Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методичні рекомендації по виконанню контрольних робіт

Читайте также:
  1. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  2. Аналітична хімія з технікою лабораторних робіт
  3. Безпека праці при виконанні основних видів робіт
  4. Безробіття та зайнятість
  5. Безробіття та його види
  6. Безробіття як форма прояву макроекономічної нестабільності
  7. Безробіття, його показники і види.
  8. Безробіття: сутність, види та соціально-економічні наслідки. Закон Оукена.
  9. В останні роки активізувалося міжнародне співробітництво Ук­раїни у кримінально-виконавчій сфері, про що йшла мова в першому питанні лекції.
  10. Варіант 5. МІЖНАРОДНЕ МИТНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО КРАЇН СПІВДРУЖНОСТІ НЕЗАЛЕЖНИХ ДЕРЖАВ

Навчальним планом для студентів спеціальності 5.03050901 бухгалтерський облік заочної форми навчання передбачена контрольна робота з навчальної дисципліни “Правознавство”.

Виконання контрольної роботи сприяє розумінню основних положень, галузей та інститутів права України. Вона сприяє придбанню необхідних навичок для самостійного опанування студентами сутністю діючих законів та інших нормативно – правових актів, формує уміння втілювати ці акти в життя та вміло використовувати їх в практиці своєї професії.

Ця робота дозволяє формувати високу праовву культуру студентів, навчити їх самостійно мислити.

Виконання окнтрольної роботи сприяє закріпленню знань навчального матеріалу.

Важливе значення при вивченні курсу “Правознавство” має систематична самостійна робота впродовж усього навчального семестру..

При виконанні контрольної роботи студент повинен звернутись до навчальної програми цього методичного комплексу, конспекту установчих лекцій, відповідних підручників. Після цього вивчати нормативно – правові акти, ознайомитись зі спеціальною юридичною літературою.

Контрольна робота складається з двох частин. Перша частина контрольної роботи виконується у письмовому висвітленні трьох питань з різних галузей права.Відповіді повинні містити аналіз діючого законодавства та посилання на відповідні нормативні акти.

Друга частина контрольної роботи складається з письмового рішення задачі. При цьому слід пам’ятати, що викладені в завданні фактичні обставини встановлені, тому їх не можна змінювати або доповнювати. Фактичні обставини завдання слід уважно вивчити, з’ясувати його зміст і сутність вирішуваних питань. Зробити аналіз всіх обставин завдання з використанням конкретних норм закону.Рішення задач необхідно викладати у формі відповідних процесуальних документів – чітко, лаконічно, з посиланням на відповідні статті закону та норми інших джерел з аргументованими висновками. Якщо цього не буде зроблено, рішення завдання буде вважатися некваліфікованим. Якщо умови завдання дозволяють альтернативне рішення, необхідно запропонувати всі можливі варіанти.

З усіх незрозумілих питань студент може звернутись за консультацією до викладача у відведені для консультацій дні.

Прорецензовану контрольну роботу студент повинен захистити. Контрольна робота повинна мати титульний лист, план роботи, перелік використаного законодавства та літератури (повна назва, рік, місце видання, автор). В кінці роботи необхідно поставити свій підпис і дату.

Контрольну роботу слід писати чітким, ясним почерком. При необхідності по тексту робити зноски на джерела права.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав