Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

а) Повторити розмахування в упорах на брусах.

По состоянию на 1.01.2010 года по залежам, с начала разработки отобрано 6542,3 тыс. тонн нефти, что составляет 15,5% от начальных извлекаемых запасов. Текущий коэффициент нефтеотдачи -0,034%.

В 2010 году добыто 510,6 тыс. тонн нефти (при норме 502,9 тыс. тонн) и 3483,4 тыс. тонн жидкости (запланировано 3820 тыс. тонн). Среднегодовая обводненность продукции в целом по площади составила 85,3% (при плане 86,8%). Пластовое давление по залежи №303 – 71.7 атм, на уровне прошлогоднего показателя (за предыдущий год – 71,6 атм), забойное – 55,4 атм (за предыдущий год –56,6 атм). Среднесуточный дебит по нефти на конец года составил 2,3 т/сут, дебит жидкости – 15,8 т/сут.

Из бездействующего фонда введено в эксплуатацию 27 скважин. Дополнительная добыча по ним составила 15,0 тыс. тонн нефти (план 3,6 тыс.т). Среднесуточный дебит составил – 2,6 т/сут нефти.

Поддержание темпов добычи и выполнение инвестиционной программы достигается за счет бурения новых скважин, работ с возвратным фондом (С1 и Д1), а также применения методов увеличения нефтеотдачи пластов.

План-конспект

уроку з гімнастики

для учнів 9-Б класу ЗОШ №2 м. Чернігова

студента факультету фізичного виховання

ЧДПУ імені Т.Г.Шевченка

Іванова Івана Івановича

 

Завдання основної частини уроку:

1. Навчити техніці виконання перекиду вперед.

а) Повторити розмахування в упорах на брусах.

б) Удосконалювати поєднання залікових елементів на брусах р/в: з вису присівши підйом силою і поштовхом в упор на н/ж, опускання в вис присівши, вис прогнувшись з опорою ногами на в/ж, поштовхом ніг переворот в упор на н/ж, зіскок махом назад.

3. Розвивати спритність, гнучкість засобами естафети.

Дата, місце і час проведення: 5.10.2003 р.; гімнастичний зал №1, 2; 9.50 – 10.35.

Інвентар і обладнання: гімнастичні мати, бруси паралельні, бруси р/в.

Використана література:


Допоміжні задачі Зміст Дозування Організаційно-методичні вказівки
Підготовча частина – 10-15 хв.
Організувати клас до початку заняття. Шикування, рапорт чергового, перевірка присутності учнів, повідомлення завдань уроку. 2 хв. Звернути увагу на чіткість виконання стройових команд учнів та чергового, відповідність форми одягу і взуття до занять гімнастикою
Комплекс вправ потоко-прохідним способом
Формувати почуття ритму рухів. Ходьба. Пів кола Звернути увагу на виправку, чіткість рухів кінцівками. Звернути увагу на положення тулуба.
Формувати правильну поставу. В.п. – руки в сторони. Ходьба на носках. 1 коло Ноги прямі, стопи максимально тильно зігнуті.
Розвивати силу м’язів-згиначів гомілок і ступнів. В.п. – руки за голову. Ходьба перекатним кроком. В.п. – руки в сторони. Ходьба в напівприсіді. В.п. – руки на колінах. Пів кола Пів кола Рухи виконуються з п’яти на носок з максимальною амплітудою. Тулуб тримати рівно Пересуватись на передній частині ступні.
Розвивати силу м’язів ніг Ходьба в повному присіді. Пів кола Спину тримати рівно.
Розвивати почуття ритму і темпу. Активізувати дихальну та серцево-судинну системи організму. Біг. В.п. – руки на поясі. Біг із згинанням ніг вперед. В.п. – теж саме. Біг із згинанням ніг назад. 1 коло 1 коло 1 коло Біг виконувати на передній частині стопи. Стегна піднімати якомога вище, частота виконання максимальна. Тулуб нахилити вперед, частота виконання максимальна.
Розвивати стрибучість ніг. В.п. – руки до плечей. Кроки галопу вправо. В.п. руки в сторони. Кроки галопу вліво Пів кола Пів кола Тулуб тримати рівно, в фазі стрибка ноги з’єднувати.
Розвивати елас-тичність м’язів і рухливість в суглобах нижніх кінцівок. Біг. 1 коло Біг в повільному темпі
Відновити дихання. Ходьба. Пів кола Ходьба з зменшення темпу рухів.
Організувати клас до проведення комплексу вправ роздільним способом Перешикування колони в колону по чотири з послідовними поворотами. Розмикання приставними кроками від середини. 1 хв. Команди: “В колону по чотири наліво (направо) – Руш!”. “Направляючий на місці. Група. Стій!”. “Від середини, приставними кроками на інтервал два кроки розімкнись!”.
Комплекс вправ роздільним способом.
Розвивати рухливість м’язів шийного відділу хребта. В.п. – руки за головою. 1-2 – нахили голови вперед. 3-4 – нахили голови назад. 4 рази При нахилі вперед лікті рук з’єднати, при нахилі назад – розвести.
Формувати правильну поставу. В.п. – о.с. 1. – праву назад на носок, руки вгору. 2. – в.п. 3. - ліву назад на носок, руки вгору. 4. – в.п. 4 рази Спину максимально прогнути. Руки тримати рівними. Ногу відводити назад рівну.
Розвивати рухливість суглобів верхніх кінцівок. В.п. – вузька стійка ноги нарізно, руки вперед, кисті в кулак. 1-2. – колові рухи передпліччями догори. 3-4. – теж передпліччями донизу. 5-6. - колові рухи руками догори. 7-8. – теж руками до низу. 2 рази Слідкувати за правильним положенням рук. Темп рухів середній.
Розвивати елас-тичність м’язів тулуба. В.п. – стійка ноги нарізно, руки до плечей. 1 – поворот тулуба направо, руки в сторони. 2 – в.п. 3-4 – теж саме наліво. 4 рази Тулуб тримати прямо, дивитися перед собою.
Розвивати елас-тичність м’язів задньої поверхні ніг. В.п. – широка стійка ноги нарізно, руки перед собою. 1-3 – нахили тулуба вперед. 4 – в.п. 4 рази При нахилах ноги прямі, ліктями рук намагатись доторкнутися до підлоги.
Розвивати рухливість в кульшових суглобах та еластичність м’язів ніг. В.п. – упор присівши на правій, ліву в сторону. 1. – стрибком, зміна положення ніг. 2. – теж в інший бік. 4 рази Тулуб тримати рівно, відведену в сторону ногу, ставити на внутрішню сторону стопи. Під час зміни положення ніг не торкатись ними підлоги.
Розвивати силу м’язів ніг та еластичність м’язів спини. В.п. – упор присівши. 1 – упор лежачи ноги нарізно. 2 – поштовхом ніг, упор лежачи. 3 –упор лежачи на стегнах, нахилити голову назад. 4 – в.п. 4 рази В упорі лежачи носки ніг відтягнуті. В упорі лежачи на стегнах максимально прогнутись.
Розвивати силу м’язів стегон ніг. В.п. – упор стоячи на колінах, руки на поясі. 1 - сід на лівому стегні, руки вправо. 2 – в.п. 3-4 – теж саме на правому стегні. 4 рази При виконанні сіду поворот тулуба в протилежну сторону
Розвивати рухливість у суглобах тіла та силу м’язів живота і спини. В.п. – лежачи на спині. 1 – лежачи на спині в групуванні. 2 – в.п. 4 рази Групування виконувати максимально швидко.
Розвивати силу м’язів рук і тулуба. В.п. – упор сидячи ззаду, ноги нарізно. 1. – поворот тулуба направо в упор лежачи на правій руці, ліву руку в сторону. 2 – в.п. 3-4 - теж саме наліво. 4 рази Повороти виконувати прогнувшись.
Розвивати координацію рухів. В.п. – руки на поясі. 1 – стрибок у стійку ноги нарізно правою, руки в сторони. 2 – стрибок у в.п. 3 – стрибок у стійку ноги нарізно лівою, руки вгору. 4 – стрибок у в.п. 4 рази Стрибки виконувати на носках.
Відновити стан ССС і ДС. Ходьба на місці. 20 сек. Команди: “Клас на місці кроком Руш!”. “Рід – Ше!”. “Клас Стій!”.
Підготувати клас до основної частини уроку. Змикання приставними кроками до середини. 20 сек. “До середини приставними кроками зім-КНИСЬ!”.
Пересування в обхід в колону по одному. 20 сек. “Напра-ВО!”. “В колону по одному наліво в обхід кроком-Руш!”. “По відділеннях кроком Руш!”.
Пересування до гімнастичних видів заняття. 1 хв. “До першого виду занять кроком Руш!”. “Відділення Стій!”. “Налі-ВО!”. “Вільно!”.
Основна частина 25-30 хв.
Навчити з техніці виконання перекиду вперед.
Навчити групуванню з різних в.п. Навчити перекатам. Навчити перекиду вперед з допомогою і в цілому. Пояснення. Показ вправи. Практичне виконання: Послідовність навчання. Групування з різних в.п.: · в упорі присівши; · в упор лежачи на спині; · на лівому (правому) боку. Перекати назад і вперед з різних вихідних положень. Виконання з допомогою і страховкою. Виконання в цілому. 10 хв. Пояснити техніку виконання вправи, що вивчається. Вчитель або учень показує вправу з використанням наочності. Спосіб організації фронтальний. Передбачені рухові помилки: 1. неправильних захват руками ніг; 2. не кругла спина; 3. не зігнута голова до грудей. Слідкувати за правильністю виконання завдань.
Повторити різні види розмахування в упорах на брусах.
Повторити розмахування на передпліччях. Виконання в цілому. Визначення рухових помилок. Визначення методів та засобів їх виправлення. 2 хв. Спосіб організації поточний. Передбачені рухові помилки: недостатня амплітуда рухів ногами і тулубом; неправильний хват за жердини; не дотримання прямого кута поміж плечем і предпліччям.
Повторити розмахування в упорі на руках. Виконання на оцінку. Виконання в цілому. Визначення рухових помилок. Визначення методів та засобів їх виправлення. Виконання на оцінку. 2 хв. Передбачені рухові помилки: недостатня амплітуда рухів ногами і тулубом; прогинання тулуба при виконанні маху назад; провалювання в плечовому поясі при утриманні упору.
Повторити розмахування в упорі. Виконання в цілому. Визначення рухових помилок. Визначення методів та засобів їх виправлення. Виконання на оцінку. 3 хв. Передбачені рухові помилки: недостатня амплітуда рухів ногами і тулубом; прогинання тулуба при виконанні маху назад; згинання тулуба при виконанні маху вперед.
Удосконалювати поєднання елементів на брусах р/в.
Удосконалити виконання кожного елементу окремо. Виконання підйому силою та поштовхом двома на н/ж з вису присівши і виправлення рухових помилок Виконання вису прогнувшись з опорою ногами на в/ж і виправлення рухових помилок. Виконання перевороту в упор на н/ж і виправлення рухових помилок. Виконання зіскоку махом назад з упору на н/ж і виправлення рухових помилок. 5 хв. Слідкувати за правильністю та „чистотою” виконання кожної вправи. Забезпечити правильне страхування елементів та своєчасне виправлення помилок.
Удосконалити виконання поєднання елементів. Виконання поєднання елементів в цілому. Виконання на оцінку. 5 хв Слідкувати за правильністю та чіткістю поєднання елементів. Провести оцінку виконаної комбінації за десятибальною системою.
Організувати клас до проведення заключної частини уроку. Шикування відділень в шеренгу. Розподіл класу на дві команди. 2 хв. „Відділення СТАВАЙ!”, „Направо!” „На місце шикування кроком - РУШ!” „В дві шеренги - ШИКУЙСЬ!”.
Заключна частина уроку 5-7 хв.
Розвивати спритність, гнучкість засобами естафети.
Ознайомити зі змістом та правилами естафети і провести її. Підвести підсумки естафети. Розповідь про правила проведення естафети, пояснення порушень при яких нараховуються штрафні очки. Виконання естафети. Визначення переможців. Вказівки помилок, повідомлення загального рахунку естафети. 5 хв. Зміст: команди розташовуються паралельно одна одній у вихідному положенні лежачи на спині в шеренгах. По команді викладача всі приймають положення ”міст” і кожний останній в шерензі учасник по-пластунські проповзає під ним, стаючи першим. Умови для перемоги: перемагає команда, яка першою виконала завдання.
Організувати клас для підведення підсумку уроку. Шикування класу в шеренгу. 30 сек Вишикувати клас і провести зворотне перешикування в одну шеренгу.
Підвести підсумок уроку. Виставлення оцінок. 30 сек. Винести заохочення та недоліки учням.
Визначити домашнє завдання Пояснення домашнього завдання. 1 хв. Домашнє завдання виносити за пройденим на уроці матеріалом.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 40 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав