Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організація роботи пасажирських терміналів.

Читайте также:
  1. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  2. Алгоритм виконання курсової роботи
  3. Алгоритмічні роботи з величинами
  4. Банк Англії, його утворення, організація і управління, роль і функції
  5. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  6. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  7. Бюджет ЄС, його призначення і особливості. Організація бюджетного процесу. Бюджетна стратегія. Що необхідно вирішити Україні в цій царині для майбутнього вступу до ЄС?
  8. В.Г. Афанасьєв називає наступні основні управлінські функції: вироблення і ухвалення управлінського рішення; організація; регулювання і корегування; облік і контроль.
  9. Важлива роль у виконанні пасажирських перевезень належить пасажирським терміналам.
  10. ВАРІАНТИ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ

 

 

Міжнародні перевезення пасажирів в регулярному повідомленні відкриваються у разі наявності стабільних і достатніх для прибуткової роботи перевізників пасажиропотоків. Для цього проводиться обстеження пасажиропотоків при перевезеннях в нерегулярному сполученні та вивчення освоюваних пасажиропотоків на інших видах транспорту. Необхідні пасажиропотоки складаються між великими містами, наприклад столицями країн, а також з густонаселених регіонів у місця масового відпочинку.

 

Маршрути пасажирських перевезень повинні проходити через пасажирські термінали великих міст, де пасажири можуть скористатися сервісними послугами. На терміналах на основі відповідного дозволу може проводитися посадка-висадка пасажирів. При наявності стабільних пасажиропотоків достатньої інтенсивності в певні сезони року організовуються сезонні маршрути перевезень пасажирів в регулярному повідомленні. Міжнародні автомобільні перевезення пасажирів в регулярному повідомленні виконуються на основі дозволів компетентних органів держав, територіями яких проходить маршрут перевезення.

 

Міжнародні автомобільні перевезення пасажирів автобусами в регулярному сполученні повинні проходити по автомобільним дорогам загального користування, відкритим для міжнародного сполучення, що задовольняє вимогам безпеки дорожнього руху. Зупинки на міжнародних маршрутах з перевезення в регулярному повідомленні повинні бути передбачені на пасажирських терміналах. При виборі доріг, по яких проходитиме маршрут, можливе застосування різних підходів (найкоротший, з найменшим часом на рух, без використання платних доріг).

 

Однак при перевезеннях пасажирів повинні обов'язково враховуватися обставини, які і можуть бути вирішальними:


кращі дорожні умови і відповідно більш висока безпека перевезень;


наявність на дорогах необхідних пасажирських терміналів;


проїзд через термінали пунктів з найбільшим пассажірообменом;


наявності прикордонних переходів, у яких є можливість в необхідні моменти часу здійснювати пропуск пасажирського транспортного засобу з пасажирами.

 

Пасажирський термінал, який є початковим або кінцевим пунктом регулярного міжнародного автобусного маршруту, повинен мати відповідні технічні засоби зв'язку і приміщення, що забезпечують обслуговування пасажирів і водіїв.

 

До міжнародних автомобільних перевезеннях пасажирів в регулярному сполученні можуть допускатися перевізники, які мають:

 

ліцензію на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів (комерційні);


досвід роботи на міжнародних автомобільних перевезеннях пасажирів у нерегулярному сполученні не менше одного року;


персонал (спеціалістів, водіїв) відповідно до вимог, встановлених Міністерством інфраструктури;


власні або використовувані на умовах оренди (лізингу) чи на інших законних підставах автобуси, що відповідають встановленим вимогам;


фінансовий стан, що виражається в наявності власних активів у розмірі 9000 € на перший і 5000 € на кожний наступний автобус, що виконує міжнародну автомобільну перевезення пасажирів у регулярному сполученні;


власну (орендовану) виробничу базу або договори на зберігання, обслуговування, проведення контролю технічного стану пасажирських автомобільних транспортних засобів та на проведення передрейсового та іншого медичного обстеження водіїв.

 

 

Перевізник не повинен мати заборгованостей за розрахунками з бюджетом.

Під час автомобільного перевезення в регулярному повідомленні пасажир зобов'язаний мати чинний проїзний документ. При автомобільної перевезенні багажу та ручної поклажі на платній основі пасажир повинен мати документ, що підтверджує оплату його провезення (багажну квитанцію).

Перевізник або оператор автомобільних перевезень пасажирів зобов'язаний забезпечити продаж пасажирові проїзного документа (квитка) встановленого зразка для даного виду автомобільних перевезень і при необхідності оформлення багажної квитанції на перевезення багажу та провезення ручної поклажі.
Автомобільні перевезення пасажирів в регулярному сполученні відносяться до перевезень автомобільним транспортом загального користування та виконуються за зверненням будь-якої особи.
Міжнародні регулярні перевезення пасажирів можуть здійснюватися тільки на підставі дозволів компетентних органів країн, по території яких проходить маршрут.

 

Для отримання дозволу на виконання міжнародних автомобільних перевезень пасажирів автобусами в регулярному сполученні перевізник повинен подати заяву в Міністерство інфраструктури з додатком документів, що підтверджують можливість допуску до таких перевезень, та укласти договір з іноземними партнерами про організацію міжнародних перевезень пасажирів в регулярному повідомленні.

 

До заяви мають додаватися наступні документи:
копія договору про організацію перевезення пасажирів за регулярним міжнародним маршрутом;


схема міжнародного автобусного маршруту;


розклад руху автобуса за міжнародним маршрутом в регулярному сполученні;

 

таблиця вартості проїзду пасажирів і провозу багажу;


графік роботи водіїв автобуса на маршруті;


копія ліцензії на право здійснення міжнародних пасажирських перевезень;


копія ліцензійних карток на автобуси;


копія свідоцтва про реєстрацію перевізника.

 

 

Форма примірного договору про організацію міжнародних автомобільних перевезень пасажирів автобусами в регулярному сполученні розробляється і затверджується Міністерством інфраструктури.

 

Розклад руху пасажирських автомобільних транспортних засобів на маршруті при перевезеннях пасажирів у регулярному сполученні повинно складатися на підставі наступних даних:

 

обсяг пасажиропотоків за напрямками і годинами доби, дням тижня, сезонах року;

характеристика дорожніх умов на маршруті;

безпечні швидкості руху; провізні можливості пасажирських автомобільних транспортних засобів, які обслуговують маршрут;

вимоги по режиму праці та відпочинку водіїв та інші чинники.

 


Повний розклад руху пасажирського автомобільного транспортного засобу на маршруті при перевезеннях пасажирів в регулярному сполученні повинен містити:

найменування та номер маршруту; число рейсів на маршруті, протяжність і тривалість виконання рейсу в прямому і зворотному напрямках;

час виїзду пасажирського автомобільного транспортного засобу з місця стоянки і прибуття на початковий зупинний пункт маршруту;

час початку роботи пасажирського автомобільного транспортного засобу на маршруті;

час проходження пасажирським автомобільним транспортним засобом пунктів маршруту по рейсам;

час і місце перерви в роботі водіїв та міжрейсового відстою пасажирського автомобільного транспортного засобу;

час і місце зміни екіпажу пасажирського автомобільного транспортного засобу;

час завершення роботи на маршруті і час повернення пасажирського автомобільного транспортного засобу до місця стоянки.

 

 

Міністерство інфраструктури може відмовити у видачі дозволу, якщо:

 

отримано відмову у видачі дозволу на відкриття маршруту на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів у регулярному сполученні від компетентного органу держави, територією якого планувалося проходження маршруту;


на замовляємому маршруті вже працює інший перевізник за аналогічним розкладом руху або потреби в автомобільних перевезеннях пасажирів на цьому маршруті забезпечуються в достатньому обсязі;


перевізник не має необхідної кількості автобусів, у яких терміни експлуатації не більше 15 років, для гарантованого забезпечення міжнародних перевезень пасажирів на маршруті в регулярному сполученні;


пункти пропуску через Державний кордон не мають організаційної чи технічної можливості забезпечити рух автобусів по замовляємому маршруту.

 

До перевізника, який порушив порядок міжнародних автомобільних перевезень пасажирів у регулярному сполученні, можуть бути вжиті такі заходи:


попередження;


призупинення або припинення дії дозволу на виконання міжнародних автомобільних перевезень пасажирів у регулярному сполученні.


Міністерство інфраструктури може закрити міжнародний маршрут по автомобільних перевезеннях пасажирів автобусами в регулярному сполученні, припинивши дію дозволу у випадках:


письмового звернення перевізника (з викладом причин);


письмового звернення компетентного органу іноземної держави;


закінчення терміну дії ліцензії або припинення чи призупинення її дії;


невиконання умови про термін початку автомобільного перевезення пасажирів на міжнародному маршруті протягом 90 діб з моменту одержання дозволу або припинення перевезень без згоди Міністерства інфраструктури;


виконання перевезень без укладення договорів на обслуговування з операторами пасажирських терміналів;


передачі дозволу на виконання перевезень на маршруті третій особі;


вчинення перевізником правопорушень при переміщенні через Державний кордон транспортних засобів і товарів;


несвоєчасного подання перевізником до Міністерства інфраструктури інформації про число виконаних рейсів і перевезених пасажирів за попередній рік.

 


Перевізник повинен забезпечити наявність в автобусі при виконанні міжнародних автомобільних перевезень пасажирів у регулярному сполученні додатково:


дозволів на виконання міжнародних автомобільних перевезень пасажирів у регулярному сполученні по даному маршруту;


схеми маршруту;


розкладу руху;


графіка роботи водіїв;


пам'ятки з особливостями правил дорожнього руху держав, територією яких проходить маршрут;


квитково-облікового аркуша.


Квиток є документом, що засвідчує право проїзд пасажира в автобусі, і підтверджує укладення договору перевезення. Квиток для міжнародного перевезення пасажира автобусом у регулярному повідомленні повинен містити такі реквізити:


найменування перевізників (операторів), які організовують перевезення;


призначення квитка;


серію та номер квитка;


паспортні дані пасажира (прізвище, ім'я);


найменування початкового і кінцевого зупиночних пунктів поїздки пасажира;


вид тарифу і вартість проїзду;


номер місця для сидіння;


маршрут перевезення (номер рейсу);


дату, час і місце відправлення;


дату оформлення квитка;


місце оформлення квитка і ким оформлений.


Форми квитка, яка повинна застосовуватися при їх оформленні перевізниками або операторами, затверджена Міністерством інфраструтури. Бланки квитка є бланками суворої звітності і виготовляються централізовано.

 


Квиток має облікову серію і номер, однакові на всіх примірниках бланків одного квитка, може виготовлятися на самокопіюється папері і у вигляді квиткової книжки. Число бланків квиткової книжки визначається в залежності від умов договору автомобільного перевезення пасажирів.
Оформлення квитка проводиться шляхом послідовного заповнення всіх реквізитів і в суворій відповідності з їх найменуваннями, зазначеними на бланку:

 


" Оператор " - найменування і місце розташування (найменування населеного пункту) організації, що продала квиток, чинній на підставі договору на надання послуг з продажу квитків (може проставлятися штамп);


" Найменування перевізника " - найменування перевізника, який здійснює перевезення (може проставлятися штамп);


" Номер лінії " - номер маршруту, присвоєний перевізником за погодженням із закордонним партнером та пасажирським терміналом;


" Знижка,%" - розмір знижки у відсотках, встановлений перевізником для окремих категорій пасажирів. Порядок надання пільг для дітей та інших категорій пасажирів при міжнародній автомобільній перевезенні пасажирів в регулярному повідомленні визначається договорами між перевізниками (операторами), що організують перевезення, а також міжнародними договорами та угодами;


" Місце " - номер місця для проїзду пасажира в автобусі;


" Дата продажу квитка " - дата оформлення квитка і продажу його пасажиру;


" Найменування маршруту " - початковий і кінцевий пункти маршруту відповідно до розкладу, затвердженого в установленому порядку;


" Прізвище, ім'я пасажира " - прізвище та ім'я (без скорочень) пасажира на підставі документа, що посвідчує особу;


" Пункт відправлення" і "Пункт прибуття " - початковий і кінцевий пункти поїздки пасажира;


" Ціна в іноземній валюті " - у разі оплати пасажиром вартості квитка в грошових одиницях іноземної держави записується ціна квитка в оплачуваною валюті.

 

Розрахунок ціни квитка в іноземній валюті здійснюється за курсом Національного банку на день продажу квитка, який записується в графу " Курс Національного банку ";


" Дата відправлення ",

"Час" - дата та час відправлення автобуса відповідно до розкладу;


" Дата зворотного відправлення ",

 

" Час " - дата і час зворотного відправлення автобуса відповідно до розкладу в разі придбання пасажиром квитка в прямому і зворотному напрямках.


" Вартість і "Сума ПДВ " - записуються вартість квитка і нарахована на вартість квитка сума податку на додану вартість за ставкою, що застосовується на даний вид послуги відповідно до чинного законодавства;


" Всього вартість " - загальна вартість квитка, що підлягає оплаті, з урахуванням суми нарахованого ПДВ.

 

 

Продаж квитка зазначається в квитково-обліковому аркуші. За заявою пасажира йому може бути виданий дублікат квитка.
Квиток не підлягає передачі для поїздки іншої особи. Особа, паспортні дані якого не збігаються із зазначеними в квитку, не має права на поїздку. Число квитків, проданих на міжнародне автомобільне перевезення пасажирів автобусом у регулярному сполученні, не повинно перевищувати числа місць для сидіння, встановлене заводом-виготовлювачем автобуса.


Пасажир зобов'язаний зберігати квиток та частину багажної бирки, що залишається у нього, протягом всієї поїздки і пред'являти їх на вимогу представників перевізника чи контрольних органів держав, територією яких здійснюється поїздка.


Продаж квитків і багажних квитанцій на перевезення пасажирів в регулярному повідомленні здійснюють, як правило, оператори пасажирських терміналів на основі договорів з перевізниками. Це дозволяє знизити витрати на продаж квитків в порівнянні з варіантом продажу агентствами перевізника. Оператор терміналу надає і інші послуги перевізнику:

 

користування стоянкою;


користування майданчиками для посадки-висадки пасажирів;


інформування пасажирів;


рекламу перевезень на маршруті та ін.

 

Місткість транспортних засобів при прийнятій частоті їх руху повинна забезпечувати перевезення при складаються пассажиропотоках. Основним вимірником роботи пасажирського транспортного засобу є отримана перевізником виручка. Вона в основному визначається виконаною транспортної роботою.


Розрахункова місткість автобуса для міжнародних перевезень пасажирів в регулярному повідомленні визначається наступним виразом:

,


Qу - тижневий пасажиропотік на найбільш навантаженим ділянці маршруту в одному з напрямків (в прямому чи зворотному), пас;


Aч - частота руху автобусів на маршруті, одиниць за тиждень;


kнер - коефіцієнт нерівномірності пасажиропотоку в часі як відношення максимального пасажиропотоку на даній ділянці маршруту в один з днів тижня до середнього значення по днях тижня, коли виконуються перевезення на маршруті.


Місткість автобуса приймається на основі розрахункового значення:

якщо qp <24, то q=24 (при qp значно менше 24 необхідно або зменшувати Aч або, якщо це недоцільно, то розглядати питання закриття маршруту);

 

якщо q> 24>, то q=qп (qп- максимально можлива місткість автобуса);

 

якщо qp>qп, то q = qп і необхідно зменшити Aч таким чином, щоб задовольнявся склався попит на перевезення.

 


Необхідне середнє число автобусів для роботи на маршруті визначається за формулою:

 



де tо - час обороту автобуса на маршруті, діб.


Час обороту автобуса на маршруті визначається за формулою

 

tр = (tдв + Топ + tок + tотд) / 24 = (lо / vт + Топ + tок + tотд) / 24,


де tдв- час руху на маршруті за оборот, ч;


tоп - час простоїв за оборот на проміжних пунктах (терміналах) і кордонах країн, ч;


tок - час простоїв за оборот на початкових і кінцевих пунктах, ч;


tотд - час простоїв автобуса за оборот через перерв в управлінні і відпочинку водіїв, ч;


lо -довжина обороту на маршруті в кілометрах;


vт - середня технічна швидкість за час обороту автобуса на маршруті, км/ год.

 


Час обороту на маршруті остаточно визначається шляхом побудови розкладу руху та графіків роботи водіїв.


При міжнародних автобусних перевезеннях для розрахунку середньої технічної швидкості руху можуть бути рекомендовані наступні нормативи визначення швидкості на ділянках маршруту:


1) за відсутності обмежень на рух, затяжних підйомів з ухилами більше 40 0/00 і при нормальному стані дорожнього покриття приймається швидкість руху:


на автомагістралях і швидкісних дорогах з добовою інтенсивністю руху до 2 тис.авто./сут на смугу - 0.8 від максимальної швидкості руху за технічною характеристикою і не більше 85 км/год;


на автомагістралях і швидкісних дорогах з добовою інтенсивністю руху понад 2 тис. авт./добу на смугу або на та інших дорогах з асфальтобетонним або цементобетонним покриттям при добовій інтенсивності руху до 4 тис. авт./добу - 0.75 від максимальної швидкості руху за технічною характеристикою і не більше 80 км/год;


за інших умов на дорогах з твердим покриттям капітального і полегшеного типу (ширина проїжджої частини не менше 6 м) при добовій інтенсивності руху до 2 тис. авт /добу - 0.65 від максимальної швидкості руху за технічною характеристикою і не більше 70 км/год;


населені пункти на автомобільних дорогах, в яких діють правила дорожнього руху як для населених пунктів, - 55 км/ч (на 5 км менше встановленої швидкості для населених пунктів у країні проїзду);


міський рух - 25 км/год;


2) для інших умов без обмежень на швидкість руху швидкість приймається на основі моделювання руху або хронометражних даних або тягово-динамічного розрахунку;


3) на ділянках з обмеженням швидкості нижче швидкості, визначеної за пунктом 1 чи 2, приймається швидкість на рівні обмеження;


4) додатковий час на рух за рахунок зниження швидкості:


кожен застережливий дорожній знак - при швидкостях 80 км / год і вище - 0.6 хв і в інших випадках - 0.5 хв;


кожен залізничний переїзд - 1 хв.


Середня технічна швидкість на даній ділянці буде визначатися як відношення його довжини до сумарному часу руху на окремих частинах ділянки з урахуванням додаткового часу.


Необхідне середнє списочное число автобусів складе Aсп:

 



де ae- коефіцієнт випуску автомобілів на лінію, як відношення числа автомобіле-днів на лінії (поза підприємства) до числа автомобіле-днів по балансовому обліку на підприємстві.


Інші показники роботи автобусів розраховуються за загальновідомими формулами.


Тариф на міжнародні автобусні перевезення пасажирів становить порядку 0,040-0,075 € за 1 км перевезення пасажира. Тариф залежить від місткості та комфортабельності автобуса.

 

До тарифу можуть застосовуватися понижуючі коефіцієнти при вчиненні перевезення в прямому і зворотному напрямку, для дітей, поїздок молоді (студентів) і літніх людей. Знижки можуть становити до 50% від основного тарифу (при більш високому рівні тарифів застосовуються великі знижки). Величина застосовуваних тарифів повинна влаштуватися економічними розрахунками відповідно до чинного законодавства.


При міжнародних перевезеннях пасажирів в регулярному сполученні застосовується робота на автобусах екіпажів з двох водіїв за наскрізного або змінно-групового методу. Форми і методи організації праці та відпочинку водіїв на міжнародних автобусних маршрутах регулярного сполучення повинні відповідати Угоді AETR.


При наскрізному методі роботи перевезення виконує на маршруті в прямому і зворотному напрямках один і той же екіпаж водіїв. Така організація руху раціональна тільки для маршрутів, час руху на яких не перевищує 18-20 год, а час повідомлення не більше 22 год.


При змінно-груповому методі формується бригада водіїв з осіб, що мають місцезнаходження в пунктах, що знаходяться на маршруті. За бригадою закріплюється один або кілька маршрутів і кожен екіпаж обслуговує різні автобуси, але на певній ділянці маршруту. Така робота дозволяє виключити тривалі затримки пасажирів у дорозі, пов'язані з щоденними і щотижневими відпочинку водіїв.


Перевезення на маршрутах великої протяжності можливо зі зміною автобусів по ділянках на маршруті. Часта зміна автобусів викликає незручності у пасажирів, пов'язані з пересадкою з одного автобуса в іншій. Однак така організація перевезень також дозволяє виключити затримки пасажирів у дорозі, пов'язані з відпочинком водіїв. Пересадка пасажирів на вузлових терміналах (HUB) передбачається при продажу перевізником пасажирам квитків на наскрізний проїзд від початкових до кінцевих пунктів на кількох маршрутах (трансфер). Обслуговування трансферних пасажирів на вузлових терміналах, перевезення їх між терміналами може проводитися безкоштовно в рахунок загальної плати за перевезення від початкового до кінцевого пункту.

 

Транспортне обслуговування, здійснюване операторами пасажирських перевезень по трансферу, може включати доставку пасажирів різними маршрутами і видами транспорту від "дверей до дверей", включаючи при необхідності перевезення автомобілями-таксі.
При міжнародних перевезеннях пасажирів у регулярному сполученні перевізники повинні користуватися подорожнім листом форми 2 (р).


Подорожній лист типової форми 2 (р) заповнюється в такому порядку:


1) до видачі його водієві диспетчером (або іншим уповноваженим на те особою)


1.1) в графу 1 записуються номери дозволів для в'їзду на іноземну територію або проїзду через неї транзитом;


1.2) в графу 2 записується номер ліцензійної картки;


1.3) в графи 3 і 4 записуються марка автобуса і його державний номер;


1.4) в графу 5 записується код режиму роботи (заповнюється при автоматизованій обробці подорожнього листа);


1.5) в графу 6 записується гаражний номер автобуса;


1.6) дата видачі подорожнього листа записується в графу 7 (число, місяць) і фіксується в диспетчерському журналі обліку видачі і повернення дорожніх листів;


1.7) в графу 10 записується номер квитково-облікового аркуша (БУЛ);


1.8) в графу 12 записуються планові показники роботи автобуса: час виїзду на лінію, час повернення з лінії;


1.9) прізвища та ініціали водіїв записуються в графу 17. Номери водійських посвідчень і табельні номери водіїв записуються відповідно в графах 18 і 19 в ту ж рядок, що і прізвище;


1.10) механік (або інша уповноважена на те особа) при випуску автобуса на лінію звіряє фактичну наявність палива в баках з показанням, перенесеним диспетчером в даний шляховий лист (графа 27) з подорожнього листа за попередній день роботи, і засвідчує своїм підписом або особистим штампом достовірність зроблених записів. У разі невідповідності наявності палива в баках автобуса при виїзді залишку палива, вказаною диспетчером в дорожньому листі, механік спільно з водієм складають акт установленої форми, після чого в шляховий лист вносяться показання залишку палива згідно з актом;


1.11) коефіцієнт зміни норми записується в цілому на зміну в тому випадку, якщо є відхилення від закладеної на даний маршрут норми витрати палива. Вироблені записи завіряються підписом у відповідному рядку графи 29;


1.12) у нижній частині подорожнього листа в рядку "Видати палива" диспетчер записує необхідне для виконання завдання кількість палива з урахуванням його залишку за попередній робочий день і підтверджує своїм підписом або особистим штампом правильність заповнених ним реквізитів і наявність у водія посвідчення водія.


2) до виїзду автобуса на лінію.


2.1) якщо автобус заправляється безпосередньо перед виїздом, то заправник записує в графу 23 марку палива або мастильних матеріалів, в графу 25 - кількість виданих ТСМ і засвідчує правильність записи своїм підписом у графі 26;


2.2) медичний працівник в графі 20 підписом і особистим штампом засвідчує можливість допуску водія за станом здоров'я до управління автобусом;


2.3) в графі 13 в рядку "Виїзд на лінію" механік (або інша уповноважена на те особа) відзначає фактичний час виїзду автобуса. У нижній частині подорожнього листа своїм підписом або особистим штампом механік засвідчує, що автобус технічно справний і виїзд дозволений, а також підтверджує відповідність фактичних показань спідометра (одометра) з показаннями, переписаними диспетчером в даний дорожній лист з попереднього (графа 15);


2.4) водій своїм підписом в нижній частині подорожнього листа засвідчує, що автобус прийнятий їм в технічно справному стані, а фактичні показання спідометра (одометра) і залишок палива при виїзді відповідають записам, зробленим в дорожньому листі;


3) після прибуття автобуса на диспетчерську станцію проводиться лінійним диспетчером на лицьовому боці подорожнього листа в графі 32 указується (при автоматизованій обробці) код маршруту, відповідний вказаному в розкладі, а на зворотному боці в графах 90 і 91 в кожному рядку записуються найменування початкових, кінцевих і проміжних пунктів, в яких передбачаються відмітки про прибуття (відправленні) автобуса;


4) в період роботи автобуса на лінії в розділі "Інші відмітки" в графах 47 - 62 записуються всі технологічні та інші перерви в роботі (резерв, простої різних видів і ін.)


4.1) в графі 47 (55) записується найменування перерви;


4.2) при автоматизованій обробці подорожнього листа в графу 48 (56) диспетчером проставляється код цієї перерви згідно з класифікатором причин простоїв, повернення і запізнення рухомого складу;


4.3) в графи 49 і 51 (57 і 59) записуються дати початку і закінчення перерви, а в графи 50 і 52 (58 і 60) - час початку і закінчення перерви;


4.4. всі записи в розділі "Інші відмітки" завіряються підписом чи особистим штампом диспетчера, за винятком простоїв з технічної несправності, які завіряє своїм підписом або особистим штампом механік;


5) розділ "Передача автобуса на лінії" в разі роботи на маршруті одночасно двох або трьох водіїв$


5.1) в графі 63 (67) диспетчером вказуються пункти зміни водіїв відповідно до планованим графіком;

 

5.2) в графі 64 (68) водіям вказується фактичне час їх зміни, що підтверджується підписами в графах 65 і 66 (69 і 70);


6) розділ "Заправка паливно-мастильних матеріалів" (на шляху прямування) проводиться водієм або особою, які провели заправку (за безготівковим розрахунком), наступним чином: у графі 21 указується дата заправки, в графі 22 - пункт заправки, в графі 23 - марка ТСМ, в графі 25 - кількість ТСМ, в графі 26 - підпис особи, що провела заправку, або номер чека АЗС;


7) оформлення подорожнього листа після повернення автобуса/


7.1) при поверненні автобуса в гараж механік в графі 13 зазначає час повернення в гараж, в графу 15 записує показання спідометра (одометра), в графу 28 - залишок палива в баку автобуса. Якщо мала місце заправка автобуса після повернення в гараж, то графа 28 заповнюється після заправки;


7.2) у нижній частині подорожнього листа водій розписується у здачі справного автобуса, а механік - у його приймання. У разі несправності автобуса оформляється заявка на його ремонт в установленому порядку;


7.3) у графі 8 диспетчером вказується дата повернення, а в графі 9 - дні роботи;


7.4) на підставі даних булав в графи 39-41 записується кількість перевезених пасажирів (число проданих квитків) відповідно "усього", у тому числі в прямому і зворотному напрямах; в графи 42 і 43 записуються суми виручки готівкою і за відомостями касової продажу квитків, в графи 44 і 45 - суми виручки від продажу багажних квитків (за провезення багажу);


7.5) при автоматизованій обробці подорожнього листа графа 14 "Нульовий пробіг", графи 33 і 34 "Час на маршруті" і графи 35-38 "Пробіг з пасажирами" заповнюються диспетчером або іншою особою, відповідальною за обробку шляхової документації, тільки в разі яких- яких відхилень від заданого маршруту або від розкладу руху. Якщо ж відхилень від маршруту і розкладу не відбулося, то в графу 32 (праворуч) записується номер картки, а в графах 33-38 проводиться запис "Завдання виконано", яка засвідчується підписом диспетчера;


7.6) розділ "Результати роботи водіїв і автобуса" заповнюється уповноваженою на те особою при ручній обробці подорожнього листа в суворій відповідності з графами 71-82;

Отримані після автоматизованої обробки шляхових листів результати повинні містити всі показники розділу "Результати роботи водіїв і автобуса"; 7.8) заповнення шляхових листів автобусів, що працюють в умовах автоматизованої системи управління, проводиться за встановленою технологією. Контроль за дотриманням перевізниками вимог нормативно-правових актів при виконанні міжнародних перевезень пасажирів і багажу в регулярному сполученні здійснюється працівниками Транспортної інспекції.

Працівники Транспортної інспекції, які здійснюють автотранспортний контроль перевезень пасажирів автобусами в регулярному сполученні в пунктах пропуску через Державний кордон, зобов'язані перевірити:


справжність бланка дозволу на регулярні міжнародні перевезення пасажирів і відповідність наявних в ньому записів про терміни дії дозволу і пунктах пропуску через Державний кордон;


наявність затвердженого розкладу руху автобуса на маршруті;

додатково у вітчизняного перевізника:


свідоцтво про реєстрацію автотранспортного засобу;


ліцензійну картку;


відповідність кількості пасажирів у салоні автобуса числу, вказаному в БУЛ;


наявність спереду автобуса покажчика маршруту з найменуванням початкового та кінцевого зупиночних пунктів;


додатково у іноземного перевізника:




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 106 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.031 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав