Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Прикраси з желе, фруктової малювальної маси, фруктів і цукатів

Читайте также:
  1. Прикраси з крему
  2. Прикраси з помади, глазурі, кандиру
  3. Торт «Бісквітний» з білковим кремом та фруктової прошарком

 

Прикраси з желе. Желе використовують для прикраси виробів в не застиглому і застиглому видах. Не застивши желе при температурі 60 ° С покривають поверхні випечених напівфабрикатів для тістечок і тортів та фрукти за допомогою плоскої пензлика.

З желе в застиглому вигляді можна приготувати різноманітні прикраси. Так, за допомогою форм виготовляють барельєфи, а складаючи дві половини, отримують об'ємні фігурки. З'єднувати їх потрібно, коли желе застигне до нерастекающейся маси, інакше вони не склеяться.

Для виготовлення нарізних прикрас желе заливають у спеціальні листи шаром 10-30 мм, а потім за допомогою ножа або різними виїмками вирізують різноманітні фігурки.

Можна приготувати багатошарове желе. Для цього наливають тонким шаром желе одного кольору, дають застигнути до в'язкості, обережно заливають желе іншого кольору, знову дають застигнути до в'язкості, знову зверху наливають желе іншого кольору. Коли маса добре застигне, з неї нарізають фігурки.

Мармурове желе готують змішуванням безбарвного желе з пофарбованим. Їх обережно з'єднують, коли вони набувають тягучість, дають застигнути, потім розрізають на фігурки.

Оригінальна прикраса - мозаїчне желе. Для цього в різні листи наливають желе різного кольору шаром 10 мм, дають добре застигнути, розрізають на кубики, обережно перемішують і заливають прозорим желе, вирівнюють і дають застигнути. З застиглого желе вирізають різноманітні фігурки з мозаїчним прикрасою.

Прикраси з фруктовою малювальної маси. Для цієї маси використовують фруктову начинку або повидло, яке підфарбовують в яскравий, частіше червоний колір. Для додання більшої блиску можна додати трохи патоки. Довго перемішувати не можна, так як в масу потрапляють бульбашки повітря і її зовнішній вигляд погіршується. Фруктову рисувальну масу викладають в корнетики і відсаджують в основному на кремові вироби у вигляді крапок і тонких орнаментів.

Прикраси з фруктів, цукатів. Свіжі фрукти і ягоди використовують при приготуванні сезонних тортів і тістечок. Відбирають найкрасивіші екземпляри без найменших ознак псування, промивають, кладуть на сито для стікання води.

Консервовані фрукти використовують цілий рік. Сироп, в якому знаходяться фрукти, також вживають в кондитерському виробництві. Якщо сироп прозорий, то його застосовують для приготування желе, якщо мутний - для промочкі. Фрукти кладуть на сито для підсушування. Їх укладають на поверхню, покриту фруктовою начинкою або кремом. Можна зверху покрити желе або карамеллю.

Цукатами також прикрашають поверхню виробів, їх попередньо красиво нарізають. Часто використовують для прикраси разом консервовані фрукти, цукати і шматочки желе у вигляді фігурок.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 59 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав