Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Загальні відомості. ЄІБ банк Європейського Союзу

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  3. Банк - юридична особа, яка на підставі банківської ліцензії має виключне право надавати банківські послуги, відомості про яку внесені до Державного реєстру банків.
  4. Вищим керівним органом Товариства є з’їзд, його організацій – конференції та загальні збори.
  5. Відомості про динаміку Землі
  6. Відомості про кримінальні правопорушення, вчинені неповнолітніми, за якими закінчено досудове розслідування за 6 місяців 2014 року
  7. Відродження української національної свідомості у першій половині 19ст. Діяльність Кирило-Мефодіївського братства.
  8. Вплив Визвольної війни (Національної революції ) середини XVII ст. на формування національної самосвідомості українців
  9. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них
  10. Дослідження циклічних алгоритмів для формування та виводу на екран ASCII кодованих символів.Теоретичні відомості

ЄІБ банк Європейського Союзу.

Єдиний банк, належить і представляє інтереси держав - членів Європейського Союзу. Тісно співпрацює з іншими інституціями ЄС для реалізації політики ЄС.

 

Європейський інвестиційний банк є великим гравцем

 

Як найбільший багатосторонній позичальник і кредитор за обсягом, надає фінансування і досвід для надійних та сталих інвестиційних проектів, які сприяють досягненні цілей політики ЄС. Більше 90 % діяльності зосереджено на Європі, але він також здійснює фінансові аспекти зовнішніх і розвитку політики ЄС.

 

Кредитування, змішування та консультування

 

Кредитування:

Переважна більшість фінансування за рахунок кредитів, але також пропонує гарантії, мікрофінансування, інвестицій в акціонерний капітал і т.д.

Змішування:

Підтримка допомагає розблоковувати фінансування з інших джерел, зокрема з бюджету ЄС. Це змішують разом, щоб сформувати повний пакет фінансування.

Консультування:

Недолік фінансів часто тільки один бар'єр для інвестицій.Банк може допомогти з адміністративно -проекту управлінського потенціалу, який полегшує реалізацію інвестиційного.

 

Пріоритети:

Підтримує проекти, які роблять значний внесок в зростання, зайнятість, економічної та соціальної згуртованості і стійкості навколишнього середовища в Європі та за її межами. Пріоритети, як це визначено в оперативному плані, є:

 

· Підтримка творців 80 % нових робочих місць (малі та середні підприємства МСП)

· Звертаючись економічних і соціальних диспропорцій між регіонами (згуртованість)

· Захист і поліпшення природного і міського середовища (екологічної стійкості)

· Просування інновацій через інвестиції в ІКТ і людського і соціального капіталу (інновацій)

· Зв'язок регіональної та національної інфраструктури транспорту та енергетики (транс - європейські мережі)

· Підтримка конкурентоспроможного та надійного енергопостачання (стійкої енергетиці)

Банк піднімає більшу частину кредитних ресурсів на міжнародних ринках капіталу шляхом випуску облігацій. Чудовий рейтинг дозволяє займати за вигідними ставками. Таким чином, банк може запропонувати хороші умови для клієнтів.

 

Ефект мультиплікатора

Банк може взагалі фінансувати одну третину кожного проекту, але це може бути до межі 50 %. Це довгострокова, підтримуюча фінансування, заохочування приватного та державного секторів, щоб зробити інвестиції, які не могли б бути зроблені.

 

Що робить ЄІБ по-іншому?

Всі проекти, які банк фінансує повинні бути не тільки для банків, але й відповідати суворим економічним, технічним, екологічним та соціальним стандартам. Корпус 300 інженерів та економістів моніторить кожен проект до, під час і після того як банк його прокредитував. Докладає всіх зусиль, щоб працювати на благо громадян ЄС.

 

Досвід

Близько 2000 співробітників спираться на досвід і знання більше ніж 50 років у фінансуванні проектів. Штаб – квартира банку знаходиться в Люксембурзі, існує мережа місцевих та регіональних відділень в Європі та за її межами.

 

Група ЄІБ

ЄІБ Група складається з Європейського інвестиційного банку та Європейського інвестиційного фонду (ЕІФ). ЕІФ фокусується на інноваційних методах фінансування для малих і середніх підприємств. ЄІБ є мажоритарним акціонером з залишковим капіталом, проведеним Європейським союзом (в особі Європейської комісії) та інших європейських приватних і державних органів.

 

Боротьба з кризою

У 2012 році акціонери (країн- членів ЄС) вирішили збільшити капітал на 10 млрд. євро. Це збільшило стабільність і дозволило банку планувати 60 млрд. додаткового кредитування між 2013 і 2015. Раніше, коли вибухнула фінансова криза в 2008 році, ЄС попросив у банку, компенсування падіння інвестицій. Це призвело до більш - ніж на одну третину збільшення загальної, позичкової заборгованості до 2011 року.

 

Також по кредитних операціях, банк проводить одноразові консультації для вирішення конкретних проблем. В 2008 /09 багато корпоративних клієнтів звернулися до банку вперше, щоб отримати доступ схему RSFF, який підтримує дослідження, розробки та інновації (RDI).Банк також проводить спеціальні проекти для підвищення приватний інвестиційний потенціал для RDI в галузі енергоефективності та скорочення викидів в автомобільної, залізничної, авіаційної та суднобудівної промисловості. Ми працюємо з Європейською комісією шоб використовувати кошти ЄС для підтримки спеціальних програм з надання допомоги країнам, що сильно постраждали під час кризи.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав