Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вимоги до автомобілів.

Читайте также:
  1. IV. Вимоги до зберігання вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  2. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  3. В апеляційній інстанції не приймаються і не розглядаються вимоги, що не були предметом розгляду в суді першої інстанції.
  4. Визначення страхування життя і вимоги до нього за діючим законодавством
  5. Вимоги безпеки перед початком роботи
  6. Вимоги безпеки перед початком роботи
  7. Вимоги безпеки щодо розташування та компонування виробничого обладнання
  8. Вимоги до актів публічного адміністрування та наслідки їх порушення
  9. Вимоги до будівель

Основными компонентами информационной технологии, используемой в экспертной системе, являются (рис. 3.17): интерфейс пользователя, база знаний, интерпретатор, модуль создания системы.

Интерфейс пользователя. Менеджер (специалист) использует интерфейс для ввода информации и команд в экспертную систему и получения выходной информации из нее. Команды включают в себя параметры, направляющие процесс обработки знаний. Информация обычно выдается в форме значений, присваиваемых определенным переменным.

Менеджер может использовать четыре метода ввода информации: меню, команды, естественный язык и собственный интерфейс.

База знаний. Она содержит факты, описывающие проблемную область, а также логическую взаимосвязь этих фактов. Центральное место в базе знаний принадлежит правилам. Правило определяет, что следует делать в данной конкретной ситуации, и состоит из двух частей: условия, которое может выполняться или нет, и действия, которое следует произвести, если условие выполняется.

Интерпретатор. Это часть экспертной системы, производящая в определенном порядке обработку знаний (мышление), находящихся в базе знаний. Технология работы интерпретатора сводится к последовательному рассмотрению совокупности правил (правило за правилом). Если условие, содержащееся в правиле, соблюдается, выполняется определенное действие, и пользователю предоставляется вариант решения его проблемы.

Модуль создания системы. Он служит для создания набора (иерархии) правил. Существуют два подхода, которые могут быть положены в основу модуля создания системы: использование алгоритмических языков программирования и использование оболочек экспертных систем.

 

ЛЕКЦІЯ 4. ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ.

Особливості організації автомобільних перевезень.

Вимоги до автомобілів.

Як зазначалося раніше, автомобільні перевезення мають найбільшу експлуатаційну еластичність порівняно з іншими видами транспорту, так як мають на увазі доставку товару «від дверей до дверей».

Основним документом, яким оформляється при міжнародних автомобільних перевезеннях, є автомобільна накладна, яка складається як правило в трьох примірниках (вантажовласникові, перевізнику і покупцю).

Тарифи на автомобільні перевезення регулюються відповідними національними органами і відрізняються різноманітністю в кожній країні. Автомобільні тарифи встановлюються в розрахунку за перевезення 1 т вантажу залежно від відстані і передбачають певні надбавки, знижки і штрафи з установленої суми.

Міжнародні автомобільні повідомлення регулюються Конвенцією про договір міжнародного перевезення вантажів автомобільним транспортом та Європейською угодою про міжнародні автомобільні перевезення небезпечних вантажів, що набрали чинності відповідно в 1961 і 1968 рр.

З метою спрощення митних процедур в міжнародних автомобільних сполученнях європейських країн в 1959 році була укладена Митна Конвенція про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням Книжки міжнародного дорожнього перевезення (МДП). У 1975 р. була прийнята її нова редакція. Учасниками даної Конвенції є практично всі європейські країни. На основі цієї Конвенції міжнародні автомобільні перевезення здійснюються за системою TIR (Transport International Routine), відповідно до якої транспорт з книжками міжнародного дорожнього перевезення TIR перетинає транзитні кордону без перевірки вантажів. Книжки TIR видають національні об'єднання Міжнародного союзу дорожніх перевізників.

До вантажних автомобілів і тягачів, що застосовують в міжнародних перевезеннях, пред'являється ряд вимог, що обмежують їх габаритні розміри, вагові параметри і токсичність вихлопних газів. Вони обов'язкові для виконання усіма міжнародними перевізниками. Саме тому, при купівлі вантажівки необхідно перевірити, чи задовольняють її характеристики зазначеним вимогам, так як деякі з них з плином часу переглядаються.

На даний момент часу основними вимогами до транспортного засобу, призначеному для перевезень, є повна маса спорядженого автопоїзда, яка не повинна перевищувати 38 тонн і допустиме осьове навантаження.

Для двухосного напівпричепа воно становить залежно від відстані між осями:

Таблица 4.1.

Відстань між осями, метри Осьова маса на кожну вісь не більше, тонни
Більше 2,0  
Більше 1,65 до 2,0 5,7
Більше 1,35 до 1,65 5,5
Більше 1,0 до 1,35 5,0
До 1,0 4,5

 

Для трехосного полупричепа:

Таблица 4.2.

Відстань між крайними осями тележек, метри Осьова маса на кожну вісь не більше, тонни
Більше 5,0  
Більше 3,2 до 5,0 5,5
Більше 2,6 до 3,2 5,0
Більше 2,0 до 2,6 4,5
До 2,0 4,0

 

Дані норми не є постійними. Додаткові обмеження на осьову навантаження вводяться на час весняних паводків (з 15 квітня по 15 травня). Крім того, контролюючий орган може продовжити дію цих обмежень в певному регіоні.

Діють також обмеження на габарити транспортного засобу. Ширина транспортного засобу не повинна перевищувати 2,5 метрів. За межі дозволеного габариту по ширині можуть виступати:

- пристосування протиковзання, надіті на колеса;

- дзеркала заднього виду, елементи кріплення тенту, сконструйовані таким чином, що вони можуть відхилятися, входячи при цьому в габарит;

- шини поблизу контакту з дорогою, еластичні крила, бризковики коліс та інші деталі, виконані з еластичного матеріалу, за умови, що зазначені елементи конструкції або оснастки виступають за габарити не більше ніж на 5см з будь-якого боку.

У випадках, коли габарити вантажу не дозволяють вкластися в дозволені рамки, і він виступає спереду або ззаду більш, ніж на 1 метр або більше, ніж на 40 см з боків від зовнішнього краю габаритного вогню, він повинен бути позначений знаком "Великогабаритний вантаж". У темний час доби або в умовах недостатньої видимості - ліхтарем або световозвращателем білого кольору спереду і ліхтарем або световозвращателем червоного кольору ззаду.

Перевезення великовагових і негабаритних вантажів, параметри яких перевищують по ширині 2,55 метра, по висоті - 4 метри від поверхні проїжджої частини, по довжині - 20 метрів, або транспортного засобу з вантажем, виступаючим за задню точку габаритів транспортного засобу більш як на 2 метри, здійснюється у відповідності зі спеціальним дозволом і пропуском. Дозвіл на здійснення перевезень видають відповідні органи управління автодорогами за місцем знаходження перевізника. При узгодженні визначаються спеціальні вимоги до порядку перевезення вантажу, виходячи з умов забезпечення безпеки дорожнього руху, і видається пропуск, що надає право на рух транспортного засобу.

При проходженні маршруту перевезення вантажу через залізничні переїзди, по залізничних мостах або шляхопроводах, які перебувають на балансі залізниці, узгодження проводиться також і з начальником дистанції колії залізниці. Транспортний засіб, що перевозить негабаритні та великовагові вантажі, а також їх супроводжуючі транспортні засоби, повинні бути обладнані проблисковими маячками оранжевого або червоного кольору. У разі виявлення порушень правил перевезення великовагових та / або негабаритних вантажів, здійснюється стягування відповідного штрафу, а також вживаються заходи до недопущення подальшого руху транспортного засобу до усунення виявлених порушень.

Слід зазначити, що для міжнародних автотранспортних перевезень, як правило, використовується вельми обмежений «асортимент» транспортних засобів. Зокрема, деякі з них представлені в таблиці 4.3.

 

Таблиця 4.3.

Приблизна класифікація вантажних автомобільних причепів

 

Назва Призначення Зовнішній вигляд Примітка
автомобильний полупричіп типу "Фургон відповідає вимогам TIR для перевезення різних вантажів в системі транзитних перевезень. Можуть бути 2-3-осные, довжиною до 13,5 м та перевозити вантажі масою до 28 т. та обсягом до 82 м3
автомобильний тентований полупричіп відповідає вимогам TIR для транспортування різних вантажів в системі в складі автопоїзда.
Полупричіп-контейнеровоз є спеціальним транспортним засобом для дорожніх перевезень контейнерів (одного контейнера 1АА або 1А, або двох контейнерів 1С) у складі автопоїзда. Маса вантажу, що перевозять – до 30 т.
Полупричіп- самосвал Призначений для перевезення різних будівельних вантажів у складі автопоїзда з автомобілем-тягачем, які мають гідрообладнання. Кут підйому – до 45О, довжина до 12м., маса вантажу – до 35 т.
Лісовоз Призначений для перевезення лісу в листах довжиною до 17 м спільно з тягачем-лісовозом. До 15,5 т, дишло регулюється по довжині
Автозчеплення Автомобіль з кузовом на одній рамі + причіп. Перевага: швидка навантаження (розвантаження) і великий корисний об'єм. 16-25 т, до 120м3 не придатний для довгомірних вантажів.
Автоцистерна Застосовується для перевезення харчових і нехарчових наливних вантажів. До 20 т, до 40м3
Полупричіп панелевоз Призначений для перевезення будівельних панелей по дорогах загального користування. Довжиною до 14,2 м, маса вантажу до 23,3 т.

Враховуючи міжнародний характер вимог до безпеки конструкції автотранспортних засобів (АТС), ряд європейських країн ратифікували в 1958 році в Женеві угоду, в рамках якої країни-учасниці розробляють єдині приписи, що містять вимоги до АТС і методам їх випробувань. Угодою 1958 року встановлено спеціальні одноманітні вимоги до технічних служб і устаткування для проведення випробувань, а також процедура присвоєння знака «Е» офіційного затвердження транспортного засобу, що відповідає вимогам відповідного Правила.

Номер знака «Е» присвоюється кожній країні по мірі її приєднання до Угоди 1958 року і готовності до проведення випробувань. Правила випробувань постійно переглядаються і доповнюються відповідно до зростаючих вимог експлуатації до технічного рівня АТС. Правила є обов'язковими до виконання для країн, що їх ратифікували. Відповідно, використовуваний в міжнародних перевезеннях автомобіль повинен задовольняти технічним вимогам, які діяли на день його виробництва.

В рамках зазначеної раніше угоди, в деяких країнах існують і власні обмеження, наприклад знаки L, G, U (Е) і S на тлі зеленого круга, що розташовують на кабіні або бампері вантажівки. Такі знаки свідчать про те, що вантажівка повністю відповідає тим чи іншим екологічним правилам.

L - «Larmarm Rraftfahrzeuge» (тягач з пониженим рівнем шуму), Австрія. З 1 грудня 1989 вантажівка, що рухається вночі (з 22.00 до 5.00) по території Австрії, повинна відповідати нормам, наведеним у таблиці 4.4.

Таблиця 4.4.

Норми шуму двигуна в Австрії

 

Потужність двигуна Менше150 кВт Більше 150 кВт
Рівень шуму при прискоренні (дБА)    
Рівень шуму при гальмуванні двигуном (дБА)    
Рівень шуму при роботі пнєвмообладання (дБА)    

 

На таку вантажівку заповнюють сертифікат, який завжди повинен знаходитися в кабіні. Для спрощення і прискорення процедури перетину кордону на бампер такої вантажівки кріплять табличку L. Наявність сертифіката і знака строго обов'язково.

G - «Gerauscharm Kraftfahrzeuge» (тягач з низьким рівнем шуму), Німеччина. При русі в особливо охоронюваних екологічних зонах Німеччини важка вантажівка повинна мати спереду знак G. При цьому також необхідно оформлення сертифіката.

U - «Umwelt» (Природа) або Е - Environment - «Green Lorry» (Зелена вантажівка). Поняття «Green Lorry» включає в себе наступні вимоги: норми викиду забруднюючих речовин -EURO I, норми шуму - 78-80 дБА. На таку вантажівку заповнюють сертифікат відповідності та встановлюють табличку U або Е. Однією із переваг відповідності вантажного автомобіля даним вимогам є додаткове число дозволів на проїзд по території іноземних держав.

S - «Supergreen» (Дуже зелений) або «Greener and Safe Lorry» (Більш «зелений» і безпечна вантажівка). У травні 1996 року було введено нове визначення - «Greener and Safe Lorry», яке затверджено в січні 1997 року. Така вантажівка повинна відповідати таким показникам: норми викиду - EURO II, норми шуму - 78-80 дБА. Одночасно з цим автомобіль, причіп або напівпричіп повинен проходити щорічний технічний контроль на відповідність вимогам безпеки.

Мінімальний перелік технічних вимог та вимог безпеки для більш «зеленої» і безпечної вантажівки:

1. Автомобілі та їх причепи повинні мати мінімальну глибину протектора 2 мм на всіх шинах.

2. Автомобілі та їх причепи повинні мати задні захисні пристрої (бампер безпеки).

3. Автомобілі та їх причепи повинні мати захист від бокового удару (бічне захисний пристрій).

4. У робочому стані повинна знаходитися аварійна світлова сигналізація і на борту автомобіля повинен бути знак аварійної зупинки (червоний попереджуючий аварійний трикутник).

5. Автомобілі повинні в обов'язковому порядку бути обладнані тахографом відповідно до новітніх вимог до останнього.

6. Автомобілі повинні мати пристосування, що обмежують швидкість згідно існуючим нормативам.

7. Автомобілі великої довжини і вантажопідйомності повинні мати світлоповертаючі задні розпізнавальні знаки.

8. Автомобілі повинні мати антиблокувальну систему гальм.

9. Автомобілі повинні мати рульове управління відповідно до встановлених правил або директивами.

10. Автомобілі повинні виконувати вимоги щодо тесту на придатність до експлуатації, особливо по гальмах.

Тільки на автомобіль, відповідний названим вимогам, заповнюють сертифікат відповідності та встановлюють табличку S. Так само всі вищенаведені знаки повинні в обов'язковому порядку підтверджуватися сертифікатом заводу-виробника і перебувати на борту автомобіля.

 

Основним документом, яким оформляється при міжнародних автомобільних перевезеннях, є:

* автомобільна накладна

шенгенська накладна

коносамент

 

Знак S на вантажівці означає:

*суперзелена, тобто екологічно чиста вантажівка

страхування сплачено

справна система антиблокувальних гальм

 

Основними вимогами до транспортного засобу, призначеному для перевезень, є:

* повна маса спорядженого автопоїзда, яка не повинна перевищувати 38 тонн і допустиме вісьове навантаження

книжка МДП та сертифікат системи TIR

наявність міжнародної страховки та пройдений вчасно техогляд

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав