Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Задача 1. Фермер Цибульський П. на належній йому на праві власності земельній ділянці збудував штучну водойму-копань з метою відпочинку та ведення рибного господарства

Читайте также:
  1. D1. Задача
  2. I. Обоснование соответствия решаемой проблемы и целей Программы приоритетным задачам социально-экономического развития Российской Федерации
  3. III. Практическая задача
  4. III. Практическая задача
  5. Адаптация как основная задача и метатехнология социальной работы.
  6. Алгоритм моделирования ЗАДАЧА 2
  7. Алгоритм моделирования ЗАДАЧА 2
  8. Анализ соответствия организационной структуры предприятия целям и задачам его деятельности
  9. Билет 36 , задача 2.
  10. Билет 36,задача 3

Фермер Цибульський П. на належній йому на праві власності земельній ділянці збудував штучну водойму-копань з метою відпочинку та ведення рибного господарства для задоволення власних потреб, реалізації лишків рибної продукції на місцевому ринку.

Голова селищної Ради народних депутатів надіслав фермеру письмове повідомлення-застереження з вимогою привести земельну ділянку у відповідність з нормами чинного законодавства. При цьому вказувалось, що Земельний кодекс України не допускає можливості громадянам бути суб’єктами права спеціального землекористування на землях водного фонду.

Фермер Цибульський П. звернувся до юридичної фірми “Юрконсалтинг” дати йому обгрунтоване роз’яснення з приводу правомірності його дій як власника земель та в разі порушення його земельних прав з боку голови селищної Ради народних депутатів надати юридичну допомогу щодо захисту його земельного права і правосуб’єктності.

Обґрунтувати характер правовідносин, що склалися у цій ситуації

Якими правами та обов’язками наділяються власники земель фермерських господарств? чи є дії фермера правомірними? дати всебічне і обґрунтоване роз’яснення по справі.

 

Задача 2

У процесі здійснення державного контролю за додержанням земельного законодавства державний інспектор з використання та охорони земель встановив порушення правил використання земель і приховування даних земельного кадастру керівництвом сільськогосподарського акціонерного товариства “Україна”.

Державний інспектор виніс постанову про притягнення голови правління товариства до адміністративної відповідальності шляхом накладання адміністративного штрафу в розмірі двадцяти п’яти мінімальних розмірів заробітної плати за сукупністю санкцій, передбачених за вказані правопорушення.

Голова правління звернувся зі скаргою до органів прокуратури про опротестування цієї постанови, оскільки вона винесена, на його погляд, з порушенням вимог чинного законодавства.

Визначити коло суспільних правовідносин.

Чи підлягає постанова державного інспектора опротестуванню?

Вирішити справу.

Задача 3.

Чоловічий монастир який розташований на околиці міста Золочева, в особі наставника звернувся до органів місцевого самоврядування виділити їм 2 га земель сільськогосподарського призначення у власність для ведення підсобного сільського господарства. Органи відмовили в цьому.

Чи правомірні дії органів?




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав