Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Висновки. На підставі попередніх досліджень можна зробити висновок: Валерій Войтович – видатний дослідних українського міфологічного фольклору

Читайте также:
  1. Висновки
  2. Висновки
  3. ВИСНОВКИ
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. ВИСНОВКИ
  9. ВИСНОВКИ
  10. ВИСНОВКИ

На підставі попередніх досліджень можна зробити висновок: Валерій Войтович – видатний дослідних українського міфологічного фольклору, який уперше в історії української філософської науки зробив спробу системного осмислення міфологічного світогляду давніх українців та реконструював основні міфічні образи давньоукраїнських богів. Він створив узагальнений образ – пантеон українських божеств, який значною мірою поглиблює наукові уявлення про сутність міфо-релігійних вірувань давніх українців і розкриває функції пов’язаних з ними обрядів, що збереглися до наших днів. Наприклад, Коляда, Купало, Калета, культ лісу.

Маємо змогу стверджувати, що завдяки масштабним працям та дослідженням Валерія Войтовича, побудованих на великій кількості опрацьованих джерел, весь фольклорно-етнографічний матеріал українського народу набуває такого ж фундаментального значення, як археологія, антропологія та палеонтологія, оскільки мистецтво створення фольклору є невід’ємною частиною нашої культури, народознавства, історії нашого становлення початків наших уявлень, вірувань про світ, про те, що нас оточує.

І саме завдяки Валерію Войтовичу, можна сказати, весь хаос української міфології та обрядової усної народної творчості зараз має структуровану форму, вперше в історії побудовано корпус української міфології з усіма над- та підсистемами. Створено найбільший словник-покажчик міфологічних імен та назв з варіантною ілюстрацією.

На думку Валерія Войтовича. Безмежний фольклорно-етнографічний пласт Полісся ще недосліджений у повній мірі, а що стосується обрядовості нашого краю, то релікти культурної спадщини й досі залишаються живучими в глибинках і свідчать про етногенетичне коріння багатовікової безперервності і спадкоємності українських традицій, потребують серйозних досліджень.

Таким чином нам вдалося виокремити чотири етапи творчості Валерія Войтовича, а саме: І етап (1991-1997) - початок становлення Валерія Войтовича як дослідника української культури; ІІ етап (1999-2002) – слава на європейському рівні; ІІІ етап (2006-2008) – суб’єкт видавничої діяльності; IV етап (з 2009 року) – дослідження рідного краю та власного родоводу.

Отже, одним із вагомих висновків є доведення фундаментальності досліджень Валерія Войтовича, які мають високий ціннісний рівень і можуть прирівнюватися до розвідок структурованого пантеону, хоча й набагато відстаємо від грецького у часі та якісно можемо стояти на рівні.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав