Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Білет № 8 1. Коли і кому проводиться повторний інструктаж?

Читайте также:
  1. В Україні проводиться державна екологічна експертиза, яка є обов'язковою у процесі господарської, інвестиційної, управлінської діяльності.
  2. В який термін проводиться повторний інструктаж на роботах з підвищеною небезпекою?
  3. В яких випадках проводиться спеціальне розслідування нещасних випадків, що сталися з учнями?
  4. Европейский (французкий, сухой) педикюр проводиться без воды и колюще-режущих инструментов.
  5. Очный этап представляет собой публичное представление подготовленных презентаций. Очный этап будет проводиться с 23 по 24 декабря 2014 г.
  6. Повторний інструктаж з питань охорони праці, порядок проведення та реєстрації
  7. Проводиться опитування постійних слухачів радіопередач „Авто-радіо”.

Повторний інструктаж проводиться на робочому місці індивідуально з окремим працівником або групою працівників, які виконують однотипні роботи, за обсягом і змістом переліку питань первинного інструктажу.

Повторний інструктаж проводиться в терміни, не рідше: - на роботах з підвищеною небезпекою - 1 раз на 3 місяці; - для решти робіт - 1 раз на 6 місяців. 2. Які небезпечні і шкідливі фактори можуть діяти на працівника при виконання робіт по обслуговуванню обладнання з електроприводом? Під час роботи на виробництві на людину можуть впливати низка небезпечних та шкідливих виробничих факторів.Рівні небезпечних і шкідливих виробничих факторів не повинні перевищувати граничнодопустимих значень, встановлених у санітарних нормах, правилах і нормативно-технічній документації.Це небезпечне значення напруги в електричному ланцюзі, замкнення якого може здійснюватися крізь тіло людини;- наявність напруги на устаткуванні, що обслуговується;

- падіння при роботі на висоті та падіння предметів з висоти;- токсична і подразнююча дія шкідливих речовин, які використовуються в технологічних процесах, що може спричинити подразнення слизових оболонок очей, носа, верхніх дихальних шляхів, тяжкі хімічні опіки шкіри, губ, слизових оболонок ротової порожнини, стравоходу, шлунку, можливі спазми і набряк гортані;- уражаюча дія внаслідок утворення займистих і вибухонебезпечних сумішей;- рухомі частини виробничого устаткування;- підвищена або знижена температура поверхні устаткування;- підвищена або знижена температура повітря робочої зони;- підвищена рухомість повітря;- недостатня освітленість робочої зони;- підвищений рівень шуму або вібрації на робочому місці;- нервово-психічні і фізичні перенавантаження. 3. Які фактори впливають на величину опору організму людини? Електричний опір тіла людини — це опір струму, котрий проходить по ділянці тіла між двома електродами, прикладеними до поверхні тіла. Він складається з опору тонких зовнішніх шарів шкіри, котрі контактують з електродами, і з опору внутрішніх тканин тіла. Найбільший опір струму чинить шкіра. На місці контакту електродів з тілом утворюється своєрідний конденсатор, однією обкладкою котрого є електрод, другою — внутрішні струмопровідні тканини, а діелектриком — зовнішній шар шкіри. Електричні властивості конденсатора характеризуються напругою, на котру він розрахований, та його ємністю. Таким чином, опір тіла людини складається з ємнісного та активного опорів. Величина електричного опору тіла залежить від стану рогового шару шкіри, наявності на її поверхні вологи та забруднень, від місця прикладання електродів, частоти струму, величини напруги, тривалості дії струму. Ушкодження рогового шару (порізи, подряпини, волога, потовиділення) зменшують опір тіла, а відтак — збільшують небезпеку ураження. Хвороба або вжитий спиртний напій, спітнілість знижує опір. Опір тіла людини в практичних розрахунках приймається рівним 1000 Ом.




Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав