Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ВИСНОВОК. до фрагменту історії хвороби № 2

Читайте также:
  1. ВИСНОВОК
  2. Висновок
  3. Висновок
  4. ВИСНОВОК
  5. ВИСНОВОК
  6. ВИСНОВОК
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок

до фрагменту історії хвороби № 2

 

Він складається на основі поєднання таких даних:

 

1) результатів анамнестичного обстеження (див. відповідний розділ);

2) результатів фізикального обстеження (огляд, пальпація, перкусія, аускультація) органів і систем — дихання, кровообігу, травлення, сечовиділення, нервової, ендокринної, крові, опорно- рухового апарату.

3) результатів лабораторних та інструментальних досліджень.

Остаточне формулювання висновку в історії хвороби № 2 по­дається у вигляді обгрунтованої симптомно-синдромної діагностич­ної гіпотези (не клінічного нозологічного діагнозу).

 

Варіанти висновку (зразки запису)

 

1.На основі даних анамнезу (скарги хворої на періодичний стисний головний біль, переважно у потиличній і тім’яній ділян­ках, періодичні запаморочення, шум у вухах, поява під час голов­ного болю яскравих плям перед очима, іноді — епізоди носових кровотеч; наявність в анамнезі життя кількох факторів розвитку(алкоголь,іонізуюча радіація, тютюнопаління, зловживання кухон­ною сіллю, спадкова обтяженість з підвищення артеріального тис­ку); тривалість захворювання понад 5 років; а також даних об’єк­тивного фізикального, лабораторного та інструментального дослід­жень— гіперстенічний тип тілобудови; майже постійне підвищен­ня артеріального тпску на плечових артеріях до 150/100—170/100 мм рт. ст. за Коротковим; твердий пульс на променевих артеріях; перкуторно і рентгенологічно — зміщення назовні лівої межі серця, акцепт 2 тону при аускультації серця в 2-му міжребер’ї праворуч від груднини; наявність на ЕКГ лівограми і високих зубців R ві, У5, У6 відведеннях; наявність високого рівня базово­го АТ на плечовій артерії за Коротковим (155/95 мм рт. ст.) слід вважати, що хворий страждає на хронічне захворювання серцево-судинної системи з проявом синдрому артеріальної гіпертензії.

2.На підставі анамнестичних даних (скарги на задишку в ста­ні спокою і особливо при фізичних навантаженнях, постійні серце­биття, епізоди перебоїв у серцевій діяльності, постійні набряки стоп і гомілок, відчуття тяжкості у правому підребер’ї, в дитин­стві — схильність до простудних захворювань, часті ангіни; у 10-літньому віці перенесений ревматизм); даних об’єктивного фізикального, лабораторного та інструментальних досліджень, а саме: при огляді — рум’янцево-синюшне забарвлення обличчя, синюшність шкіри, шиї і кінцівок, вип’ячування шийних вен, пульс частий (понад 90—100 уд./хв., неритмічний, зниженого наповнення, альтернуючий; АТ на плечовій артерії (95/60 мм рт. ст.), при перкусії серця — зміщення меж серцевої тупості доверху і ліворуч; аускультативно: на верхівці і в 5-ій точці Боткіна систолічний і діастолічиий шуми, акцент 2-го тону на легеневій артерії, позитивніший симптом Плеша, перкуторно і пальпаторно — збіль­шення печінки (зміщення на 3—4 см нижче правої ребрової дуги); рентгенологічно і на ЕКГ — ознаки гіпертрофії і дилатації лівого передсердя, правого і лівого шлуночків — слід зробити діагно­стичний висновок, що хворий страждає па хронічне захворюван­ня серцево-судинної системи, ускладнене синдромами хронічної серцевої недостатності і недостатності кровообігу.

 

 

Підпис студента-куратора____________________________

 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

 

 

з клінічного обстеження хворого терапевтичного профілю і методики написання історії хвороби на кафедрі пропедевтики внутрішньої медицини

 

Автор І.М. Щуліпенко

 

Підписано до друку 13.02.09 р. Формат 60 + 84‘/16- Обсяг 30 друк. арк.

Папір офсетний. Гари. Літ. Друк високий.

Зам. 436. Наклад 1000.

___________________________________________________________________________

Друкарня НМУ.

Київ-57, проспект Перемоги, 34




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав