Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Ручна поклажа і багаж поділяються на маломірні, середньомірні і великомірні.

Читайте также:
  1. XIX. Выдача грузобагажа
  2. XV. Условия приема, оформления и оплаты перевозки багажа
  3. XVII. Выдача багажа
  4. XVIII. Условия приема, оформления и оплаты перевозки грузобагажа
  5. XX. Утрата, недостача и повреждение багажа и грузобагажа
  6. XXII. Перевозка багажа и грузобагажа на особых условиях
  7. XXIII. Особенности перевозки грузобагажа повагонными отправками
  8. XXIV. Акты, иски, оформление и взыскание штрафов при перевозках багажа и грузобагажа
  9. Активні операції банків поділяються на кредитні та інвестиційні.
  10. Б.РУЧНАЯ ПОГРУЗКА, РАЗГРУЗКА И ПЕРЕМЕЩЕНИЕ ТЯЖЕСТЕЙ

Місця багажу або ручної поклажі великомірні - предмети, що мають габаритні розміри більш 100х50х30 см або суму трьох вимірів більше 180 см або масу більш 40 кг.

Місця багажу або ручної поклажі маломірні - предмети, які мають габаритні розміри не більше 60х40х20 см або суму трьох вимірів не більше 120 см і масу не більше 20 кг; до маломірних місць умовно належать дитячі санки, дитяча коляска, а також зачохлені лижі, тенісні ракетки та носяться музичні інструменти. Місця багажу або ручної поклажі середньомірні - предмети, які не можуть бути віднесені до маломірним і мають габаритні розміри не більше 100х50х30 см або суму трьох вимірів не більше 180 см і масу не більше 40 кг.

 

 

Багаж при перевезенні в регулярному сполученні приймається тільки від осіб, які мають квиток на проїзд в даному пасажирському автомобільному транспортному засобі і багажну квитанцію.


При посадці в автобус водій приймає багаж пасажира до перевезення за наявності багажної квитанції і багажних бирок на кожне місце багажу. При прийнятті багажу розміщення його в багажному відсіку виробляється після наклеювання на кожне місце багажу подовженою частини багажної бирки. Інша частина багажної бирки залишається у пасажира для отримання багажу по завершенні поїздки. Багаж вважається прийнятим до перевезення з моменту його розміщення в багажних відсіках пасажирських автомобільних транспортних засобів, а виданими - з моменту вручення багажу пасажиру або особі, яка пред'явила перевізнику номерну частину багажної бирки. Після видачі багажу пред'явлена ​​пасажиром частина багажної бирки залишається у перевізника. Перевізник видає пасажиру багаж, номер багажної бирки на якому збігається з номером пред'явленої частини бирки. Видача пасажиру багажу без претензій з боку пасажира припускає (якщо не доведено зворотне), що багаж був виданий повністю і в непошкодженому стані. Претензія по виниклих під час перевезення прихованим дефектам багажу може бути заявлена ​​перевізнику не пізніше однієї доби з моменту прибуття пасажира в пункт призначення.


Багажна бирка виготовляється на папері, що самоклеїться і складається з двох частин, що мають однакові номер і серію, а також перфорацію для полегшення відриву однієї частини від іншої. Багажні бирки видаються пасажиру разом з багажної квитанцією.


Багажна квитанція повинна містити такі реквізити:
номер та серію; найменування перевізника (оператора); вартість перевезення багажу; властивості багажу (число місць та їх мірність, оголошена цінність); відмітки про прийом і видачу багажу автомобільним перевізником. Багажна квитанція без пред'явлення проїзного документа на поїздку пасажира визнається недійсною. Якщо пасажир, здаючи багаж до перевезення, оголосив його цінність, то це має бути зазначено перевізником або його представником у багажній квитанції. Оголошена цінність багажу не може бути вище його реальної вартості.
Якщо під час видачі багажу пасажиру або уповноваженій ним особі виявлена ​​недостача, пошкодження або втрата багажу на багажній квитанції повинна бути зроблена відповідна відмітка та складено акт про це.

 

Забороняється перевозити багаж і ручну поклажу, що включають вибухонебезпечні, вогненебезпечні, їдкі, що окислюють, корозійні, радіоактивні, отруйні, отруйні (токсичні), озоноруйнівні, наркотичні, психотропні і смердючі речовини, гострі або ріжучі предмети (без упаковки або чохлів, що виключають заподіяння шкоди і збитку пасажирам), вогнепальну зброю без наявності дозволу на її носіння і без чохлів (кобури), а також інші предмети і речовини, які при перевезенні можуть заподіяти шкоду пасажирам або екіпажу або викликати пошкодження або забруднення пасажирського автомобільного транспортного засобу, багажу та ручної поклажі. До перевезення у вигляді багажу не приймаються також крихкі предмети, гроші, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, каміння та вироби з них, цінні та ділові папери, ключі, паспорти та посвідчення, інші подібні предмети. Багажні місця приймаються тільки в справній закритій упаковці.

 


Багаж, не затребуваний після прибуття пасажирського автомобільного транспортного засобу на кінцевий пункт, або залишені пасажиром в ході перевезення багаж і (або) ручна поклажа, незалежно від того, чи була видана багажна квитанція, зберігаються перевізником або здаються за описом (актом) на відповідальне зберігання, за яке стягується плата з пасажира при отриманні багажу (ручної поклажі). Перевізник може доручити зберігання багажу (ручної поклажі) третій особі на підставі договору зберігання. Незатребуваний пасажиром багаж (ручна поклажа) може бути реалізований перевізником після закінчення 30 доби.

 

Швидкопсувні продукти, що знаходяться в багажі і мають ознаки псування, знищуються в присутності комісії. Пасажир або пред'явник багажної квитанції протягом шести місяців з моменту реалізації незатребуваного багажу має право отримати суму, виручену перевізником від його реалізації, за вирахуванням витрат, пов'язаних з реалізацією незатребуваного багажу. Багаж (його частина), не доставлений пасажиру протягом чотирнадцяти діб з дня надходження заяви пасажира про видачу, вважається втраченим. В такому випадку пасажирові відшкодовуються збитки в установленому порядку. Якщо у пасажира відсутня багажна квитанція, то перевізник має право видати багаж на підставі заяви пасажира в разі пред'явлення ним достатніх доказів, що свідчать про право на цей багаж, з оформленням акту видачі, що містить паспортні дані пасажира і опис переданих речей.

 

Якщо докази, що свідчать про право на багаж, представляються перевізнику недостатніми, він має право вимагати від пасажира внесення відповідної застави в розмірі межі відповідальності. Застава підлягає поверненню після закінчення трьох місяців з дня видачі багажу в разі відсутності заяви права на багаж іншими особами. Якщо багаж, що вважається загубленим, знайдений протягом року з дня подання заяви пасажира про видачу багажу, перевізник повинен повідомити про це пасажира. Протягом тридцяти днів з дня повідомлення пасажира про те, що його багаж знайдений, пасажир може отримати цей багаж, повернувши перевізникові гроші, які він отримав у вигляді компенсації за втрату багажу.

 

 

Видача залишених пасажирами речей повинна здійснюватися на підставі письмової заяви громадянина і відповідного акта, в який заносяться паспортні дані громадянина та факти, які доводять, що ці речі належать цьому громадянину. Витрати, пов'язані з пересилкою і зберіганням залишених речей, відшкодовуються за рахунок сторони, що залишила речі.

 

Ручна поклажа – це:

 

* особисті речі пасажира, які перевозяться в салоні транспортного засобу під відповідальність перевізника

речі пасажира, які розміщені в багажному відсіку та перевозяться під відповідальність перевізника

речі пасажира, які розміщені у камері схову




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав