Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 25

Читайте также:
  1. II.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  2. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  3. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  4. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  5. IV. Контрольная работа №1.
  6. X. Робота самодіяльних організацій засуджених.
  7. XV. Аналітична робота.
  8. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  9. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  10. Административная контрольная работа по физике в 8 классе

1. Державні нотаріальні контори і державні нотаріальні архіви.

2. Професійні судді, народні засідателі та присяжні.

3. Повноваження Служби безпеки України. Контроль і нагляд за діяльністю Служби безпеки України.

 

Розглядаючи перше питання необхідно визначити особливості статусу державних нотаріальних контор та державних нотаріальних архівів, порядок їх відкриття та ліквідації. Схарактеризувати мережу й штати державних нотаріальних контор та державних нотаріальних архівів, у тому числі порядок призначення на посаду та звільнення з посади державних нотаріусів. Сформулювати поняття державного нотаріального округу. Визначити коло суб’єктів, що здійснюють керівництво державними нотаріальними конторами та архівами. Назвати підстави та порядок надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуг технічного характеру. Розглянути порядок відшкодування шкоди, заподіяної особі внаслідок незаконних або недбалих дій державного нотаріуса.

Відповідь на друге питання необхідно почати з аналізу поняття професійних суддів та законодавчі вимоги до них. Далі визначити: порядок добору кандидатів у професійні судді та порядок призначення (обрання) судді на посаду; припинення повноважень судді; порядок переведення судді до іншого суду; особливості статусу військових суддів; присяга судді.

Сформулювати поняття народних засідателів та назвати законодавчі вимоги до них. Визначити порядок формування списків народних засідателів, підстави та порядок звільнення від виконання обов'язків народного засідателя. Сформулювати поняття присяжних та законодавчі вимоги до них. Схарактеризувати порядок формування списків присяжних, підстави та порядок звільнення від виконання обов'язків присяжного. Визначити порядок залучення народних засідателів і присяжних до виконання обов'язків у суді, права народних засідателів і присяжних та гарантії їх захисту.

У третьому питанні важливо визначити обов'язки та права Служби безпеки України, у тому числі підстави і порядок застосування зброї та спеціальних засобів співробітниками СБУ. Далі необхідно схарактеризувати особливості контролю Верховної Ради України, Президента України за діяльністю Служби безпеки України, а також встановити предмет та межі прокурорського нагляду за додержанням законів СБУ. На завершення, окреслити відповідальність співробітників СБУ за порушення чинного законодавства (особливо у сфері захисту прав та свобод людини і громадянина) та відповідальність органів та посадових осіб за неправомірні дії, що перешкоджають реалізації повноважень Служби безпеки України.

 

Список нормативних правових актів та спеціальної літератури до теми:




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав