Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Попередній продаж квитків.

Читайте также:
  1. A) продажи экономических ресурсов;
  2. NLP в продажах
  3. VI. Продажи. Стимулирование сбыта
  4. Алгоритм продажи - При возникновении интереса
  5. Анализ безубыточности продаж.
  6. Анализ доходов от продаж в торговле
  7. Анализ объема продаж и производства продукции.
  8. Анализ прибыли от продаж в торговле
  9. Анализ расходов на продажу в торговле
  10. Анализ расходов на продажу по статьям расходов

 

Пасажирські термінали надають також послуги з попереднього продажу квитків з доставкою замовнику, а також з бронювання квитків на проїзд в автобусах регулярних повідомлень з початкового пункту маршруту.

 

 

За кожну послугу з попереднього продажу з доставкою та квитків на проїзд в автобусах регулярних сполучень пасажирськими терміналами стягується плата в розмірі, що встановлюється відповідно до законодавства. У разі відмови пасажира від здійснення поїздки плата за послуги з попереднього продажу і (або) квитків не повертається.


Попередній продаж квитків на міжнародні поїздки на маршрутах регулярного сполучення проводиться на пряме і (або) зворотне направлення в порядку і строки, встановлені в договорі з іноземним партнером про організацію міжнародних перевезень пасажирів у регулярному сполученні.


У разі організації пасажирським терміналом попереднього продажу квитків на проїзд в автобусах регулярних сполучень з доставкою замовнику прийом замовлень на ці послуги повинен починатися за 15 і закінчуватися за 2 дні до відправлення автобуса в рейс.

 

Прийом замовлень на попередній продаж квитків на проїзд в автобусах регулярних сполучень з доставкою замовнику може проводитися по телефону або при особистому зверненні громадян на пасажирський термінал початкового пункту маршруту. Доставка замовлених квитків здійснюється, як правило, в межах населеного пункту. Оформлення замовлень повинно проводитися в журналі прийому замовлень на доставку квитків за встановленою формою. Допускається виробляти оформлення та облік замовлень на попередній продаж квитків на поїздки на маршрутах в регулярному сполученні з доставкою замовнику за допомогою технічних засобів за умови включення в форму вихідної інформації усіх реквізитів, передбачених у журналі прийому замовлень на доставку квитків.

 

 

Працівник пасажирського терміналу, який прийняв замовлення, погоджує з замовником дату і час доставки квитків в межах від 10 до 2 днів до здійснення поїздки. У відомості касової продажу квитків по кожному виділеному місцю повинен бути вказаний номер замовлення, а в журналі прийому замовлень на доставку квитків - номери виділених місць. Квитки на проїзд оформляються в день, встановлений в замовленні. Номери квитків заносяться у відомість касової продажу і журнал прийому замовлень на доставку квитків. Квитки на проїзд вкладаються в конверт, на якому мають бути вказані повна адреса, прізвище замовника і загальна сума вартості квитків. Конверти з квитками видаються під розпис в журналі прийому замовлень на доставку квитків працівникові пасажирського терміналу, уповноваженому для їх доставки замовнику.

 

У разі відсутності замовника за вказаною ним адресою в обумовлений час працівник пасажирського терміналу повинен залишити повідомлення. Замовник може звернутися за придбанням квитка в касу попереднього продажу пасажирського терміналу протягом доби після отримання повідомлення. При зверненні замовника в зазначений у повідомленні строк йому видаються квитки згідно замовлення. Якщо замовник не звернувся за квитком в зазначений у повідомленні строк, то замовлення має бути анульований, а квитки списані в установленому порядку. При відмові замовника від доставлених в обумовлений термін квитків з нього за кожен квиток стягується плата за попередній продаж і доставку. Прийом плати від замовника за попередній продаж і доставку квитка оформлюється касовим чеком. У разі, якщо технічні можливості касового апарату не дозволяють вказати на касовому чеку розміри прийнятих від замовника сум за попередній продаж і доставку квитків, то прийом плати за попередній продаж і доставку квитків оформляється квитанцією форми КВ-1.

 

Після повернення на пасажирський термінал працівник, котрий привіз квитки, повинен призвести відмітку в журналі прийому замовлень на доставку квитків про виконання замовлення або причини його невиконання. Продаж пасажиру квитків, замовлених їм з доставкою, безпосередньо касами попереднього продажу пасажирського терміналу забороняється. У разі, якщо замовник звернувся до каси попереднього продажу пасажирського терміналу (раніше обумовленого з ним терміну доставки) з проханням не доставляти йому квиток, а продати його на місці, то замовлення на доставку повинен анулюватись, про що робиться відповідний запис у журналі прийому замовлень на доставку квитків, і замовнику може бути запропоновано оформити замовлення на бронювання місць в установленому порядку, або придбати квиток через каси на загальних підставах.

 

Прийом замовлень на бронювання квитків в початковому пункті маршруту в день відправлення автобуса проводиться за наявності вільних місць для сидіння по телефону касами продажу квитків пасажирського терміналу не пізніше ніж за 2 години до здійснення поїздки. Оформлення замовлень проводиться в журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в день відправлення автобуса в рейс за встановленою формою.

 

Допускається виробляти оформлення та облік замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах регулярних повідомлень в день відправлення автобуса в рейс за допомогою технічних засобів за умови включення в форму вихідний інформації усіх реквізитів, передбачених у журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в день відправлення автобуса в рейс. Працівник пасажирського терміналу, який прийняв замовлення, повинен повідомити замовнику номер замовлення і каси, в якій можна придбати квитки, а також час, до якого необхідно це зробити, і відзначити у відомості касової продажу квитків номер замовлення на бронювання квитків по кожному забронювати місця, а в журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в день відправлення автобуса в рейс - номери місць. Для отримання заброньованого квитка замовник повинен назвати касиру номер замовлення, маршрут і час відправлення автобуса. За бронювання квитків в початковому пункті маршруту в день відправлення автобуса в рейс касами поточного продажу з кожного квитка крім його вартості стягується плата за бронювання.

 

Квитки на заброньовані місця, не затребувані замовником за 1 годину до відправлення автобуса в рейс, повинні реалізовуватися на загальних підставах.


Прийом замовлень на бронювання квитків касами попереднього продажу пасажирського терміналу (далі - каси попереднього продажу) в початковому пункті маршруту проводиться за наявності вільних місць для сидіння при особистому зверненні або по телефону за 15-2 дні до здійснення поїздки. Прийом замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах регулярних міжнародних повідомлень може бути розпочато раніше ніж за 15 днів до дня здійснення поїздки, якщо це передбачено умовами договору про організацію міжнародних перевезень пасажирів. Оформлення замовлень проводиться в журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах з початкового пункту маршруту касами попереднього продажу за встановленою формою. Допускається виробляти оформлення та облік замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах регулярних повідомлень касами попереднього продажу за допомогою технічних засобів за умови включення в форму вихідний інформації усіх реквізитів, передбачених у журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах з початкового пункту маршруту касами попереднього продажу.

 

Працівник пасажирського терміналу, який прийняв замовлення, повинен повідомити замовнику номер замовлення і каси, в якій слід придбати квиток, а також дату і час, до якого необхідно це зробити, і відзначити у відомості касової продажу квитків номер замовлення на бронювання квитків по кожному забронювати місця, а в журналі прийому замовлень на бронювання квитків на проїзд в автобусах з початкового пункту маршруту касами попереднього продажу - номери місць. Для отримання заброньованого квитка замовник не пізніше ніж за 2 дні до здійснення поїздки повинен звернутися в касу, назвати касиру номер замовлення, дату здійснення поїздки, маршрут і час відправлення автобуса. Квитки на заброньовані місця в автобусах міжнародних регулярних повідомлень, не затребувані замовником менш ніж за 2 дні до відправлення автобуса в рейс, реалізуються на загальних підставах.
Основним первинним обліковим документом, що визначає показники для обліку роботи пасажирських транспортних засобів та водіїв, а також дані для нарахування заробітної плати водіям, здійснення розрахунків за перевезення та формування статистичної звітності є дорожні листи форм 2 (р) і 2 (н).

 


Видання бланків подорожніх листів, які є бланками суворої звітності і мають облікову серію і номер.

 


Бланки подорожніх листів зберігаються у перевізника і в міру потреби видаються під розписку особі, відповідальній за експлуатацію автотранспорту. Забороняється використання при міжнародних перевезеннях пасажирів форм подорожніх листів, відмінних від типових форм 2 (р), 2 (н).

 


Подорожні листи видаються водію під розписку уповноваженим на те особою тільки на один робочий день за умови здачі водієм подорожнього листа за попередній день роботи. На більш тривалий строк подорожні листи видаються тільки в разі, якщо виконуються міжнародні перевезення протягом більше доби.


Заповнення реквізитів шляхових листів проводиться в суворій відповідності з діючою інструкцією як для перевізником, так і замовником транспортних засобів. Відповідальність за заповнення дорожніх листів відповідно діючою інструкцією несуть керівники юридичних осіб або індивідуальні підприємці, які мають у власності або орендують автобуси, а також особи, які відповідають за їх експлуатацію і безпосередньо беруть участь у заповненні цих документів. Участь водія у заповненні шляхових листів форм 2 (р) і 2 (н) не допускається, за винятком підписів, що засвідчують прийом і здачу автобуса, а також випадків, коли водій є індивідуальним підприємцем.

 


Контроль за дотриманням міжнародними перевізниками національного законодавства та положень міжнародних договорів у галузі міжнародних автомобільних перевезень пасажирів виконується Транспортної інспекцією. Контроль за транспортною діяльністю здійснюється шляхом проведення уповноваженими посадовими особами документальних перевірок та перевірок безпосередньо при здійснення транспортної діяльності з перевезення пасажирів (перевірка на лінії).


Контроль щодо осіб і транспортних засобів, які перетинають Державний кордон, здійснюється відповідно до Інструкції про порядок пропуску через Державний кордон осіб, транспортних засобів і товарів в пунктах пропуску.


Автотранспортний контроль за проїздом пасажирських автомобільних транспортних засобів через Державний кордон здійснюється Транспортної інспекцією. Для цього оформляється листок автотранспортного контролю, який повинен знаходитися у власника транспортного засобу і при виїзді підлягає обов'язковому поверненню у Транспортну інспекцію. У разі відсутності при виїзді у власника транспортного засобу листка автотранспортного контролю працівником Транспортної інспекції встановлюється місце і час в'їзду автомобільного транспортного засобу та в разі необхідності стягується збір за проїзд відповідно до законодавства.


При видачі листка автотранспортного контролю в обов'язковому порядку заповнюються такі реквізити:


марка автомобіля;


номер автомобіля / причепа;


країна реєстрації автомобільного транспортного засобу;


в розділах "В'їзд" при в'їзді та "Виїзд" при виїзді:


дата, час (години, хвилини) початку здійснення автомобільного контролю;


штамп пункту пропуску;


підпис власника транспортного засобу (на обох екземплярах листка автотранспортного контролю);


номерна печатка працівника інспекції.

 


В листок автотранспортного контролю можуть вноситися інші відомості, необхідні для здійснення автомобільного контролю (наприклад, номер шасі, кузова, номер договору страхування цивільної відповідальності власників (користувачів) автотранспортних засобів та інші відомості). Виправлення реквізитів, що вказуються в листку автотранспортного контролю, не допускається.

 

Прийом замовлень на бронювання квитків в день відправлення автобуса проводиться не пізніше ніж за:

 

* 2 години до здійснення поїздки

 

годину до здійснення поїздки

 

20 хвилин до здійснення поїздки




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 45 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав