Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 4

Читайте также:
  1. II.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  2. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  3. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  4. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  5. IV. Контрольная работа №1.
  6. X. Робота самодіяльних організацій засуджених.
  7. XV. Аналітична робота.
  8. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  9. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  10. Административная контрольная работа по физике в 8 классе

1. Судова система України та її характеристика. Організаційні основи системи судів загальної юрисдикції.

2. Система, структура і організація діяльності органів прокуратури.

3. Поняття органів внутрішніх справ України їх завдання та функції.

Відповідь на перше питання почати з визначення поняття судової системи України та її елементів. Детально схарактеризувати законодавство про судоустрій України. Визначити систему судів загальної юрисдикції та назвати її елементи: місцеві суди; апеляційні суди, Апеляційний суд України; вищі спеціалізовані суди; Верховний Суд України. Назвати та дати характеристику основних ознак системи судів загальної юрисдикції: єдність системи судів загальної юрисдикції; спеціалізація судів загальної юрисдикції; стабільність судової системи; поділ судів загальної юрисдикції на ланки; взаємозв’язок судових інстанцій (перша, апеляційна; касаційна; повторна касація); особливий порядок створення судів та призначення суддів тощо. Схарактеризувати порядок: утворення судів; призначення суддів; визначення кількості суддів у судах.

Відповідь на друге питання слід розпочати з визначення та характеристики системи органів прокуратури. Далі зупинитись на правовому статусі Генерального прокурора України, а саме визначити: порядок його призначення та звільнення з посади; припинення повноважень Генерального прокурора України; його повноваження по керівництву органами прокуратури. У подальшому, слід визначити статус прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, районних, міських і прирівняних до них прокуратур, слідчих прокуратури та колегії органів прокуратури.

Відповідь на третє питання необхідно розпочати з визначення поняття органів внутрішніх справ України. Далі слід схарактеризувати основні завдання ОВС: забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав, свобод і законних інтересів; попередження та припинення правопорушень; охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки; виявлення та розслідування злочинів; забезпечення безпеки дорожнього руху; охорона прав і законних інтересів громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності. Назвати функції ОВС: адміністративна; профілактична; оперативно-розшукова; кримінально-процесуальна; виконавча; охоронна; контрольно-наглядова та розкрити їх зміст.

 

Список нормативних правових актів та спеціальної літератури до теми:




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав