Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Полон або викрадення

Читайте также:
  1. Політика полонізації в 16-першій половині 17ст. Братства і сеймова боротьба проти неї.
  2. Полонский А.П., Гущин С.В., Введение в профессию. Методические указания по выполнению курсовой работы. – Иркутск: Изд-во ИрГТУ, 2012. – 6 с.
  3. Розділ 3. Рекомендації для санаторію «Квітка Полонини» (ТОВ «Сузір`я») по вдосконаленю та оптимізації основних фондів.
  4. Тема: МАЗУРКИ, ПОЛОНЕЗЫ, ВАЛЬСЫ

За даними RSF, в 1999 році в світі виявилися в заручниках 34 журналіста. У Сьєрра-Леоне прихильники об'єднаного революційного фронту намагалися, таким чином, залучити на свою сторону 15 журналістів. В Колумбії збройні угруповання зробили крадіжку журналістів одним зі своїх промислів. Правда, жодна країна в світі не може тут зрівнятися з Чечнею, що побила всі сумні рекорди.

 

Оскільки це явище вже є реалією, не зайве про нього поговорити. Повернімося на час до вже знайомих британським екс-спецназівцям. Особливу увагу Кейн приділяє темі викрадення журналістів. Він вірно підмічає, що у всіх викрадень є свої національні особливості. Однак, у той же час, всі вони мають шість загальних фаз: 1) вибір об'єкта викрадення; 2) розвідка, стеження; 3) захоплення; 4) полон; 5) переговори; 6) викуп. Кейн вважає, що дуже багато чого під час викрадення залежить від журналіста. "Якщо ви будете триматися від пістолета викрадача на відстані не менше десяти метрів, є шанс, що він промахнеться, і найважливіше - ви збережете свій вплив на ситуацію. Якщо ж підійдете занадто близько, контроль над ситуацією повністю перейде до нього. Ця теза втрачає своє значення, якщо у викрадача буде автомат. Щось аналогічне може статися і в разі, якщо ви впадете на коліна, почнете закочувати істерики, - повчає Кейн. - якщо вас відразу не вбили, значить, треба заспокоїтися: вони хочуть отримати за вас викуп або на когось обміняти. Сидячи в ув'язненні, треба займатися фізкультурою і думати тільки про хороше або про бога. Є під час укладення коштує не поспішаючи - в цьому випадку травна система працюватиме повільніше, і відчуття голоду прийде до вас не так швидко ". Колишній спецназівець радить знайти контакт з викрадачами. Для цього, наприклад, слід заговорити з ними, попросити про найелементарніше, наприклад, принести зубну щітку, газету. Якщо вони виконають прохання, можна говорити про першу вашій перемозі: адже вони пішли на поступки.

 

Захоплення журналістів може мати і мета, пов'язану з професією: сучасна історія знає факти, коли журналістів брали в заручники з тим, щоб через них донести до громадської думки якусь інформацію.

 

Відсутність звичного спілкування, ізоляція, дефіцит інформації (у тому числі - про те, що робиться для звільнення і робиться чи) пригнічують психіку дуже серйозно. Кореспонденти «Радіо Росії» Юрій Архипов і Микола Мамулашвілі, які провели у якості заручників у Чечні навесні 1997 року близько трьох місяців, розповідали, що цей фактор діяв більш гнітюче, ніж, приміром, недостатнє харчування або якісь побутові незручності. Не випадково, одномісний номер у готелі - на благо, але одиночна камера для ув'язненого - страшне покарання.

 

Але і ця ситуація зовсім не безнадійна для інтелектуала. Скористайтеся спокоєм для приведення в порядок знань, ідей, самоорганізації. Займіться йогою. Якщо їжі вистачає - тренуйте м'язи. Займіться свідомим роздвоєнням своєї особистості, не чекаючи, поки вона роздвоїться сама в результаті шизофренії. Варіантів багато: Я - ентузіаст і Я - цинік, Я - Христос і Я - диявол і т.д. Якщо нудно - утройте, почетверити.

 

Починайте думати вголос. Це коли-небудь почнеться само собою, але ви випередите події в порядку профілактики психічних порушень. Неможливість писати є чудовим приводом для тренувань пам'яті. Потенції у пам'яті колосальні. Можна відмінно утримати в голові не одну велику теорію. Згадайте як приклад М.В.Фрунзе, який займався вивченням мов в камері в очікуванні виконання вироку до смертної кари.

 

Звичайно, депресії, швидше за все, уникнути вдасться навряд чи. Депресія завжди є результатом невдач, втрат, сукупності дрібних неприємностей, відсутності успіху - іншими словами, коли "все погано". В такому стані може сформуватися суїцидальну настрій, тобто, думка про самогубство. На цей випадок встановіть для себе правило: завжди по можливості відтягувати прийняття рішень, за принципом "ранок вечора мудріший». З'являться нові ідеї, зміняться обставини, прийде хороший рада. Враховуйте: будь-яка поразка, будь-яка важка втрата емоційно переживаються тільки перші три дні. Потім людські емоції починають поступатися місцем раціонального мислення. Наберіться сил на три дні. Якщо не хочеться жити, проведіть ревізію тих радостей, які для вас ще можуть виявитися доступні. Їх може набратися достатньо, щоб виправдати ваше існування. Якщо у вас є вороги, подумайте, як вони зрадіють вашим бездарним кінцем. Якщо ви все життя не наважувалися на якийсь рішучий вчинок, зробите його "під завісу". Це може повернути вам волю.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав