Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Читайте также:
  1. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  4. U Домашнє завдання до практичного заняття № 10.
  5. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  6. VII. Домашнє завдання.
  7. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  8. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  9. ВАРІАНТ 1 ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  10. Варіант 1.Тестові завдання

При отриманні щоденника практики кожен студент отримує також "індивідуальне завдання", яке обирається керівником практики згідно додатку А.

Індивідуальне завдання містить питання щодо особливостей вищої освіти у різних країнах світу та порівняння її з вітчизняною.

 

5. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ

Керівник практики від університету зобов’язаний контролювати:

- своєчасність проходження практики студентів;

- виконання студентами календарного плану;

- ведення робочих записів і щоденника практики;

- виконання індивідуальних завдань;

- своєчасне оформлення звіту з практики, подачі його на перевірку.

Керівники також зобов'язані систематично консультувати студентів з питань програми практики.

 

6. ВИМОГИ ДО ЗВІТУ З ПРАКТИКИ

Звіт з навчальної практики друкується на ПК на одному боці аркуша білого паперу формату А4 через 1,5 міжрядкові інтервали кегль 14, шрифт Times New Roman.

Текст має бути таких розмірів: ліве поле – не менше як 20 мм, пра­ве – не менше як 10 мм, верхнє – не менше як 20 мм, нижнє – не менше як 20 мм.

Текст звіту поділяють на пункти відповідно до структури програми практики. Він повинен мати титульну сторінку. Зразок титульного листа наведено в додатку Б.

Нумерацію сторінок, пунктів, рисунків, таблиць, формул і т.п. подають арабськими цифрами без знаку №. Таблиці та ілюстративний матеріал, які розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок безпосередньо після тексту, де вони згадуються впер­ше. Ілюстрації (графіки, діаграми тощо) позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно у межах розділу. Посилання на ілюстрації вказу­ють порядковим номером ілюстрації, наприклад, “Рис.2.1”.

Кожна таблиця повинна мати назву, яка пишеться над таблицею симетрично до тексту. Слово “Таблиця” її номер пишеться у верхньому лівому куті (по ширині) над таблицею та безпосередньо її назва почи­нається з великої літери зразу після нумерації таблиці (Таблиця 1 – Назва таблиці). У кожній таблиці заголовки граф повинні почи­натися з великих літер, підзаголовки – з маленьких, якщо вони складають одне ціле.

Таблицю з великою кількістю рядків можна перенести на іншу сто­рінку, при цьому не повторюючи назву, а вказуючи “Продовження табл.”.

На всі таблиці мають бути посилання в тексті, при цьому слово “Таблиця” пишуть скорочено, наприклад, “Табл. 2.3”. У повторних поси­ланнях за текстом на таблиці треба зазначити “див. табл. 2.3”.

Оформлення звіту повинно відповідати Державному стандарту України ДСТУ 3008–95 “Документація. Звіти в сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення”.

Перелік рекомендованої літератури подається відповідно до вимог ГОСТ 7.1-84 та міждержавного стандарту ГОСТ 7-98 і включає в себе навчальні книги, нормативні документи (стандарти, інструкції, правила, технологічні регламенти, положення, методичні вказівки) та інші джерела.

Оформлений за всіма вказаними вимогами і прорецензований звіт з практики приймається викладачем – керівником практики від кафедри в університеті протягом тижня після її закінчення.

 

7. КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Підсумкове оцінювання проходження студентом практики проводиться за єдиним модулем (див. таблицю), для кожного із елементів якого встановлена максимальна і мінімальна кількість балів, які може отримати практикант.

 

 

№ поз. Елементи модуля Кількість балів Форма контролю Хто проводить контроль
Мінімальна Максимальна
           
1. Виконання календарного графіку проходження практики     Поточний контроль Керівник практики від кафедри
2. Звіт студента з практики     Перевірка звіту Керівник практики від кафедри
3. Індивідуальне завдання     Перевірка ІЗ Керівник практики від кафедри
4. Знання, уміння, навички за програмою практики     Диференційний залік в усній формі Кафедральна комісія
Всього:        

 

При цьому передбачено різні форми контролю виконання елементів модуля.

Відповідність змісту і оформлення звіту студента з практики встановленим програмою вимогам та виконання індивідуального завдання оцінюється керівником практики від кафедри в балах.

Знання, уміння та навички студента за програмою практики оцінюється кафедральною комісією, призначеною завідувачем кафедри із числа керівників практики (2-3 викладачі).

Підсумкове оцінювання проводиться з урахуванням сумарної кількості балів, отриманих студентом за окремими елементами модуля.

Студент, який не виконав програму практики, або одержав незадовільну оцінку залишається на повторний курс навчання.

 

8. ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання про­грами практики. До захисту звіту допускають лише студенти, які виконали про­граму практики у відповідності з календарним планом, виконали всі завдання, заповнили щоденник і подали звіт.

Звіт з практики студент захищає у комісії, призначеній завідувачем випускової кафедри (з диференційованою оцінкою), до складу якої обов’язково входить викладач-керівник навчальної практики. Оцінку за практику оформляють у заліково-екзаменаційну відомість і залі­кову книжку студента за підписом голови комісії, її враховує стипендіальна комі­сія під час призначення стипендії разом з результатами підсумкового контролю.

Студента, який не виконав програму практики без поважних причин або отримав незадовільну оцінку на підсумковому заліку, відраховують з університету.

Якщо програму практики студент не виконав з поважної причини, йому мо­же бути надана можливість пройти практику у вільний від навчання час. Підсумки проходження практики обговорюють на засіданні кафедри.

 

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

1. Закон України «про вищу освіту». Науково-практичний коментар / За заг. ред. В.Г. Кременя. – К.: СДМ – Студія,2002.- 322с.

2. Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах Затверджено наказом Міністерства освіти і науки України №61 від 02 червня 1993р.

3. Тимчасове положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців /Додаток до наказу МОН України № 48 від 23 січня 2004р.

4. Згуровський М.З. Стан та завдання вищої освіти України в контексті Болонського процесу.- К.: ІВЦ Видавництво «політехніка», 2004.-76с.

5. Вища освіта України і Болонський процес: Навч.

6. Посібник / Ред. В.Г, Кремень. - Тернопіль: Нова книга – Богдан, 2004.- 384 с.

7. Кремень В.Г. Освіта і наука в Україні – інноваційні аспекти:Стратегія. Реалізація. Результати.- К.: Грамоти, 2005.-448 с.

8. Ніколаєнко С.М. Стратегія розвитку освіти в Україні: початок ХХІ століття. – К.: Знання, 2006. – 253 с.

9. Статут Національного університету харчових технологій. Прийнятий Конференцією трудового колективу 27 січня 2005 року. Затверджений і зареєстрований МОН України 12 квітня 2005 року.

10. Яровий В.Л., Лагода В.А., Левицька Н.М., Університетська освіта. Курс лекцій для студентів усіх напрямків підготовки бакалаврів денної та заочної форми навчання. – К.: РВЦ НУХТ, 2009.-112с.




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 36 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав