Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Допомогою корнетіка

Читайте также:
  1. Визначення сторін горизонту за допомогою зір
  2. Визначити за допомогою тесту рівень комунікабельності
  3. За допомогою методу самооцінки виявляють рівень здатності особистості оцінювати себе загалом або свої окремі морально-психологічні якості — психічні процеси, стани та властивості.
  4. За допомогою посилання на Web-сторінці можна звернутися до
  5. Завдання 3. Утворіть усі можливі нові слова за допомогою префіксів роз-, без-, при-, перед-, пере-, пред-, воз-, над-. З утвореними словами складіть речення.
  6. Оцінити за допомогою тесту «Самооцінка емоційних станів» рівень психологічного стресу
  7. Побудова множинної лінійної моделі залежності за допомогою оператора оцінювання методу найменших квадратів
  8. Правове регулювання — це здійснюване державою за допомогою права і сукупності правових засобів упорядкування суспільних відносин, їх юридичне закріплення, охорона і розвиток.
  9. Ситуацію на кредитному ринку можна охарактеризувати, за допомогою даних, які відображені у таблиці 2.7.

 

 

З прямо срезанного корнетіка з великим отвором можна відсаджувати печиво і тістечка (Буше, повітряні, мигдальні).

За допомогою корнетіка, у якого отвір 2-3 мм, наносять написи, точки, тонкі витончені малюнки, квіти, конуси, шишечки і ін

Корнетиків, зрізаним під кутом, можна зробити квіточки і нанести на краю торта красиві бордюри.

З клиноподібного корнетіка наносять малюнки у вигляді різноманітних листочків.

Корнетіки з зубчиками використовують для красивих прикрас: квітів, різноманітних бордюрів, черепашок та ін

Для виготовлення кондитерського відсаджувальної мішка використовують щільну тканину (краще всього тик-ластик). Мішок має конусну форму, у вузький кінець якої вставляють різні трубочки.

Новий мішок перед вживанням потрібно обов'язково прокип'ятити. Після роботи відсадочні мішки промивають у теплій воді, змішаної з питною содою, і кип'ятять 3-5 хв, висушують і зберігають у спеціально відведеному місці.

Відсадочні трубочки виготовляють з білої жерсті, алюмінію, пластмаси у вигляді конуса, кінець якого має фігурний отвір, з нього і відкидають крем у вигляді різних прикрас. Іноді використовують кондитерський відсадочні мішок, у вузький кінець якого вставляють конусне кільце з гвинтовою нарізкою; на нього можна потім нагвинчувати трубочки різного фасону.

Щоб наповнити кондитерський відсадочні мішок кремом, його тримають лівою рукою, розгортають мішок і кладуть крем лопаткою або ложкою на 3/4 його об'єму. Крем потрібно укладати щільно, так як залишки повітря може зіпсувати малюнок. Обома руками з'єднують краю мішка і, затискаючи його правою рукою, відсаджують крем, притримуючи вузький кінець кондитерського мішка лівою рукою.

Різноманітність малюнків досягається не тільки різними фасонами трубочок, а й зигзагоподібними або хвилеподібними рухами корнетика або відсаджувальної мішка, повільним або миттєвим зміною сили натиску правою рукою, зміною кута нахилу мішка по відношенню до прикрашає виріб, зміною відстані від виробу і т.д.

Перед закінченням виконання будь-якого малюнка слід припинити тиск на кондитерський мішок і кінцем трубочки зробити різке короткий рух вперед вздовж малюнка.

Різноманітні візерунки на тортах і тістечок виконують, відсаджуючи крем з металевих фасонних трубочок, вставлених в відсадочні мішок. Набір з 10-12 трубочок з різною конфігурацією зрізів дозволяє виконувати все різноманіття прикрас, необхідних для обробки тістечок і тортів. Але найчастіше використовують трубочки з гладким і прямим, з зубчастим і клиноподібним зрізами.

Трубочку з прямим зрізом (гладка, діаметр отвору до 4 мм) використовують для нанесення точок, написів, прямих і хвилястих ліній, різних плетінь, гілки винограду, вишні, черешні, конвалії, грибків, квітів, гілки з нирками і т.д. (Рис. 24, I).

Розглянемо прикраси, що виконуються за допомогою трубочок з гладким і прямим зрізом з отвором діаметром від 2 до 6 мм.

Змійка. Рівномірно відкидають, хвилеподібно рухаючи трубочку вздовж вироби.

Грибок. Трубочку тримають під кутом до площини вироби і, поступово зменшуючи тиск, піднімають її. Виходить ніжка гриба, на яку капелюшок відсаджують з крему або прикріплюють з випеченого тестового напівфабрикату.

Вірьовочка. Трубочку тримають під кутом до площини, рухаючи уздовж вироби (обертальний рух)

Рис.10. Прикраса з крему

І.Трубочки круглі з прямими зрізом. 1 - гілка винограду;

2 - змійка, 3 - черешня;

4 - гілка конвалії; 5 - плетіння

кошика; 6 - коса, 7 - грибки;

8 - квітка жовтцю;

9 - вітка з квітковими бруньками;

10 - пірамідка; 11 - гілочка;

12 - прямі палички;

13 - змійка; 14 - пряма грати;

15 - коса грати;

16 - вигнуті змійки;

II. Трубочки круглі з зубчиками:

17 - черепашки; 18 - зірочка;

19 - різьблена мотузочок;

20 - плетіння; 21 - мушля;

22 - зірочка; 23 - розанчік;

24 - зубчаста паличка;

25 - хризантема;

III. Трубочки круглі з клиноподібним зрізом

26-35 - листочки різної форми;

36 - вітка з бутонами;

37-38-маргаритка

Гілка з нирками або конвалія. Відсаджують тонку гілку і вздовж неї з обох сторін трубочкою більшого діаметра відсаджують кульки. Для конвалії роблять одну або дві гілки відсаджують кульки з одного боку.

Пірамідка. Трубочку тримають перпендикулярно площині, відсаджують крем, злегка піднімаючи трубочку, потім швидко опускають; притиснувши крем, відривають трубочку. На отриманий злегка сплюснутий кулька відсаджують другий, потім третій меншого діаметру.

Трубочку з зубчиками різної висоти діаметром до 6 мм використовують для прикраси тістечок орнаментами, нанесення бордюрів на торти, для відсадження прикрас у вигляді черепашок, зірочок, різних мотузочок, плетінь, хризантем, бутонів і т.д. (рис. 24, II).

Прикраси, що виконуються за допомогою трубочок різного діаметра з зубчастим зрізом

Зірочка. Трубочку тримають перпендикулярно площині на відстані 2-3 мм, відсаджують крем і злегка піднімають її; припиняють тиск, поштовхом різко опускають трубочку і відривають її.

Розанчік. Трубочку тримають перпендикулярно площині і відкидають крем обертальним рухом, накладаючи витки крему у вигляді спіралі. Припинивши тиск, продовжують обертальний рух до остаточного виходу крему з трубочки.

Зубчаста паличка або хвилеподібний бордюр. Тримають трубочку під кутом до площини, відсаджують крем на поверхні виробів прямо або хвилеподібним рухом. Потім припиняють тиск і плавно відривають трубочку.

Прикраси, що виконуються за допомогою трубочок з клиноподібним зрізом.

Листочок. Трубочку тримають під гострим кутом до площини. Відсаджуючи крем, рухають трубочку до себе коливальним рухом. Потім припиняють видавлювання крему і плавно відтягують кінчик листа (рис. 24, III).

Трубочку з плоским косим зрізом (косячок) використовують для виготовлення троянд. Але цієї трубочкою наносять тільки пелюстки троянд. Серцевиною троянди служить вирізаний з бісквіта квадрат, його округляють ножем, наколюють на вилку, яку тримають лівою рукою, і, повільно повертаючи, правою рукою наносять пелюстки. Після її виготовлення пристосування видаляють так, щоб троянда залишилася на двох пальцях лівої руки, потім її перекладають на лопатку, а після цього переносять на торт.

Можна також виготовити маргаритку. Кожна пелюстка відкидають окремо. Трубочку ставлять перпендикулярно поверхні гострим кутом до себе і швидко випускають крем, роблячи злегка ковзають руху до центру квітки. Так відсаджують поруч один з іншим пелюстки однієї половини, потім, повернувши виріб, - іншу половину. В центрі з гладкої трубочки відсаджують гурток.

Трубочка з плоским овальним зрізом використовується для виготовлення квітів ромашки, яблуні.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав