Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Білет19

1.Системи автоматизації друкарського процесу РОМ Реалізовано імітаційні моделі у програм-ному середовищі MATLAB, які забезпечують розрахунок координат кольору при зміні відносної площі растрових елементів на відбитках.

Реалізовано методику з визначення амплітуди оптичної густини фарби на відбитках при друкуванні на офсетних друкарських машинах GTO-52 і S-Offset SORZ на фабриці паперово-білових виробів "Бібльос".

Розроблено вимірювальну систему для контролю якості відбитків у процесі друкування, яка складається з тест-об'єкту і технічних засобів вимірювання з відповідним програмним забезпеченням, що дозволяє підвищити якість друкованої продукції та зменшити кількість бракованих відбитків.

Розроблено міні-шкалу для контролювання друкарського процесу розміром 1,5Ч77 мм, яка складається з елементів для визначення запропонованих критеріїв якості відбитків та проков-зування, розтискування, точності суміщення фарб, що дає змогу скоротити витрати фарби і паперу при друкуванні.

Розроблено методику визначення критеріїв оцінювання якості відбитків, яка реалізована через вимірювальну систему, функціональна схема якої представлена на рис. 6.

Розробки дисертаційної роботи впроваджені у робочу програму з курсів "Технологія друкарських процесів", "Системи автоматизованого керування друкарськими процесами" для студентів спеціальності 7.092.704 "Комп'ютеризовані технології та системи видавничо-поліграфічних виробництв".

Особистий внесок здобувача. Основні ідеї та наукові дослідження, які виносяться на захист розроблені і отримані автором самостійно. У роботах автору належить участь у:

§ створенні і обґрунтуванні критеріїв класифікації систем автоматичного керування для додрукарського та друкарського устаткування [2];

§ створенні і обчисленні імітаційних моделей формування кольорів растровими елементами на базі рівнянь Нюберга-Нейгебауера [12];

§ розробці критеріїв оцінювання якості друкованого зображення та аналізі результатів дослідження [3, 5];

§ аналізі пристроїв для визначення оптичних параметрів якості відбитків та атласів змішаних фарб Pantone [6, 7, 8, 9];

§ розробці методики визначення експлуатаційних властивостей друкарських фарб [1, 10];

§ апробації цифрового мікроскопа Intel Рlау QX3 для аналізу елементів зображень на відбитку [11];

§ аналізі відомих нормативних та інструктивно-методичних матеріалів щодо якості друкованого зображення з відслідковуванням динаміки їх змін протягом останніх років [4];

§ аналізі та інтерпретації експериментальних даних за допомогою засобів математичного опрацювання інформації у відповідному програмному забезпеченні.

Апробація результатів дисертації. Матеріали дисертації обговорювалися на таких між-народних та українських конференціях: Міжнародній науково-технічній конференції „Видавничо-поліграфічний комплекс на порозі третього тисячоліття" (м. Мінськ 2001), Міжнародній науково-практичній конференції "Динаміка наукових досліджень" (м. Дніпропетровськ, 2002), І заочній Міжнародній конференції "Проблеми сучасної поліграфії" (м. Омськ, 2002),VII Міжнародній науково-практичній конференції "Наука і освіта '2004" (м. Дніпропетровськ, 2004), звітних науково-технічних конференціях професорсько-викладацького складу наукових співробітників і аспірантів УАД (м. Львів, 2000–2003 рр.). Робота обговорювалася на засіданнях кафедри технології друкованих видань та пакувань УАД.

2.Технологічні особливості друкування фарбами ультрафіолетового закріплення. УФ-технології є новим стандартом якості поліграфії. Це пояснюється наявністю ряду переваг УФ-фарб перед традиційними системами на основі розчинників: миттєве висихання відбитків, стійкість до стирання, можливість фальцювання, обрізки та іншої післядрукарської обробки відразу після друку. Результат — висока якість відбитків, яскраві кольори і опрацьовані деталі зображення. До основних переваг використання УФ-фарб відносять:

• друк на невсмоктуючих матеріалах (пластик, ламінований і металізовані картон, плівка, синтетичні і дизайнерські папери);
• миттєве затвердіння фарб під впливом УФ-випромінювання — в результаті фарба закріплюється тільки на відтисненні і не застигає в барвистому апараті;
• за рахунок сталості в'язкості колір фарби не змінюється в процесі друку тиражу;
• УФ-фарби більш стійкі до механічного, світлового і хімічного впливу — це захищає барвистий шар в процесі післядрукарської обробки та експлуатації готової продукції.

Принципово новий механізм твердіння УФ-фарб (полімеризація фарб відбувається під впливом УФ-випромінювання), дозволяє вирішити одну з основних технологічних проблем офсетного друку — повільне закріплення офсетних фарб на відбитку. У теж час УФ-технології дають широкі можливості для оптимізації технологічного процесу:

• друк особи та обігу без перерви на сушку;
• УФ-лакування в лінію з печаткою;
• післядрукарська обробка безпосередньо після друку тиражу;
• споживання фарби на одиницю продукції на 10-15% нижче звичайного.

Область застосування

УФ-фарби широко використовуються для виробництва упаковки з полімерних матеріалів, картону, ламінованого металізовані і галографических ПЕТ плівками, для друку на синтетичних матеріалах, плівках ORACAL і друку термінових накладів. Перспективний сегмент застосування УФ-фарб — упаковка з пластику (поліпропілен, пвх, полістирол), рекламно-акцидентна продукція (обкладинки блокнотів, вирубні папок, вкладки для журналів), POS-матеріали (воблери, шелфтокери і ін.)

Друк на пластику є новим напрямком на російському ринку поліграфії. Сьогодні пластик використовується для упаковки подарункових наборів, продуктів преміум-класу (наприклад, косметика і парфумерія масового і елітного класу). Товарах середньої цінової категорії пластик надає оригінальність, вигідно відрізняючи їх в лінійці аналогічної продукції. Технологічні переваги полімерних матеріалів давно оцінені західними виробниками, завдяки чому, пластикова упаковка вже кілька років міцно утримує позиції на західному ринку.

3. Особливості модельного ряду машин фірми гейдельберг.. Виробнича програма фірми «Heidelberg Druck-Maschinen AG» (скоро­чено «Heidelberg») охоплює такі серії АРМ: однофарбові «T-Offset» (280x390 мм); одно- та двофарбові «Quickmaster» (340x460 мм), GTO (360x520 мм), «M-Offset» (480x650 мм), «S-Offset» (п'ять форматів від 520x740 до 720х 1020 мм), «Speedmaster 52» (360x520 мм), «Speedmaster 74» (520x720 мм), «Speedmaster 102» (720x1020 мм), «Speedmaster SD102» (720x1020 мм) та ін.

Типову схем>' передачі аркуша між друкарськими секціями машин серії «Speedmaster» зображено на рис. 6.15. Трициліндрові ДА 1,2 і 5 обладнано ФА 3 і ЗА 4, а аркуші між секціями передаються за допомогою трьох циліндрів б.

Рис. 6.15. Схема передачі аркуша між друкарськими секціями машин «Speedmaster»

У машинах серії «S-Offset» аркуші із секції до секції передаються одним циліндром.

Одно- і двофарбові моделі «Quickmaster 46» забезпечують високий ступінь універсальності, автоматизації та якості для друкування у форматі A3. На рис. 6.16 показано схему машини «Quickmaster 46».

Машини серії GTO випускаються в п'яти модифікаціях: GTO 52-1 (однофарбові), GTO 52-2 (двофарбові), GTO 52-2-Р (двофарбові з пристроєм для перевертання аркуша), GTO 52-4 (чотирифарбові), GTO 52-4 Р (чотирифарбові з пристроєм для перевертання аркуша). Технічні характеристики машин цієї, а також інших серій фірми «Heidelberg» наведено в табл. 6.9.Усі машини мають самонаклад із послідовною подачею аркушів, плівковий ЗА, ножовий фарбовий ящик, захищені від корозії циліндри, електронний пристрій контролю здвоєного аркуша, контроль проход- ження аркуша, хромований ФЦ, пристрій попередньої підготовки стапеля, пристрій нумерації/перфорування. Машини з кінцевою приставкою Р в позначенні мають пристрій для перевертання аркуша в процесі друкування.

Всі СГО-моделі серійно обладнані ЗА з неперервною подачею ЗР. Завдяки цьому після зміни замовлення швидко виходить перший якісний відбиток, а якість залишається стабільною протягом усього процесу друкування тиражу.

Під час друкування тиражу зв'язувальний (тандемний) валик обер­тається разом із фарбовим валиком.ЗА працює без додання спирту і не потребує циркуляційного охолоджувального агрегату. Поділений лазером на консольні смуги дукторний ніж сприяє тонкому без побічних явищ регулюванню фарби завдяки наділеним шкалою важелям і встанов­люваним сегментам для 16 фарбових зон. ФА машин СТО з акумульо­ваною здатністю, яка в шість з половиною разів перевищує максимальну задруковувану поверхню, має всі передумови для забезпечення високої якості друку.

Пуск у хід машини СТО здійснює двигун через високоточні косозубі колеса. Контрольні кільця роблять взаємне кочення формного й офсетного циліндрів для друкаря контрольованим. Одночасно тиск між контрольними кільцями робить хід машини ще спокійнішим, береже привід і збільшує термін використання друкарської форми.




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав