виробництва – 20%. У липні було виготовлено 100 виробів, з яких 70 – реалізовано, а 20 – передано працівникам підприємства в рахунок оплати праці. ПДВ визначено у сумі 10768 грн. Ставка акцизного податку складає 35%.

 

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 60 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав