Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Міжнародні транспортні організації.

Читайте также:
  1. X. Міжнародні відносини
  2. Безготівковий оборот грошей та роль банків у його організації. Платіжні системи.
  3. Безготівковий оборот грошей та роль банків у його організації. Платіжні системи.
  4. Великі розміри організації.
  5. Виконання спеціального завдання з попередження чи розкритя злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації.
  6. г) Укладені і належним чином ратифіковані Україною міжнародні договори (Закон України від 10.12.1991 р. “Про дії міжнародних договорів на території України”).
  7. Діяльность України на міжнародній арені з метою забезпечення прав людини.
  8. За джерелами походження (або за ознакою власності на капітал)міжнародні потоки капіталу поділяються на державні (офіційні) і недержавні (приватні).
  9. Закони України і міжнародні документи
  10. Інтеграція в європейську і світову транспортні системи.

На сьогоднішній момент в світі існує більше 45 як урядових, так і неурядових організацій, що займаються питаннями автомобільного транспорту. Серед них велике значення для розвитку міжнародних автомобільних перевезень відіграє робота Комітету з внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй (КВТ ЄЕК ООН), створений ще в 1948 році.

Даний комітет на сьогоднішній день є одним з найбільш ефективних органів Європейської економічної комісії. Комітет здійснює не тільки консультаційну діяльність, але і є органом, в рамках якого виробляються міжнародні рекомендації та укладаються міжнародні угоди.

На чолі даного комітету стоїть голова і його заступник. Безпосередньо їм підпорядковуються робочі групи з окремих видів транспорту. Ці групи здійснюють керівництво та контроль над діяльністю допоміжних органів груп доповідачів і груп експертів, які створюються для вивчення спеціальних проблем між сесіями Комітету. Сесії проводяться один раз на рік, як правило, в Женеві (Швейцарія). Далі, в ієрархії комітету є ряд груп експертів, що працюють безпосередньо під егідою Комітету.

Серед них виділяються:

- основна робоча група з автомобільного транспорту;

- робоча група по статистиці транспорту;

- робоча група з перевезення небезпечних вантажів;

- робоча група з митних питань;

- робоча група з перевезення швидкопсувних вантажів;

- робоча група з конструкції транспортних засобів;

- робоча група з безпеки руху;

- робоча група по залізничному транспорту;

- робоча група з внутрішнього водного транспорту;

- робоча група з комбінованих перевезень;

- робоча група з митних питань, пов'язаних з транспортом;

- всесвітній форум для узгодження правил в галузі транспортних засобів та інші.

На сьогоднішній день при активній участі та допомозі міжнародних неурядових організацій Комітетом розроблено низку конвенцій, угод, рекомендацій і норм для полегшення міжнародних перевезень і для уніфікації і поліпшення національних рекомендацій.

Наприклад, за його участі відпрацьована система обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів за заподіяну шкоду (система «зеленої карти»).

Практично в діяльності КВТ ЄЕК ООН знайшли відображення всі питання, без вирішення яких неможливо було б грамотно організувати міжнародне автомобільне рух і перевезення вантажів і пасажирів.

На роботу Комітету впливають участь багато урядові та неурядові міжнародні організації, зокрема, Міжнародний Союз автомобільного транспорту (МСАТ), Міжнародний Союз громадського транспорту (МСОТ), Міжнародна дорожня федерація (МДФ), Всесвітня організація туризму та автомобільного спорту (ОТА), Міжнародне бюро по контейнерах (МБК), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародний союз залізниць (МСЗ), Всесвітня Федерація профспілок (ВФП), Міжнародна торгова палата (МТП) і багато інших.

Розглянемо деякі з них.

МСАТ. По-перше, МСАТ є некомерційною організацією, і покликаний сприяти в інтересах суспільства в цілому, розвитку в усіх країнах національних та міжнародних автомобільних перевезень. По-друге, МСАТ виступає в якості захисника професійних автомобільних перевезень та перевезень за власний рахунок.

МСАТ був заснований у березні 1948 року в Женеві (Швейцарія) з ініціативи автодорожніх і автотранспортних асоціацій Бельгії, Данії, Франції, Великобританії, Норвегії, Нідерландів, Швеції та Швейцарії.

МСАТ складається з трьох секцій. Секція 1 займається професійним автомобільним пасажирським транспортом; Секція 2 - професійним автомобільним вантажним транспортом; Секція 3 - автомобільним транспортом за власний рахунок. Основним завданням Секцій є вироблення та реалізація заходів з питань, що входять в їх компетенцію, необхідним для досягнення цілей, що стоять перед МСАТ.

В якості основних напрямків діяльності МСАТ можна виділити наступні:

- робота над вивченням і пошуком практичних шляхів вирішення проблем з різних аспектів міжнародних автомобільних перевезень;

- прийняття заходів по вивченню та вирішенню проблем, пов'язаних з автомобільним транспортом;

- координування і підтримка національних заходів з розвитку національного та міжнародного автомобільного транспорту;

- видання матеріалів довідкового та інформаційного характеру, з регулярним опублікуванням досліджень за основними аспектами міжнародних автомобільних перевезень;

- випуск довідників, що містять дані про членів МСАТ, умови виконання міжнародних автомобільних перевезень в країнах - членах МСАТ, схеми міжнародної мережі автомобільних доріг та інші матеріали, що мають інтерес для міжнародних автомобільних перевізників.

Дійсними членами МСАТ можуть бути будь-які національні некомерційні організації, найбільш представницькі по кожному виду автомобільних перевезень: професійним перевезень пасажирів, професійним перевезень вантажів і перевезень за власний рахунок.

Асоційованими членами МСАТ можуть бути національні та міжнародні організації і також приватні підприємства, прямо або побічно зайняті автомобільними перевезеннями.

ФІАТА. Сьогодні FІATA (від французького «Federation Internationale des Associations de Transitaires et Assimiles») - це найбільша, найвпливовіша і професійна в галузі транспорту недержавна організація в світі, що об'єднує 93 національні асоціації з 85 країн і близько 2700 індивідуальних членів з 140 країн світу. Вона була заснована 31 травня 1926 у Відні (Австрія) як об'єднання професійних організацій. Засновниками ФІАТА виступили асоціації міжнародних експедиторів 16 європейських країн.

Індивідуальне членство в FIATA дає експедиторському підприємству ряд переваг:

1. Назва компанії, її поштову адресу, телефон, факс, адреса веб-сайту та електронної пошти, а також, прізвище керівника публікується у Списку членів FIATA. Список перевидається щорічно і розсилається кожному індивідуальному члену FIATA. Публікація в цьому списку підвищує професійний статус експедиторського підприємства, вводить його в число надійних партнерів.

2. Індивідуальний член, окрім звичайної вищеназваної інформації про себе, отримує можливість розміщувати в Списку членів FIATA свою рекламу.

3. Індивідуальні члени отримують кожні два місяці друкований бюлетень «FIATA Review» (що містить звіти про діяльність FIATA, програми Конгресів FIATA, актуальні статті з питань експедирування тощо), інформацію про виставках і конференціях, а також іншу інформацію безпосередньо з FIATA.

4. Індивідуальні члени отримують значні знижки при придбанні публікацій FIATA, таких як, наприклад, «Глосарій FIATA термінів з транспорту і експедирування», «Керівництво FIATA з митного очищення», а також інших продуктів FIATA.

5. FIATA, по можливості, надає своїм членам індивідуальні послуги, що входять в її компетенцію, за їх запитами.

6. Індивідуальні члени отримують офіційне свідоцтво про членство.

7. Індивідуальні члени отримують право використання емблеми (логотипу) FIATA на своїх канцелярському приладді, автомобілях, фірмових бланках (але не на транспортних документах).

Основними цілями ФІАТА є:

- об'єднання галузі вантажного експедирування в загальносвітовому масштабі;

- явлення, просування і захист інтересів галузі, участь в якості радників або експертів у засіданнях міжнародних органів, що займаються транспортом;

- ознайомлення сфери торгівлі і промисловості, а також громадськості в цілому з послугами, що надаються вантажними експедиторами, шляхом розповсюдження інформації, розсилки публікацій і т.п.;

- поліпшення якості послуг, що надаються вантажними експедиторами, шляхом розробки та просування уніфікованих перевізних документів, стандартизованих торгових умов і т.п.;

- сприяння професійному навчанню вантажних експедиторів, включаючи дозвіл проблем страхування відповідальності, засоби для електронної комерції, у тому числі електронний обмін даними та штрихове кодування.

В структуру FIATA входять інститути, консультативні органи та робочі групи, які займаються всіма аспектами міжнародних перевезень вантажів. Інститути, які зазвичай засідають двічі в році, ведуть технічну роботу Федерації.

КТС. Координаційна транспортна Рада Міністрів транспорту держав - учасниць СНД було створено для вирішення питань взаємодії та вироблення спільної політики в галузі транспорту в рамках СНД в 1991 році.

Координаційна транспортна Рада Міністрів транспорту держав - учасниць СНД розглядає на своїх сесіях питання, що стосуються автомобільного, повітряного, морського, внутрішнього водного транспорту та дорожнього господарства.

КТС надано повноваження за рішенням поточних питань транспортної політики, основними з яких є:

- розробка положень щодо надання технічної допомоги, сервісного обслуговування, заправці паливом рухомого складу;

- підготовка пропозицій, пов'язаних з упорядкуванням процедур перетину кордонів та скороченням простоїв;

- інформаційне забезпечення органів управління автомобільним транспортом в країнах СНД;

- науково-технічне і ділове співробітництво в галузі автотранспорту;

- узгодження тарифної політики на автомобільному транспорті.

АСМАП. Асоціація міжнародних автомобільних перевізників була заснована 18 січня 1974 і за час свого існування стала визнаним лідером транспортного комплексу, представляючи інтереси і відстоюючи позиції автоперевізників. Зараз АСМАП є некомерційною організацією. Її послугами користуються понад 2000 підприємств.

АСМАП є:

- членом Міжнародного Союзу автомобільного транспорту (MCAT-IRU, м.Женева);

- членом Міжнародної Федерації експедиторських асоціацій (FIATA, м Цюріх);

- Учасником органів з транспорту Європейської Економічної Комісії ООН.

АСМАП також є гарантом по Митної Конвенції 1975 про міжнародне перевезення вантажів на території України (МДП-TIR МДП - Єдиний митний документ, що застосовується митними органами кожної з країн, що домовилися в якості вантажного маніфесту. Книжка МДП супроводжує вантаж від митниці місця відправлення до митниці місця призначення). В якості асоційованого члена АСМАП приймає участь в засіданнях Координаційної транспортної Ради міністрів транспорту держав - учасниць СНД, а також в діяльності його робочого органу - Ради державних автотранспортних адміністрацій і асоціацій міжнародних автомобільних перевізників.

За родом своєї діяльності АСМАП взаємодіє з Міністерством інфраструктури, Державним митним комітетом, Державною інспекцією з безпеки дорожнього руху (ГИБДД), Української транспортної інспекцією, адміністраціями України.

До конкретних результатів успішної діяльності АСМАП, спрямованих на захист інтересів своїх членів при підготовці стосуються їх діяльності нормативно-правових актів, слід віднести наступні:

- скасування в травні 1998 року ГТК тимчасового положення, що забороняє експлуатацію вантажівок, придбаних в особливій економічній зоні, на решті території України та країн Митного союзу;

- рішення в Держподатслужбі питання про продовження для українських автоперевізників терміну сплати податку на придбання автотранспортних засобів до повного викупу придбаних з лізингу автомобілів;

- участь в розробці закону «Про державний контроль за здійсненням міжнародних автомобільних перевезень та про відповідальність за порушення порядку їх виконання», який дозволяє такі перевезення іноземним автоперевізникам тільки за наявності спеціальних дозволів і таким чином сприяє забезпеченню роботою вітчизняних перевізників.

В даний час Асоціація надає своїм членам і клієнтам широкий перелік послуг, що включає наступні:

- інформаційні;

- сприяння в організації міжнародних автоперевезень;

- організація роботи з митних питань;

- професійна перепідготовка та підвищення кваліфікації;

- паспортно-візове оформлення;

- організація заправки паливом та послуги дорожнього сервісу з оплатою кредитними картками членів організації;

- консультації по рухомому складу;

- сприяння по страхуванню;

- розшифровка тахограм;

- розрахунки за міжнародні автомобільні перевезення.

Система обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів за заподіяну шкоду – це:

 

*система «зеленої карти»

система «блакитної карти»

система «червоної карти»

 

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 213 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав