Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організація перевезень пасажирів в міжнародному туризмі.

Читайте также:
  1. Банк Англії, його утворення, організація і управління, роль і функції
  2. Бюджет ЄС, його призначення і особливості. Організація бюджетного процесу. Бюджетна стратегія. Що необхідно вирішити Україні в цій царині для майбутнього вступу до ЄС?
  3. В.Г. Афанасьєв називає наступні основні управлінські функції: вироблення і ухвалення управлінського рішення; організація; регулювання і корегування; облік і контроль.
  4. Важлива роль у виконанні пасажирських перевезень належить пасажирським терміналам.
  5. Види транспорту та їх використання у практиці міжнародних перевезень.
  6. Віденська конвенція про право міжнародних договорів між державами та міжнародними організаціями або між міжнародними організаціями прийнята
  7. Всесвітня туристична організація.
  8. Галицько-Волинське князівство – державна організація "Малої Русі".
  9. Д) розгляд спорів у регіональних організаціях.
  10. Дебют спортсменів України самостійними командами у міжнародному спорті.

Туризм в сучасному світі розглядається як соціально-економічне явище, яке має прямий і опосередкований вплив на розвиток всієї пов'язаної з ним іфраструктури. Сучасний туризм базується на високому рівні розвитку транспорту, соціальної сфери та сфери послуг, що, в кінцевому рахунку, перетворює його в високоприбуткову галузь економіки.

За даними Всесвітньої туристичної організації (ВТО), сьогодні туризм є однією з високоприбуткових і найбільш динамічних галузей світової економіки. За прибутковістю він поступається лише видобутку і переробці нафти. На частку туризму припадає близько 6% світового валового національного продукту, 7% світових інвестицій, кожне 16-е робоче місце, 11% світових споживчих витрат і 5% всіх податкових надходжень. У зв'язку з цим у багатьох країнах сфера туризму активно розвивається за державної підтримки.

Організація перевезень пасажирів.

Транспортне обслуговування туристів - це одна із складових частин індустрії туризму. У той же час транспортні подорожі розглядаються як самостійний вид туризму.

Транспортні подорожі - це подорожі організованих груп туристів при наявності путівок (ваучерів) по розроблених маршрутах з використанням різних транспортних засобів.

Вони класифікуються за такими основними ознаками:

- спосіб пересування на маршруті;

- вид використовуваного транспорту;

- побудова траси маршруту;

- тривалість подорожі;

Сезонність та ін.

Туристична транспортна подорож, як правило, реалізується декількома видами транспорту: залізничний + автобусний (легковий автомобіль), авіаційний + автобусний тощо.

Найбільш мобільними видами транспорту є автобус і легковий автомобіль, які використовуються як на самостійному маршруті, так і у вигляді трансфертного транспорту з доставки туристів з аеропорту (вокзалу) в готель і назад.

Тому в усьому світі існують спеціальні компанії, що займаються транспортними перевезеннями пасажирів по території суміжних держав. При перевезенні пасажирів, відповідно до двосторонніх угод в галузі автомобільного транспорту передбачена дозвільна система для регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автобусами у міжнародному сполученні по території договірних сторін. Перевізник не дозволяється здійснювати перевезення пасажирів між двома пунктами, розташованими на території іншої договірної сторони. Перевізник може здійснювати перевезення пасажирів з території іншої договірної сторони на територію третьої країни, а також з території третьої країни на територію іншої договірної сторони, якщо він отримав на це спеціальний дозвіл компетентного органу іншої договірної сторони.




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав