Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 3. Завдання органів державної податкової служби при виконанні адміністративних функцій у сфері податкових правовідносин

Читайте также:
  1. Cтруктура податкових органів
  2. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  3. II. Завдання та обов'язки
  4. II. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  5. U Домашнє завдання до практичного заняття № 10.
  6. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  7. VII. Домашнє завдання.
  8. Аварійно - рятувальні служби України.
  9. Аварійно-рятувальні служби
  10. Адаптація інституту державної служби до законодавства ЄС

Семінарське заняття:

1. Характеристика завдань та функцій органів ДПС.

2. Форми та методи надання податковими органами податкових консультацій щодо роз`яснення чинного податкового законодавства платникам податків.

Ключові слова: “завдання”, “податкові правовідносини”, “податкові консультації”, “завдання”, “функції”, “податкове законодавство”, “адміністративні функції”, “законність”,”органи фінансового контрою”, “основні гарантії”, “контрольна функція”.

Література: [ основна 11; 12; 13; 16; 25; 26; 27; 28; 30; 31; 32; 33; 40; 42; 43; 44; 45 46; 47; 48; 49; 50; 51; 52; 53; 54; 55; 56; 57; 58; 59; додаткова 1; 2; 3; 4; 5; 8; 9; 10; 11; 13; 18; 19; 21; 22; 23; 24; 25; 26; 27; 28; 29].

 

Функція – це робота кого-чого-небудь, обов’язок, коло діяльності. Завдання – наперед визначений, запланований для виконання обсяг роботи, справа // Настанова, розпорядження виконати певне доручення. Мета, до якої прагнуть; те, що хочуть здійснити.

Одним із завдань органів державної податкової служби, яке визначено статтею 3 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011, є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством. Для виконання зазначеного завдання на органи державної податкової служби покладено здійснення контрольної функції.

Наступною функцією, яку виконують органи державної податкової служби і без якої неможливе здійснення контрольної функції, є організаційна. Відповідно, вищі органи державної податкової служби організовують роботу, пов'язану із здійсненням контролю нижчими органами і перевіряють її проведення.

Виконуючи завдання формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб платників податків та інших обов'язкових платежів та Єдиного банку даних про платників податків-юридичних осіб, відповідно до Глави 6 ст. ст. 63-70, ДПС України здійснює їх функцію реєстрації та обліку.

ДПС України та державні податкові служби в АРК, містах Києві та Севастополі, областях, округах (на два і більше регіони) і державні податкові інспекції в містах з районним поділом виконують прогностичну та аналітичну функцію. Вони прогнозують, аналізують надходження податків, інших платежів, джерела податкових надходжень. А спеціальні підрозділи органів державної податкової служби - податкова міліція - аналізують інформацію про порушення податкового законодавства,

Здійснення таких завдань, як внесення у встановленому порядку пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства; прийняття у випадках, передбачених законом, нормативно-правових актів з питань оподаткування, потребує виконання відповідної функції, яку можна назвати нормотворчою (ст. 4 п. п. 5, 6, 8 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р за № 584/201). В ньому, зокрема, зазначено: ДПС України відповідно до покладених на неї завдань:

п. 5. розробляє та вносить Міністрові доходів і зборів України проекти нормативно-правових актів Міністерства доходів і зборів України, що належать до сфери діяльності ДПС України;

п. 6. розробляє форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та інших документів і забезпечує їх затвердження в установленому порядку;

п. 8. узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції ДПС України, розробляє проекти законів України, проекти актів Президента України, Кабінету Міністрів України та подає їх у встановленому порядку Міністрові доходів і зборів України.

Відтак, цю функцію реалізує ДПС України, яка розробляє і видає у випадках, передбачених законом, нормативно-правові акти і методичні рекомендації з питань оподаткування. До компетенції ДПС України належить видання лише таких підзаконних нормативних актів, як накази, положення, інструкції, листи тощо, які реєструються у Міністерстві юстиції України і, відповідно, стають обов'язковими для виконання, розраховані на невизначене коло осіб та неодноразове використання. Крім актів нормативного характеру, ДПС України видає документи, які носять рекомендаційно-методологічний характер. Ці акти, в основному, висвітлюють питання податкового обліку чи роз’яснюють деякі положення чинного законодавства. Такими актами є листи, якими можуть керуватися під час проведення контролю працівники органів державної податкової служби.

Деякі акти ДПС України мають технічно-нормативний характер: форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків, інших платежів.

ДПС розробляє пропозиції щодо удосконалення законодавства та, в установленому порядку, подає їх Міністру доходів і зборів України.

Наступна функція, яку виконують органи ДПС, є інформаційна: у випадку виявлення фактів, що свідчать про організовану злочинну діяльність, або дій, що створюють умови для такої діяльності, направляють матеріали з цих питань відповідним спеціальним органам з боротьби з організованою злочинністю; передають відповідним правоохоронним органам матеріали за фактами правопорушень, за які передбачено кримінальну відповідальність, якщо їх розслідування не належить до компетенції податкової міліції. ДПС України інформує Президента України та Кабінет Міністрів України про основні показники сплати податків, інших платежів до Державного бюджету України; подає Міністерству доходів і зборів України та Державній казначейській службі України звіт про надходження податків, інших платежів (це, відповідно, ст. 4 п. п. 19, 20 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011).

На відміну від інших органів фінансового контролю, органи державної податкової служби виконують специфічне завдання - роз'яснюють законодавство з питань оподаткування серед платників податків та інших платежів.

Наступна функція, яку здійснюють органи державної податкової служби є правоохоронна, виконання якої покладено на податкову міліцію.

Податкова консультація - допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган (ст. 14 п. 14.1.172, 52, 53 ПК України).

Для ведення такої роботи на державному рівні необхідно мати певні правові підстави і повноваження. На підставі ст. 1 п. 2 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р за № 584/2011, встановлено: ДПС України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра доходів і зборів України.

Таким чином, адміністративна діяльність ДПС України, маючи владний характер, отримала правові підстави для виконання поставлених завдань щодо роз’яснення податкових норм серед платників податків на державному рівні. З прийняттям Податкового кодексу України такі права і повноваження знайшли своє законодавче закріплення. Зокрема, Главою 3, ст. 52 встановлено, що за зверненням платників податків контролюючі органи безоплатно надають консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства (ст. 52.1.). Як бачимо, ДПС України реалізовує одну із функцій, а саме – шляхом надання податкових консультацій роз’яснює через засоби масової інформації порядок застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів про податки, збори, інші обов’язкові платежі.

Тобто, контролюючий орган надає допомогу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, при умові, що контроль за їх справлянням покладено на цей контролюючий орган.

Способи, методи і форми ведення такої роботи різноманітні. Шляхом офіційного тлумачення норм податкового законодавства в офіційних засобах масової інформації - газетах і журналах: ”Закон і бізнес”, “Урядовий кур’єр“, “Голос України”, “Консультант“, журналі ДПС України “Вісник податкової служби України”, в окремих публікаціях законів та ряді інших видань.

Через друковані засоби органи ДПС України ведуть роз’яснювальну роботу як у загальному плані, так і індивідуально. При цьому на запити окремих громадян спеціалістами державної податкової служби даються кваліфіковані роз’яснення з різних питань сфери оподаткування.

Іншою формою роз’яснення податкового законодавства є публікації наукових досліджень чи аналітичних довідок про результати вивчення проблем оподаткування.

При розгляді скарг, заяв та пропозицій посадові особи державної податкової служби зобов’язані здійснювати їх перевірки. При цьому в обов’язковому порядку ведеться робота по вивченню нормативних актів, якими регулюються дані правовідносини. Так, при розгляді скарг на предмет правильності нарахування розміру стягнень, обов’язково будуть розглянуті питання компетенції службової особи, що здійснила перевірку, і вивчені нормативні акти, інструкції, форми звітності, на підставі яких зроблені розрахунки.

При цьому заявник отримує змістовну і обґрунтовану відповідь з оскаржених ним питань.

Наступною формою роботи по роз’ясненню податкового законодавства є юридичні консультації, отримані будь-якою особою через спеціалістів таких установ.

Відповідну роботу з надання податкових консультацій ведуть судові органи із застосуванням матеріалів кримінальних справ або матеріалів про адміністративні правопорушення. З окремих питань можуть виноситись окремі рішення та даватись окремі роз’яснення. При розгляді матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері оподаткування такі роз’яснення надає орган державної податкової служби, який розглядає ці матеріали та приймає по них рішення.

Певну роботу у цьому напрямку ведуть органи державних нотаріальних установ та приватні нотаріуси при вчиненні ними нотаріальних дій або наданні послуг, що мають юридичні наслідки і значення.

Безпосередньо співробітниками державних податкових органів при вчиненні дій, пов’язаних з діяльністю платників податків (реєстрація, перереєстрація, видача свідоцтв, ліцензій тощо) ведеться робота по наданню податкових консультацій та в інших напрямках.

При проведенні перевірок суб’єктів підприємницької діяльності –платників податків, фізичних чи юридичних осіб співробітники податкових органів надають допомогу щодо практичного застосування норм, що регламентують їх права і обов’язки, й норм права, на які робляться посилання у актах перевірки та інших документах.

Значну роботу аналогічного напрямку проводять податкові органи на семінарах, які проводяться з керівниками територіальних податкових органів, тобто усіх структурних підрозділів.

Однією з форм цієї роботи є прийняття рішень, які є обов’язковими для виконання, консультативно-дорадчими органами ДПС України, тобто колегіями ДПС України з конкретних питань сфери оподаткування, додержання виконавської, платіжної дисципліни.

Найбільш дієвими методами в цьому напрямку є видання наказів, інструкцій, листів та положень з різних питань, що стосуються як платників податків, так і діяльності співробітників податкових органів.

Все більшого розвитку і поширення набуває система освіти щодо вивчення юридичних дисциплін, в тому числі податкового законодавства – така робота теж пов’язана з наданням податкових консультацій.

Організовуються та проводяться спеціальні телевізійні передачі з питань оподаткування, під час яких теж надаються податкові консультації.

Наступний важливий напрям такої роботи – організація та проведення курсів підвищення кваліфікації співробітників органів ДПС (як державної податкової служби, так і податкової міліції) на базі Національного університету державної податкової служби України.

Під час надання послуг колегією адвокатів по захисту прав та законних інтересів платників податків та вирішенні проблемних питань за їх участю теж забезпечується важлива ділянка роботи по наданню податкових консультацій.

Надання податкових консультацій органами ДПС під час подання звітності та при заповненні податкових декларацій фізичними особами-платниками податків й громадянами.

Наступною функцією, яку виконують органи державної податкової служби і без якої неможливе здійснення контрольної функції, є організаційна.

Виконуючи завдання формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб платників податків та інших обов'язкових платежів та Єдиного банку даних про платників податків-юридичних осіб, відповідно до Податкового кодексу України ДПС України здійснює функцію їх реєстрації та обліку.

ДПС України та територіальні органи державної податкової служби (тобто, ДПС в АРК, областях, містах Києві та Севастополі й державні податкові інспекції в містах з районним поділом) виконують прогностичну та аналітичну функцію.

Наступна функція, яку здійснюють органи державної податкової служби, є правоохоронна, виконання якої покладено на податкову міліцію.

Останньою функцією органів державної податкової служби України є правозастосовна, оскільки вони наділені правом застосовувати у встановленому законом порядку до підприємств, установ, організацій і громадян фінансові санкції, накладати адміністративні штрафи тощо

 

 

Самостійна робота:

Самостійна робота виконується у вигляді письмової роботи, в якій дається відповідь на зазначені запитання.

1. Організація роботи податкових органів по функціональному принципу як результат реформування державної податкової служби.

2. Здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків, зборів, інших обов’язкових платежів.

3. Завдання органів податкової міліції в складі ДПС України по виявленню і попередженню злочинів та інших правопорушень у сфері оподаткування.

4. Розшук платників податків, які ухиляються від сплати податків, інших обов’язкових платежів до бюджетів та цільових фондів.

5. Нормотворча діяльність ДПС України з питань оподаткування.

6. Організація і ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та Єдиного банку даних про платників податків – юридичних осіб.

7. Опрацювання:

- відповідних статтей Регламенту Державної податкової служби, затвердженого наказом № 95 від 27.10.11 р., й Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011, та положення статтей глави 1 розділу 2 ПКУ.

8. З метою закріплення опрацьованих положень ПКУ дати відповіді на запитання про те, що таке податкова консультація, який характер вона має, якими органами може надаватися, з яких питань.

9. Відповісти, як здійснюється облік юридичних осіб та формується Державний реєстр фізичних осіб – платників податків, яким вимогам статтей ПКУ цей порядок має відповідати, в яких адміністративно-правових нормах це визначено.

При опрацюванні нормативно-правової бази необхідно законспектувати основні їх положення.

Вдосконалення системи та організаційної структури органів державної податкової служби слід визначити як пріоритетний напрям державної податкової політики, який повинен реалізовуватися в контексті загальнодержавної адміністративної реформи з урахуванням відповідних положень Указу Президента України “Про заходи щодо впровадження Концепції адміністративної реформи в Україні” № 810 від 22 липня 1998 р.

Конкретними заходами реалізації адміністративної реформи в сфері оподаткування слід вважати започатковану Державною податковою адміністрацією України Програму модернізації державної податкової служби. В рамках даної Програми був виданий наказ Державної податкової адміністрації України Про організаційну структуру органів державної податкової служби” № 355 від 16 липня 2003 р., відповідно до якого відбуваються зміни в організаційній структурі державних податкових органів.

Організація роботи податкових органів відбувається за функціональним принципом, тобто, в залежності від функцій, які виконує той чи інший орган. Така організація роботи є результатом реформування органів ДПС.

Функції органів ДПС визначено під час внесення останніх змін до чинного законодавства, які внесені ЗУ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні”, зокрема, ст. 19-1:

п. 19-І. Органи ДПС виконують такі функції:

п. 19-1.1.1. здійснюють контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування і сплати податків та зборів, установлених цим Кодексом;

п. 19-1.1.2. здійснюють контроль за своєчасністю подання передбаченої законом звітності (податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов’язаних з обчисленням податків та зборів), а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об’єктів оподаткування і обчислення податків та зборів;

п. 19-1.1.3. здійснюють контроль за встановленими законом строками здійснення розрахунків в іноземній валюті, за додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), проведенням розрахункових операцій, а також за наявністю ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, наявністю торгових патентів та інші функції.

Процес вдосконалення державних податкових органів не є негативною ознакою організації цих органів, а об’єктивною необхідністю, обумовленою еволюційним розвитком податкових правовідносин.

Адміністративна реформа в податковій сфері передбачає скорочення чисельності працівників податкових органів, насамперед їх керівної ланки на всіх рівнях державного управління. Від якісного складу органів державної податкової служби, ступеня кваліфікації, інтенсивної і професійно організованої праці залежать і результати роботи податкових органів. Адже робота їх посадових осіб потребує певних здібностей, відповідних знань, досвіду, майстерності, навичок, насамперед уміння приймати ефективні рішення.

На підвищенні професійності державних службовців наголошується і в згаданій вище Концепції, відповідно до якої метою адміністративної реформи є становлення професійної, високоефективної, стабільної та авторитетної державної служби.

Скорочення чисельності працівників органів державної податкової служби повинно супроводжуватись підвищенням їх кваліфікації та професіоналізму, забезпеченням комп’ютеризації адміністрування податків, усуненням дублювання деяких функцій структурних підрозділів тощо.

Одним із завдань органів державної податкової служби, яке визначено статтею 3 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011, є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством.

Для виконання зазначеного завдання на органи державної податкової служби покладено здійснення і, відповідно, контрольної функції. Так, вони здійснюють контроль за додержанням законодавства про податки, інші платежі, валютні операції, за наявністю свідоцтв про державну реєстрацію суб`єктів підприємницької діяльності та ліцензій, обліком платників податків, проведенням роботи з незаконним обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів тощо. Для виконання контрольної функції податкові органи наділені правом проводити перевірки та обстеження.

Ця функція реалізується як центральним апаратом (центральним органом виконавчої влади), яким є Державна податкова служба України, так і її структурними підрозділами: територіальними органами державної податкової служби в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, округах (на два і більше регіони), державні податкові інспекції в районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонними, об’єднаними та спеціалізованими ДПІ.

Одним з важливих завдань, яке стоїть перед органами податкової міліції в складі Державної податкової служби, є виявлення і попередження злочинів та інших правопорушень у сфері оподаткування. А сама функція дістала назву правоохоронної.

Наявність таких підрозділів, які приймають і реєструють заяви, повідомлення та іншу інформацію про злочини і правопорушення, віднесені до їх компетенції, здійснюють в установленому порядку їх перевірку і приймають щодо них передбачені законом рішення; здійснюють відповідно до закону оперативно-розшукову діяльність, досудову підготовку матеріалів за протокольною формою, а також проводять дізнання та досудове слідство в межах своєї компетенції, вживають заходів щодо відшкодування заподіяних державі збитків; виявляють причини та умови, що сприяли вчиненню злочинів та інших правопорушень у сфері оподаткування, вживають заходів щодо їх усунення; забезпечують безпеку працівників органів державної податкової служби та їх захист від протиправних посягань, пов'язаних із виконанням ними посадових обов'язків; запобігають корупції та іншим службовим порушенням серед працівників державної податкової служби; збирають, аналізують, узагальнюють інформацію щодо порушень податкового законодавства, прогнозують тенденції розвитку негативних процесів кримінального характеру, пов'язаних з оподаткуванням, і відрізняє органи державної податкової служби від інших органів фінансового контролю.

Податкова міліція складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, що діють у складі відповідних органів державної податкової служби, і здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну та охоронну функції. Це визначено ст. 348. Податкова міліція та її завдання Розділу ХУШ-2 (Податкова міліція) (п. 348.1.), яким доповнено ПКУ згідно із ЗУ від 5.07.12 р. № 5083-У1.

Як бачимо, податкова міліція виконує ще одну, не менш важливу функцію, яка теж знайшла своє законодавче закріплення – розшук платників податків, які ухиляються від сплати податків, інших обов’язкових платежів до бюджетів та державних цільових фондів.

Ця стаття визначає завдання податкової міліції (п. 348.2). Ними є, зокрема, наступні завдання: підпункт 2 – розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за кримінальні та інші правопорушення у сфері оподаткування та бюджетній сфері (цей абзац набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України згідно із ЗУ від 5.07.12 р. № 5085-У1).

Ст. 350 (Повноваження податкової міліції) того ж Розділу визначає:

п. 350.1. Податкова міліція відповідно до покладених на неї завдань:

п. 350.1.3. здійснює розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за кримінальні та інші правопорушення у сфері оподаткування та бюджетній сфері (цей підпункт набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України згідно із ЗУ від 5.07.12 р. № 5083-У1).

І від того, наскільки якісно та оперативно буде виконана ця функція, залежатиме процес повернення коштів до бюджету держави й відшкодування завданої шкоди.

Здійснення таких завдань, як внесення у встановленому порядку пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства; прийняття у випадках, передбачених законом, нормативно-правових актів і методичних рекомендацій з питань оподаткування, потребує виконання відповідної функції, яку можна назвати нормотворчою (ст. 4 п. п. 5, 6, 8 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011). В ньому, зокрема, зазначено: ДПС України відповідно до покладених на неї завдань:

п. 5. розробляє та вносить Міністрові доходів і зборів України проекти нормативно-правових актів Міністерства доходів і зборів України, що належать до сфери діяльності ДПС України;

п. 6. розробляє форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та інших документів і забезпечує їх затвердження в установленому порядку;

п. 8. узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до компетенції ДПС України, розробляє проекти законів України, проекти актів Президента України, Кабінету Міністрів України та подає їх у встановленому порядку Міністрові доходів і зборів України.

Відтак, цю функцію реалізує ДПС України, яка розробляє та видає у випадках, передбачених законом, нормативно-правові акти і методичні рекомендації з питань оподаткування. До компетенції ДПС України належить видання лише таких підзаконних нормативних актів, як накази, положення, інструкції, листи тощо, які реєструються у Міністерстві юстиції України і, відповідно, стають обов'язковими для виконання, розраховані на невизначене коло осіб та неодноразове використання. Крім актів нормативного характеру, ДПС України видає документи, які носять рекомендаційно-методологічний характер. Ці акти, в основному, висвітлюють питання податкового обліку чи роз’яснюють деякі положення чинного законодавства. Такими актами є листи, якими можуть керуватися під час проведення контролю працівники органів державної податкової служби.

Деякі акти ДПС України мають технічно-нормативний характер: форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків, інших платежів.

ДПСУ розробляє пропозиції щодо удосконалення законодавства та, в установленому порядку, подає їх Міністру доходів і зборів України.

Функція реєстрації та обліку знайшла своє законодавче закріплення в ПК України – Главі 6 ст. ст. 63-70.

Виконуючи завдання формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб платників податків та інших обов'язкових платежів та Єдиного банку даних про платників податків-юридичних осіб, відповідно до Глави 6 ст. ст. 63-70, ДПС України здійснює їх функцію реєстрації та обліку.

Відповідно до ст. 63. 1 ПКУ, облік платників податків ведеться з метою створення умов для здійснення контролюючими органами контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби.

Отже, державна податкова служба веде Державний реєстр фізичних осіб платників податків та Єдиний банк даних про платників податків-юридичних осіб й забезпечує повний облік фізичних осіб, які сплачують податки та інші обов’язкові платежі з одночасною їх класифікацією, організацію автоматизованої обробки інформації про сплату податків та інших обов’язкових платежів тощо.

Для відповіді на питання № 8 необхідно опрацювати, законспектувавши основні положення, ст. 52 ПКУ (податкова консультація) та підготувати письмові відповіді на всі запитання цього завдання. В зазначеній вище статті містяться відповіді і на всі наступні запитання: якими органами податкова консультація може надаватися? який характер ці податкові консультації мають? З яких питань надаються?

Для відповіді на питання № 9 необхідно опрацювати, законспектувавши основні положення ст. ст. 63, 64 та 70 ПКУ, та підготувати письмові відповіді на всі запитання цього завдання. В перерахованих статтях знаходяться відповіді і на наступні запитання цього завдання.

 

Індивідуальна робота:

Підготувати реферат за однією із запропонованих тем згідно вимог, встановлених цими Методичними вказівками.

1. Виконання органами ДПС функції контролю за додержанням податкового законодавства.

2. Напрямки здійснення нормотворчої діяльності ДПС України.

3. Ведення роботи по наданню податкових консультацій щодо вимог чинного податкового законодавства платникам податків.

4. Боротьба з правопорушеннями у сфері оподаткування.

5. Діяльність органів ДПС по формуванню та веденню Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та Єдиного банку даних про платників податків – юридичних осіб.

6. Реєстрація суб`єктів підприємницької діяльності.

Питання для самоконтролю знань:

1. Опрацювавши положення, які характеризують функцію реєстації та обліку платників податків, скласти графічні схеми за положеннями ст. ст. 63-70 Глави 6, положеннями статтей глави 3 ПКУ, відповідних статтей Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.11 р. за № 584/2011, та Регламенту Державної податкової служби України, затвердженого наказом ДПС України за № 95 від 27.10.11 р.

Індивідуальне завдання:

Реферування наукових статтей даної тематики; складання графічних схем.

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 2 (ТЕМИ4-5)




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 47 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.017 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав