Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Непрацюючий К виходячи з рейсового автобуса зачепився за відірваний поріг і пошкодив ногу. Звернувся в лікарню

Читайте также:
  1. I. В автобусах
  2. Військовослужбовець отримавши травму у частині звернувся у Фонд соціального страхування з проханням виділити допомогу. Допомога йому була виділена. Дайте юридичну оцінку.
  3. Непрацюючий К виходячи з рейсового автобуса зачепився за відірваний поріг і пошкодив ногу. Звернувся в лікарню
  4. Порядок предрейсового и послерейсового осмотра устройств КЛУБ-У
  5. Поэтому транспортный вопрос, в частности, заказ автобуса для участников конференции является одним из главных в процессе организации выставки, конференции или презентации.
  6. СТУДЕНТ МАЄ ПРАВО ІЗДИТИ В МАРШРУТКАХ, АВТОБУСАХ ЗА ПІВ ЦІНИ.

Потерпілий перебуваючії у стані алкогольного сп'яніння перебуваючи у громадському місці упав у каналізаційний люк. У лікарню не звернувся. Через тиждень маючи проблеми із здоров'ям звернувся до директора меблевої фабрики де він працював з проханням провести розслідування нещасного випадку. Проте директор йому відмовив мотивуючи, що він був п'яний і, що це не входить у його компетенцію. Дайте юридичну оцінку ситуації.

Постанова КМУ від 22 березня 2001 р. Про затвердження Положення про розслідування та облік нещасних випадків невиробничого характеру

4. Факт ушкодження здоров'я внаслідок нещасного випадку встановлює і засвідчує лікувально-профілактичний заклад. Документом, який підтверджує ушкодження здоров'я особи, є листок непрацездатності чи довідка лікувально-профілактичного закладу. 5. Нещасні випадки розслідуються незалежно від того, чи був потерпілий у стані психічного розладу, алкогольного або наркотичного сп'яніння. 6. Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом доби надсилають письмове повідомлення за встановленою формою про кожний нещасний випадок - до районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної у місті ради); Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі, ведуть реєстрацію нещасних випадків в окремому журналі за встановленою формою.

11. Нещасні випадки (за винятком групових), які сталися з працюючими особами, розслідуються комісією, утвореною організацією, де працює потерпілий, у складі голови комісії - посадова особа, яку визначає керівник організації, і членів

комісії- керівника відповідного структурного підрозділу, представника профспілкової організації, членом якої є потерпілий, або уповноваженого трудового колективу, якщо потерпілий не є членом профспілки. Рішення щодо розслідування нещасного випадку приймається керівником організації на підставі звернення потерпілого або

особи, яка представляє його інтереси, листка непрацездатності або довідки лікувально-профілактичного закладу. У разі відмови організації провести розслідування нещасного випадку потерпілий або особа, яка представляє його інтереси, може звернутися до районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної у місті ради), яка вирішує питання щодо проведення цього розслідування, 12. Розслідування нещасного випадку проводиться протягом 10 календарних днів після утворення комісії. У разі потреби цей термін може бути продовжений керівником органу (організації), який призначив розслідування. У разі відмови організації провести розслідування нещасного випадку потерпілий або особа, яка представляє його інтереси. може звернутися до районної держадміністрації (виконавчого органу міської- районної у місті ради), яка вирішує питання щодо проведення цього розслідування. Отже, відмова директора була необгрунтованою, оскільки стан потерпілого не впливає на можливість розслідування нещасного випадку, і директор був зобов'язаний провести розслідування. В такому випадку потерпілий може звернутися до районної держадміністрації або виконавчого комітет) місцевої радії для проведення розслідування.

В результаті бійки на весіллі було смертельно травмовано одного із гостей. Голова сільської рази зразу ж після повідомлення створив комісію, провів розслідування та склав акт по формі НТ. Дайте юридичну оцінку.

Постанова під 22 березня 2001 р. Про затвердження Положення про розслідування та облік нещасних випадків невиробничого характеру

п8.Розслідування нещасних випадків із смертельним наслідком, групових нещасних випадків у разі смерті хоча б одного з потерпілих, нещасних випадків, пов'язаних із заподіянням тілесних ушкоджень іншою особою, а також нешасних випадків, які сталися внаслідок контакту із зброєю, боєприпасами та вибуховими матеріалами або дорожньо-транспортної пригоди, проводиться органами внутрішніх справ або прокуратури.

Тому, в даній ситуації,розслідування повинно було бути проведене органами внутрішніх справ, а грлова сільської ради такої компетенції не має. Він зобов'язаний повідомити відповідні органи.

Непрацюючий К виходячи з рейсового автобуса зачепився за відірваний поріг і пошкодив ногу. Звернувся в лікарню

І отримав листок непрацездатності. На третій день написав письмову заяву у районну адміністрацію з проханням скласти акт. Проте голова адміністрації в даний час був у відпустці і потерпілому порадили звернутися ще раз через 8 днів. Дайте юридичну оцінку.

Постанова від 22 березня 2001 р. Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру

п.9. Районна держадміністрація (виконавчий орган міської, районної у місті ради) протягом доби з часу надходження від лікувально-профілактичного закладу повідомлення про нещасний випадок (за винятком нещасних випадків із смертельним наслідком) приймає рішення щодо утворення комісїї зрозслідуванням нещасного випадку.

10. У разі звернення потерпілого або особи, яка представляє його інтереси (якщо не надходило повідомлення від лікувальни-профілактичного закладу про нещасний випадок), районна держадміністрація (виконавчий орган міської, районної у міст, ради) приймає рішення щодо необхідності проведення розслідування і визначення організації, яка повинна проводити розслідування, та направляє її керівнику копію рішення.

Керівник організації протягом доби з часу надходження рішення про уповноваження її на проведення розслідування призначає комісію у складі не менше трьох осіб.

Отже, районна адміністрація зобов'язана була прийняти заяву, незалежно від присутності голови адміністрації, і передати її для подальшого розгляд та розслідування.




Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав