Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Зміст розділа

Читайте также:
  1. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ
  2. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ.
  3. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 1 страница
  4. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 2 страница
  5. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 3 страница
  6. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 4 страница
  7. Взаємодія слідчого з оперативними підрозділами
  8. Взаємозв'язки структури (банку) з іншими організаційними підрозділами
  9. ВИМОГИ ДО ЗВІТУ ТА ЙОГО ЗМІСТ
  10. Вимоги до змісту

 

1.1 Назва підрозділу - Загальні питання охорони праці та навколишнього середовища. У цьому підрозділі необхідно навести загальні законодавчі вимоги в Україні та щодо галузі, у якої студенту прийдеться працювати у майбутньому, необхідністі дотримання питань охорони праці та навколишнього середовища з посиланням на відповідні статті Законів “Об охороні праці” та “Охорона навколишнього природного середовища в Україні”.

Треба навести перелік законодавчих та нормативних документів у вигляді таблиці Х.1 на які далі у тексті розділу будуть робитись посилення (це необхідно для того щоб скоротити кількість джерел інформації, на які робиться посилення у розділі, у загальному списку літератури щодо диплому). Додаток № 2. Студент власноруч вибирає ті документи, які він вносить до таблиці та на які далі у тексті він не ставить посилення у квадратних скобках, та ті документи на які він ставить посилення і вони потрапляють у загальний список літератури. Для тих джерел інформації, які не потрапляють у загальний список літератури у тексті залишається лише скорочена назва документу (наприклад - НПАОП 0.00-1.28-10) без посилань у квадратних скобках. Таблицю Х.1 та джерела посилань, виставлються та оформлюються останніми, після того як увесь розділ написано.

 

1.2. Назва підрозділу – Характеристика умов праці. Взагалі у розділі можуть бути розглянуті два варіанти виконання, а саме: 1 варіант - віртуальне приміщення, для розгляду якого видаються вихідні данні у методичних вказівках; 2 варіант - розглядається конкретне робоче місце у приміщенні, яке студент-випускник добре знає та має усю необхідну інформацію про нього (це обговорюється із керівником диплому студента та консультантом, згоду про що керівник диплому засвідчує підписом на листі-завданні кафедри ОП та НС). Якщо студент виконує 2 варіант, він повинен данні представити у вигляді як це зроблено для 1 варіанту таблиця Х.2 (Додаток 3). Далі треба виконати розрахункове завдання та використовуючи таблицю Х.2, та гігієнічні нормативи ГН 3.3.5-8.6.6.1-2002, заповнити таблицю Х.3 і зробити висновок по цій таблиці відносно умов праці.

У вигяді таблиці Х.2 у додатку № 3., навести перелік шкідливих та небезпечних промислових факторів, які супроводжують працю фахівця за профілем обраної професії. Вказати на можливе джерело утворення цих факторів. Звернути увагу на: рівень електрічної напруги; метеорологичні умови у робочій зоні; шум; вібрацію; випромінювання – електромагнитні, радіаційні, теплові; наявність статичної електрики; рівень іонізації повітря; рівень освітлення та інші. ГОСТ 12.0.003 – 74*, ГН 3.3.5-8.6.6.1 - 2002.

1.3. Вказати засоби регулювання метеорологічних умов. Тобто, види вентиляції приміщення, опалення та, якщо це треба, кондиціювання повітря. Якщо вказується кондиціювання, то необхідно вказати яким показником це обумовлюється. СНиП 2.04.05 – 92. Що до робочого місця із ПЕОМ - НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010.

Визначитись з розрядом зорової праці відповідно нормативним вимогам. За звичайно це ІV, з підрозрядом в або г, але якщо робота пов¢язана з компьютором, то відповідно вимогам санітарних норм – ІІІ г. Навести нормативні показники освітлення робочої зони (природного та штучного). ДБН B.2.5. – 28 - 2006. Що до робочого місця із ПЕОМ - НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010.

Вказати допутимі рівні шуму та вібрації на робочих місцях, з урахуванням застосування множительної техніки. Навести нормативні вимоги до цих показників відповідно ГОСТів 12.1.003 – 89 та 12.1.012 – 90 ССБТ, НПАОП 0.03-3.14-85. Звичайно допустимий рівень шуму, для таких видів праці не більше 50 дБА. Що до робочого місця із ПЕОМ - НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010.

1.4. Навести величину застосованної електрічної напруги, категорію приміщення по ступеню небезпеки (ПУЕ), клас захисту електрообладнання (НПАОП 40.1-1.32-01) навести потужність електричних приладів. Стисле описання заходів безпеки, що до застосування електричних приладів, у тому числі компьюторів. Що до робочого місця із ПЕОМ - НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010.

1.5. Навести стисло ергономічні вимоги до робочого місця, з урахуванням праці за комп’ютером (НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010)

Навести нормативі вимоги до робочий площини на одного працюючого, з урахуванням застосування комп’ютерів. ДСанПін 3.3.2.007– 98 та НПАОП 0.00 – 1.28 – 2010 та порівняти із існуючими розмірами. Данні за варіантами у таблиці Х.4 у додатку № 3

1.6 Розглянути пожежну безпеку та визначити можливі джерела запалювання. Навести існуючу систему попередження пожежи, категорію приміщення за вибухово- та пожежною небезпекою, вогнестійкість будівлі ДБН В.1.1 – 7- 2002

Вказати відповідність електрообладнання класу пожежо- та вибухонебезпеки приміщення. Зробити опис пожежної сигналізації.

Вказати первинні засоби пожежогасіння та навести їх у вигляді таблиці Х.5 у додатку № 3.

Вказати засоби захисту від статичної електрики, особливо коли використовуються компьютори.

Для написання підрозділу використовувати інформацію що наведено у таблиці Х.6 у додатку № 3.

Навести засоби захисту від уразки атмосферною блисковкою ДСТУ Б В.2.5 – 38:2008.

1.7. Визначити еколого-економічні показники природних ресурсів, в тому числі нормативи по воді на кожного працюючого. Вказати ліміти на використання природних речовин. Вказати на зв’язок природних ресурсів із виробництвом, а саме використання паперу, газу, електрики, води та інших ресурсів. Визначити можливі джерела забруднення навколишнього природного середовища та засоби захисту від нього. Навести модель системи управління оточуючим середовищем. Зразок у додатку 4.

 

Таблиці та рисунки, можна наводити, як додатки до дипломної роботи.

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав