Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Етапи виконання магістерської дисертації

Читайте также:
  1. Алгоритм виконання курсової роботи
  2. Вид діяльності підприємства. Підпорядкованість підприємства Міністерству. Етапи розвитку підприємства.
  3. Види та етапи розробки маркетингових стратегій
  4. Визнання та виконання міжнародного комерційного арбітраж­но­го рішення
  5. Виконання акредитива
  6. Виконання бюджету.
  7. Виконання господарських зобов'язань
  8. Виконання заповіту. Оформлення права на спадщину.
  9. Виконання зобов'язання
  10. Виконання місцевих бюджетів за видатками. Розпис видаткової частини бюджету

 

Організаційно процес виконання МД складається з наступних етапів:

підготовчого, який починається з вибору студентом тематики МД та завершується захистом звіту про проходження переддипломної практики;

основного, який передбачає написання МД, перевірку закінченої роботи керівником та консультантами та завершується орієнтовно за тиждень до захисту МД на засіданні державної екзаменаційної комісії (ДЕК);

заключного, який включає отримання відгуку керівника та рецензії.

Після цього відбувається безпосередній захист МД.

 

Підготовчий етап починається з обрання студентом напряму наукової роботи та попереднього визначення теми магістерської дисертації, виходячи з орієнтовної тематики, запропонованої випускаючою кафедрою відповідно до плану її наукових досліджень. Перелік тем щорічно оновлюється та затверджується на засіданні кафедри теорії та практики управління.

Студент може запропонувати власну тему дослідження з урахуванням своїх науково-практичних інтересів. В цьому випадку студент мусить обґрунтувати доцільність самостійного вибору теми дипломної роботи та узгодити її з науковим керівником.

Наступним кроком є вибір наукового керівника. Список наукових керівників та кількість дипломників, які за ними закріплюються, щорічно затверджується на засіданні кафедри теорії та практики управління. Науковими керівниками магістерської підготовки можуть бути науково-педагогічні працівники та наукові співробітники кафедр та НДІ, які мають наукові ступені (вчені звання). Студенту надається можливість обрати наукового керівника з числа професорів та доцентів кафедри теорії та практики управління або інших кафедр, які за рішенням випускаючої кафедри можуть керувати написанням МД та отримують відповідне навантаження. Студент після погодження із майбутнім науковим керівником пише заяву на ім’я декана щодо призначення наукового керівника.

За рішенням кафедри або на прохання наукового керівника можуть призначатися консультанти з питань безпеки життєдіяльності та охорони праці, інших специфічних технічних, наукових, технологічних питань, в тому числі тих, які стосуються економічного обґрунтування прийнятих рішень, математичного моделювання, інших розрахунків та обчислень.

Обрання наукових керівників студентами повинно бути здійснено не пізніше встановленого положенням про магістратуру терміну. Закріплення магістрантів за науковими керівниками та затвердження тем магістерських дисертацій здійснюється рішення Вченої ради факультету до 1 листопада першого семестру навчання (до 28 лютого для заочної форми навчання). Теми МД можуть коригуватися за узгодженням з науковим керівником та кафедрою.

Студент разом з науковим керівником складає план наукової роботи та графік її виконання на першій рік навчання в магістратурі, заповнює індивідуальний навчальний план магістранта. Індивідуальний план, підписаний магістрантом та науковим керівником, затверджується завідуючим кафедри теорії та практики управління.

У вересні другого року навчання (денна форма навчання), січні (заочна форма навчання) магістранти проходять тритижневу науково-дослідницьку практику. Студенти заздалегідь узгоджують із науковим керівником перелік завдань, які необхідно виконати під час практики (ознайомлення зі станом проблеми, збирання фактичних матеріалів, проведення необхідних спостережень, експериментів, досліджень тощо). За результатами науково-дослідної практики студенти складають звіт, який захищають безпосередньо після її проходження.

Одразу після захисту звіту по практиці починається основний етап – безпосереднє написання магістерської дисертації.

Не пізніше жовтня студент має отримати затверджене завідувачем випускової кафедри завдання на магістерську дисертацію (Додаток Б). До 10 жовтня (денна форма), 10 лютого (заочна та друга вища) студенти на їх наукові керівники повинні остаточно визначитись з темою магістерської дисертації. Списки студентів з затвердженими кафедрою темами магістерських дипломних робіт та науковими керівниками затверджуються рішенням Вченої ради факультету. Не пізніше ніж за 2 місяці до захисту теми МД подаються випускаючими кафедрами до навчального відділу для їх затвердження відповідним наказом ректора.

Виконана магістерська дисертація у не зброшурованому вигляді подається науковому керівникові до 10 грудня (денна форма навчання) або до 25 квітня (заочна форма). Не пізніше ніж за 20 днів до початку роботи ДЕК студент повинен повністю закінчити роботу та надати її науковому керівнику для написання відгуку.

На заключному етапі студент отримує відгук наукового керівника (див. додаток Е) та проходить на кафедрі попередній захист. Комісії попереднього захисту працюють в термін з 21 грудня по15 січня (денна форма навчання) або з 25 квітня по 15 червня (заочна форма). Комісія попереднього захисту може запропонувати доопрацювати дисертацію або рекомендувати кафедрі не допускати роботу до захисту, якщо вона не відповідає встановленим вимогам.

Наказом декана факультету за поданням завідуючого кафедрою для кожної МД, яка допущена до захисту, призначається зовнішній рецензент (кандидат або доктор наук), прізвище якого зазначається у виданій студенту на попередньому захисті направленні на рецензію (див. додаток Ж).

До рецензування залучаються провідні фахівці вищих навчальних закладів, відповідальні працівники органів державного управління. Коло наукових та фахових інтересів рецензентів має відповідати тематиці МД.

Завдання рецензування - попередньо оцінити (остаточно магістерська дисертація оцінюється у процесі її захисту на засіданні ДЕК) теоретико-методологічний рівень підготовки випускника, оволодіння ним науковими методами в процесі дослідження, вміння застосувати теоретичні знання до аналізу практичної діяльності органів державного управління, здатність формулювати висновки і пропозиції, які мають практичне значення. Крім того, рецензування має на меті, по-перше, допомогти автору більш досконало розібратися у вибраній ним темі та окремих її питаннях, по-друге, оцінити ступінь засвоєння ним матеріалу та вміння письмово викладати його, по-третє, дати рекомендації щодо подальшої поглибленої роботи над обраною темою дослідження.

Переплетена МД передається зовнішньому рецензенту, який у встановлений термін передає студенту рецензію (див. додаток К).

Рішення про допуск МД до захисту приймається на засіданні кафедри теорії та практики управління за поданням комісій попереднього захисту. Якщо висновок кафедри є негативним, витяг з протоколу засідання кафедри передається декану факультету для прийняття остаточного рішення.

До захисту магістерських дисертацій допускаються студенти, які:

Ø виконали навчальний план (не мають академічних заборгованостей);

Ø виконали програму магістерської підготовки;

Ø мають завершену, оформлену відповідно до вимог дисертацію;

Ø мають реферат (2 екземпляри);

Ø отримали відгук наукового керівника;

Ø отримали зовнішню рецензію;

Ø не мають заборгованостей з оплати навчання;

Ø отримали візу завідуючого кафедрою про допуск до захисту.

Списки студентів, допущених до захисту, затверджуються деканом факультету і передаються в ДЕК.

Несвоєчасно подані на кафедру роботи не можуть бути рекомендовані до захисту у встановлений термін.

Захист МД відбувається в термін з 18 до 22 січня для денної форми навчання та з 18 до 26 червня – для заочної.

Графік захисту магістерських дисертацій оприлюднюється 15 січня (денна форма навчання) або 17 червня (заочна форма навчання).

Не пізніше ніж за два дні до захисту магістрант повинен подати секретареві ДЕК:

Ø зброшуровану магістерську дипломну роботу з усіма необхідними підписами;

Ø комплект ілюстративних матеріалів, схем, графіків та інших носіїв візуальної інформації для членів ДЕК (якщо є);

Ø відгук керівника;

Ø зовнішню рецензію;

Ø завірену залікову книжку;

Ø 2 екземпляри автореферату;

Ø свідоцтво про апробацію (якщо є);

Ø підписаний індивідуальний план.

Ø список публікацій та ксерокси статей, тез доповідей та програм конференцій.

Деканат надає зведену відомість про виконання студентами навчального плану і отримані ними оцінки.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 51 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав