Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 7. Показання свідків і потерпілих

Читайте также:
  1. А) Абсолютні протипоказання.
  2. Показання для госпіталізації при загостреннях ХОЗЛ
  3. Показання і протипоказання до застосування металокерамічних коронок.
  4. Судово-психолочні експертиза потерпілих у справах про сексуальні злочини

Київ-2011

 

 

Програма спецкурсу “Теорія судових доказів” для студентів Академії адвокатури України / Укладач професор В.Г.Гончаренко – К.: Вид. Центр Академії адвокатури України, 2004. – 8 с.

 

Тема 1. Методологічні основи теорії доказів

Завдання судочинства і засоби його здійснення. Поняття і зміст теорії доказів. Поняття доказового права. Гносеологічний аспект доказування у судочинстві. Категорії ймовірності та вірогідності у судовому пізнанні. Зміст, характер і критерій істини у судочинстві.

 

Тема 2. Мета, предмет і межі доказування

Юридичне вирішення справи по суті. Види офіційного завершення справи. Поняття предмета доказування. Обставини, що підлягають доказуванню. Межі доказування і обсяг досліджень у судочинстві.

 

Тема 3. Поняття і класифікація доказів

Поняття юридичного доказу. Двоєдиність доказів як фактичних даних і джерел їхнього походження. Допустимість доказів. Належність доказів. Класифікація доказів за різними підставами в залежності від механізму їх формування, від видів джерел, від характеру зв’язку предмета з подією злочину, від ступінчатості використання, від структури обгрунтування доказуваної обставини, від вектора формування тези доказування.

 

Тема 4. Сутність і зміст процесуального доказування

Підстави, етапи і елементи процесу доказування. Процесуальна форма доказування. Засоби і способи збирання (формування) доказів та їхніх процесуальних джерел. Перевірка та оцінка доказів та їхніх джерел. Концепції формальної та вільної оцінки доказів. Суб’єкти та адресати доказування. Поняття та значення формування внутрішнього переконання у доказуванні. Презумпції та преюдиції в доказуванні.

 

Тема 5. Презумпція невинуватості у кримінально-процесуальному доказуванні

Поняття і юридичний зміст презумпції невинуватості. Onus probandi. Заборона покладати на обвинувачену особу та її захисника обов’язку доводити невинуватість. Тлумачення сумнівів на користь обвинуваченої особи. Недоведена вина як підстава визнання особи невинуватою. Винуватою особа може бути визнана лише вироком суду, що набрав законної сили. Презумпція невинуватості як підстава охорони недоторканості особи, її честі і гідності.

 

Тема 6. Суб’єкти доказування

Поняття суб’єкта доказування. Роль особи, що веде дізнання, слідчого і прокурора в доказуванні. Роль суду (судді) в доказуванні. Обвинувачений, захисник і законний представник обвинуваченого як суб’єкти доказування. Участь у доказуванні інших осіб.

 

Тема 7. Показання свідків і потерпілих

Поняття і значення показань свідків і потерпілих. Забезпечення повноти і вірогідності показань свідків і потерпілих. Оцінка цих показань.

 




Дата добавления: 2015-01-12; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав