Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Формальна експертиза.

Читайте также:
  1. Власть и влияние. Формальная и реальная власть
  2. Неформальная группа – это такое объединение людей, которое возникает на основе межличностных связей, интересов и ценностей, отношения в котором строго не регламентированы.
  3. Неформальные группы, менеджер, формальная организация
  4. Слухи как неформальная информационная система
  5. Составление первичных документов, их проверка (формальная, по существу, арифметическая); обработка документов
  6. Формальная и неформальная структуры коллектива.
  7. Формальная логика - это наука
  8. Формальная система
  9. Формальная социология Г.Зиммеля. Социология как наука о формах «обобществления».

Перевіряється: чи відповідає винахід об'єктам технології; чи відповідає заявка формальним вимогам (наявність комплекту документів заявки; укр. мова, документ про сплату збору). За результатами формальної експертизи приймається одне з рішень:

- Про відмову у видачі патенту (коли об’єкт не відноситься до технологій)

- Про необхідність усунення формальних невідповідностей.

- Про можливість проведення кваліфікаційної, тобто наступної, експертизи. Після закінчення 18 місяців з дати подання заявки Держпатент публікує відомості про заявку в офіційному бюлетені «Промислова власність». З цього часу всі зацікавлені особи можуть ознайомитися із матеріалами заявки і надати свої заперечення. У зв’язку з цим заявнику надається тимчасова правова охорона, тобто заявник має право після отримання патенту вимагати компенсації за збитки, заподіяні йому використанням винаходу конкурентами у цей час.

После получения патента, временная правовая охрана становится постоянной.

3. Кваліфікаційна

Проводиться за заявою заявника або будь-якої іншої зацікавленої особи протягом 3 років з дати подання заявки і сплати відповідного збору. Тобто кваліфікаційною експертизою перевіряється відповідність заявленого винаходу умовам патентоздатності. За результатами кваліфікаційної експертизи виноситься рішення:

- Про видачу патенту

- Про відмову у видачі патенту.

Рішення про відмову може бути оскаржено протягом 2 місяців в адмін. порядку в Апеляційну палату держ. служби інтелектуальної власності. Але можна звернутися і до суду.

Тимчасова правова охорона винаходів

Опубліковані в офіційному бюлетені «Промислова власність» по закінченні 18 місяців від дати подання заявки на видачу патенту відомості про заявку на патент на винахід + формула изобретения надають заявнику тимчасову правову охорону в обсязі формули винаходу, з урахуванням якої вони опубліковані.

Заявник має право на одержання компенсації за завдані йому після публікації відомостей про заявку збитки від особи, яка дійсно знала чи одержала письмове повідомлення українською мовою з зазначенням номера заявки про те, що відомості про заявку на винахід, який нею використовується без дозволу заявника, опубліковані. Зазначена компенсація може бути одержана заявником тільки після одержання ним патенту.

Дія тимчасової правової охорони припиняється від дати публікації в офіційному бюлетені відомостей про видачу патенту на винахід чи повідомлення про припинення діловодства щодо заявки.

После получения патента, временная правовая охрана становится постоянной.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 55 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав