Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Пожежна безпека

Читайте также:
  1. Безпека
  2. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  3. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  4. Безпека в надзвичайних ситуаціях на досліджуваному об’єкті
  5. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  6. Безпека життєдіяльності
  7. Безпека життєдіяльності
  8. Безпека праці при виконанні основних видів робіт
  9. Безпека праці при використанні технологічного обладнання
  10. Безпека при експлуатації систем під тиском і кріогенної техніки.

Пожежі наносять не тільки великий матеріальний збиток, але і приводять до нещасних випадків. Це зобов'язує уважно відноситися до дотримання вимог пожежної безпеки.

Основними причинами виникнення пожеж і зв'язаних з ними нещасливих випадків на виробництві є необережне поводження з вогнем, несправність електричних мереж, порушення вимог при експлуатації електроустановок, машин і устаткування, при проведенні зварювальних робіт, неправильне обладнння опалення побутових приміщень, використання бензину, гасу і дизельного палива для розпалювання печей і т.д.

При експлуатації машин і устаткування з електроприводами та електромереж забороняється: використовувати електричні кабелі з ушкодженою ізоляцією

Пожежа може також відбутися від несправності силового чи освітлювального електроустаткування, ушкодження трубопроводів з рідким і газоподібним паливом. неправильного розпалювання печей. Для локалізації і гасіння виниклої пожежі передбачають ряд заходів. Щоб олія і селітра не розрізнялися, уздовж стінок ванн роблять бортові лотки, по яких рідину відводять у спеціальну ємність.

Причинами пожежі в складальних, слюсарних, ремонтно-механічних цехах можуть бути, загоряння проводів і обмоток електродвигунів, спалах бензину чи гасу, застосовуваних для знежирення (промивання) деталей, перегрів підшипників у результаті поганого змазування, горіння ременів трансмісій унаслідок поганого натягу.

Самозапалювання охолоджувальних рідин на верстатному устаткуванні; самозаймання промаслених обтиральних матеріалів, одягу, металевих ошурок.

У цехах холодної обробки металів пожежну небезпеку становлять пальні і легкозаймисті рідини, застосовувані для охолодження оброблюваних деталей і інструментів. Температура загорання таких рідин невисока (близько 200° С). У той же час при великих швидкостях різання оброблювана деталь і різальний інструмент на верстатах сильно розігріваються, тому при зменшенні чи припиненні подачі охолоджувальної рідини може виникнути загоряння

Щоб виключити можливість виникнення загоряння охолоджувальних рідин на верстатах, необхідно стежити за справністю насосів, що подають ці рідини; зупиняти верстат при припиненні роботи насоса, по закінченні робочого дня очищати верстат і видаляти промаслену стружку.

 

Техніка безпеки при роботі на фрезерному верстаті

1.Загальні положення

- До роботи на фрезерному верстаті допускаються працівники, які пройшли медичний огляд, відповідне навчання, отримали інструктаж на робочому місці, оволоділи безпечними прийомами праці та засвоїли вимоги даної інструкції.

- Робоче місце організовується так, щоб виключити будь-яку можливість одержання травми працівнику.

- Все обладнання в майстерні повинно бути справним і надійно закріпленим.

- Фрезерний верстат забезпечується пристроями для захисту працюючого від поранень стружкою і відлітаючими частинами оброблюваного матеріалу. Біля фрезерного верстата повинні бути надійнізахисні щитки і ширми, лещата для закріплення деталей.

 

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав