Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Форми організації виробництва і оборот вирощування риби.

Читайте также:
  1. Complex Subject Субъективный предикативный инфинитивный оборот.
  2. Cущность, виды, источники формирования доходов. Дифференциация доходов населения.
  3. I. Предпосылки формирования философии НВ.
  4. I. Сопровождение перехода на новый образовательный уровень (обучение в школе) Уровень сформированности познавательной деятельности и отдельных её компонентов
  5. II. Компетенции, формируемые в результате освоения учебной дисциплины
  6. II. Механизм формирования общественного мнения.
  7. II. Профориентационное направление работы: обеспечение формирования и развития профессионального и жизненного самоопределения Изучение образовательных запросов
  8. II. Формирование групп и социальная динамика
  9. III. Организация информирования поступающих
  10. III. ОСНОВНІ ФОРМИ РОБОТИ ПСИХОЛОГА

Організація виробництва коропа, розрахована на використання тільки приходних кормів, є екстенсивною формою ставового рибництва, яка забезпечує одержання продуктивності нагульної площі 100 – 300 кг/га. Щільність зариблення ставів також невисока – 500 – 1200 екз./га однорічок.

Напівінтенсивна форма ставового господарства є переходом від екстенсивної до інтенсивної. В таких господарствах стави частково удобрюють (найчастіше вносять гній), рибу в другу половину вегетаційного сезону підгодовують зерновідходами, застосовують спільне вирощування кількох видів риб. Така організація виробництва забезпечує одержання 500 – 1000 кг/га риби при щільності зариблення 1500 – 3000 екз./га.

Інтенсивна форма ведення господарства передбачає різке збільшення виходу риби з 1 га водної площі від 2000 – 2500 кг/га і до 5500 – 8000 кг/га за рахунок застосування ущільнених посадок коропа – до 5 – 7 тис.екз./га і рослиноїдних риб – до 3 тис.екз./га, систематичного удобрення ставів і годівлі риби кормами, збалансованими за комплексом поживних речовин, при виконанні всіх інших вимог біотехніки ставового рибництва. Інтенсивна форма властива спеціалізованим рибним господарствам.

Вирощування риби до товарної маси обмежується певними термінами, протягом яких вона найінтенсивніше використовує корми природні та ті, що задають у став. Процес вирощування риби із заплідненої ікринки до стандартної за масою товарної риби називають оборотом ставового господарства. За дворічного обороту в рибництві на вирощування коропа до товарної маси 450 – 500 г витрачається 16 – 17 міс. У західноєвропейських країнах, на півночі Росії практикується трирічний оборот ставового рибництва, коли за три вегетаційні сезони вирощують товарну рибу стандартною масою 750 – 1000 г і більше. Цей оборот перспективний і в південних районах України при рибницькому використанні комплексних водойм багаторічного регулювання, де є багато хижої риби, а також як метод поліпшення якості риби і розширення строків її реалізації.

Основним об’єктом ставового рибництва до 60-х років був короп, і це не випадково, оскільки за деякими своїми якостями він представляє найбільший інтерес. При вирощуванні його в монокультурі на природних кормах можна було одержати 200 – 400 кг/га, а застосовуючи різні методи інтенсифікації, збільшити вихід риби в 5 – 10 разів. Проте інтенсивне вирощування коропа в монокультурі має досить вузькі межі: занадто висока щільність посадки риб на нагул і пов’язані з цим підвищені витрати комбікормів призводять до порушення умов вирощування риби, нагромадження органічних речовин у ставу, різкого збільшення витрат кормів на одиницю приросту.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 48 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав