Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Природне середовище

Читайте также:
  1. Біосфера як природне середовище для людини
  2. ВАЛЮТНО-ФІНАНСОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ
  3. ВАЛЮТНО-ФІНАНСОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ
  4. Внутрішнє середовище підприємства(мікросередовище),його складові.
  5. Внутрішнє та зовнішнє середовище організації
  6. Г) В тканини, порожнини організму чи в зовнішнє середовище.
  7. Геополітичне середовище і стратегічні вектори зовнішньої політики України.
  8. Геополітичне середовище і стратегічні вектори зовнішньої політики України.
  9. Геополітичне середовище та зовнішня політика держав Центральної Азії.
  10. Зв’язок функціональних клавіш з інтегрованим середовищем ТР 7

Финансовая отчётность на предприятии. Требования, предъявляемые к финансовой отчётности. Финансовые документы, используемые на предприятии: чек, приходный ордер, расходный ордер, платёжное поручение, счёт-фактура, накладная, счёт на оплату, авансовый отчёт, акт, табель, приказ, вексель, прейскурант, прайс-лист, кассовый ордер и другие.

 

Этапы прохождения практики

Наименование этапа Место прохождения Основные виды деятельности студента Продолжи-тельность этапа
    Подготовительный     Университет 1. Поиск и подбор места практики. 2. Получение гарантийного письма от предприятия. 3. Посещение организационного собрания и получение задания на практику.   1-2 месяца до начала практики
    Адаптационно-производственный     Предприятие   1. Знакомство с предприятием и трудовым коллективом. 2. Начало выполнения задания по практике. 3. Начало производственной деятельности.     Первые 1-2 дня практики  
    Производственно-деятельностный     Предприятие   1. Активное участие в производственной деятельности. 2. Сбор данных для выполнения задания кафедры.   2 недели практики
    Заключительный   Предприятие, учебное рабочее место, кафедра университета 1. Обобщение собранных материалов. 2. Написание и оформление отчёта. 3. Защита отчёта по практике на кафедре. Последние 1-2 дня практики, 1-2 недели после окончания практики

 

 

5. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ И ИНФОРМАЦИОННОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ

Основная литература

1. Анискин Ю.П. Организация и управление малым бизнесом: Учеб. пособие. М.: Финансы и статистика, 2007.

2. Аудит: Учебник / Под ред. В.И. Подольского. М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2008.

3. Безруких П.С. Бухгалтерский учет: Учебник. М.: Изд-во «Батик», 2007.

4. Зайцев Н.Л. Экономика промышленного предприятия: Учебник. М.: ИНФРА-М, 2007.

5. Кондраков Н.П. Бухгалтерский учет: Учеб. пособие. М.: «Батик». 2007.

6. Скляренко В.К. Экономика предприятия: Учебное пособие. М.: ИНФРА-М, 2004.

 

Дополнительная литература:

1. Грузинов В.П., Грибов В.Д. Экономика предприятия: Учебник. М., ИНФРА-М, 2006.

2. Волков О.И. Экономика предприятия: Учеб. пособие. М.: ИНФРА-М, 2007.

3. Паламарчук А.С. Экономика предприятия: Учеб. пособие. М.: ИНФРА-М, 2003.

4. Шепеленко Г.И. Экономика, организация и планирование производства на предприятии: Учеб. пособие. Ростов-на-Дону: «МарТ», 2004.

5. Экономика предприятия: Учебник / Под. ред. О.И. Волкова. М.: ИНФРА-М, 2003.

6. Экономика предприятия: Учеб. пособие / Под ред. В.Я. Хрипача. Мн.: Экономика, 2003.

 

 

6. МАТЕРИАЛЬНО-ТЕХНИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ (требования к месту прохождения практики)

 

Местами проведения учебной практики выступают организации (предприятия, учреждения) любой формы собственности, организационно-правовой формы деятельности и отраслевой принадлежности, имеющие в своей структуре экономические службы или подразделения

 

Местом прохождения практики могут быть предприятия и организации, с которыми установлены прямые связи (заключен договор), предприятия и организации, подавшие заявку на целевую подготовку специалистов, и любые другие действующие предприятия и организации, отвечающие целям и задачам прохождения практики.

Предприятия, выбранные в качестве места практики, должны удовлетворять следующим требованиям:

§ иметь достаточно высокий уровень экономических показателей;

§ обеспечивать возможности ознакомления студентов со всем перечнем вопросов задания на практику;

§ создавать условия для прохождения практики студента;

§ иметь возможность назначать руководителя практики, обладающего соответствующей профессиональной и педагогической подготовкой для работы со студентами.

Кафедра оставляет за собой право отклонить предложения, не соответствующие профилю подготовки или не гарантирующие выполнение программы учебной практики и ее целей и задач.

При необходимости студент может получить от института экономики и управления письмо – ходатайство на имя руководителя потенциального места практики с просьбой принять его для прохождения практики.

 

Рабочая программа дисциплины

«Преддипломная практика»

 

 

Подписано в печать _________. Формат 60´84/16. Бумага для множ. аппаратов.

Печать плоская. Усл. печ. л. ___. Уч.-изд. л.____. Тираж ____ экз. Заказ № ____.

ФГАОУ ВПО «Российский государственный профессионально-педагогический университет». Екатеринбург, ул. Машиностроителей, 11.

Ризограф ФГАОУ ВПО РГППУ. Екатеринбург, ул. Машиностроителей, 11.

 

Природне середовище

* Навколишнє природне середовище в ширшому розумінні —- косміч­ний простір, а в вужчому — біосфера, зовнішня оболонка Землі, яка охоплює частину атмосфери, гідросферу і верхню частину літосфе­ри, що взаємозв'язані складними біогеохімічними циклами міграції речовин І енергії.

• Атмосфера — це газова оболонка Землі, яка обертається разом з нею.

3 віддаленням від Землі змінюється не тільки густина повітря, а й його склад. Склад повітря залишається порівняно постійним на висотах до 100 км.. До складу атмосфери входять азот — 78,08%, кисень — 20,95% і аргон — 0,93%. На частку вуглекислого газу, неону, гелію і всіх інших газів, які присутні у повітрі в мікрокількості, припадає лише трохи більше 0,04%.

• Атмосферне повітря — один з найважливіших природних ре­сурсів, без якого життя'на Землі було б абсолютно неможливим. Атмос­ферний кисень Оу необхідний для дихання людей, тварин, Переважної більшості рослин і.мікроорганізмів. Організму людини і тварин необхід­ний постійний приток кисню. Основне джерело утворення кисню — це фотосинтез зелених рослин. Підраховано, що рослини за рік виділяють в атмосферу близько 70 млрд т кисню. Близько 80% всього кисню в ат­мосферу постачає„морський фітопланктон, 20% виробляє наземна рос­линність.

• Вуглекислий газ — обов'язковий компонент фотосинтезу рослин.

Рослини за рік поглинають близько 100млрд т оксиду вуглецю, тобто близько 6% усього наявного вмісту його в атмосфері. Важливим фактором стабілізації вмісту оксиду вуглецю є світовий океан, у водах якого розчинено принаймні в Сто разів більше, оксиду вуглецю, ніж його є у всій атмосфері.

Атмосфера регулює теплообмін Землі з космічним простором, впли­ває на її радіаційний та водяний баланс. Одним з найважливіших фак­торів, що визначають стан атмосфери, є її взаємодія з океайом, проце­си газообміну і теплообміну між ними суттєво впливають на клімат Землі.

• Гідросфера (грец. - вода, - куля) — це водяна оболонка Землі. До надземної частини гідросфери, що вкриває 70% поверхні Земної кулі, належать океани, моря, озера, ріки, а також льодовики, в яких вода перебуває у твердому стані. Основна части­на води (понад 80%) перебуває у глибинних зонах Землі — в її мантії. Підземна частина гідросфери охоплює грунтові, підґрунтові, напірні й безнапірні води, трІщиннІ води і води карстових порожнин у лег­корозчинних гірських породах (вапняках, гіпсах тощо).

усі форми водних мас переходять одна в одну у процесі перетворення. Вода у біосфері перебуває у безперервному русі, бере участь у геологічному та біологічному кругообігах речовин.

Вода є основою існування життя на Землі.

Вода — своєрідний мінерал, який забезпечує існування живих організмів на Землі. Живі організми на 60— 98% складаються з води і всі їхні життєві функціональні процеси пов'язані з водою. Обмін речовин в організмах можливий лише за наявності води, бо майже всі хімічні, колоїдно-хімічні та фізіологічні процеси відбуваються у водних розчинах органічних та 'неорганічних речовин або за обов'язкової участі в них води.

Втрата організмом лише 10—20% води веде до його загибелі. Без води людина може прожити не більше п'яти діб.

Показники хімічного складу води визначаються нормами вмісту — гранично допустимими концентраціями (ГДК) речовин, які з'яви­лися у природній воді внаслідок промислового, сільськогосподарсь­кого і комунально-побутового забруднення. ГДК обмежують загальну мінералізацію води, вміст хімічних речовин, загальну жорсткість і рН.

Наша планета Земля є стиснутою з полюсів кулею — геоїдом. Будова Землі неоднорідна. Вона складається з трьох оболонок — земної кори, мантії та ядра, де різко змінюються швидкості пружних сейсмічних хвиль викликаних землетрусами або штучними вибухами.

Літосфера є середовищем усіх мінеральних ресурсів, одним з основа­них суб'єктів антропогенної діяльності людини. У верхній частині кон­тинентальної земної кори розвинені ґрунти, значення яких для людини важко переоцінити.

Ґрунт — органічно-мінеральний продукт багаторічної (сотні та тисяч років) спільної діяльності живих організмів, води, повітря, сонячного тепла та світла — є одним з найважливіших природ­них ресурсів. Залежно від кліматичних і реолого-географічних умов ґрунти мають товщину від 15—25 см до 2—3 м.

Ґрунти виникли разом із живою речовиною і розвивалися під впливом діяльності рослин, тварин і мікроорганізмів, доки не стали дуже цінним для людини родючим субстрактом. Сучасні ґрунти складаються із суміші мінеральних часток (продукти руйну­вання гірських порід) та органічних речовин (продукти життєдіяльності біоти та мікро­організми і гриби). Ґрунти відіграють величезну роль у кругообігу води, речовин І вугле­кислого газу.Ґрунти мають велике значення для життя. Без грунту не можливе жит­тя рослин і тварин на суші.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 40 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав