Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Банк майбутнього

Читайте также:
  1. Банк майбутнього — банк на автоматі
  2. До майбутнього ми йдемо, озираючись на минуле
  3. До майбутнього ми йдемо, озираючись на минуле
  4. Педагогічні особливості розвитку творчих здібностей майбутнього учителя
  5. Прогнози майбутнього Всесвіту.
  6. Тема 8. Ораторська компетентність майбутнього спеціаліста

Банкіри та IT-фахівці впевнені в автоматизованому майбутньому банкінгу. Слухаючи розмови про національну платіжну систему, завдяки якій картки і банкомати будуть навіть у найвіддаленіших селах (тільки навіщо? Але це вже інша історія); історії про сучасні ґаджети, з яких можна виходити в інтернет-банк і вирішувати свої фінансові питання; розповіді про останні розробки в галузі банківських роботів... Усе це створює картину банку майбутнього з якогось блокбастера, який починається словами: «Стояв морозний 3000 рік...». Так далеко ми вдивлялися, але під час онлайн-конференції спитали експертів, яким вони бачать банк 2020 року.

«У майбутньому ні офісу, ні банкомату не буде, — каже Андрій Попов, старший віце-президент, начальник управління IT Сітібанку. — Усі банківські послуги будуть доступні клієнтам у тій формі, яка на цей момент і в цьому місці буде найзручнішою для клієнта». «Офіси, безумовно, залишаться, вони будуть ще більш орієнтовані на самообслуговування, зручні та швидкі процеси здійснення операцій тощо, але продаватимуть люди особливо складні продукти, — продовжує Сергій Мєднов. — Це закладено в людині, і радикальна зміна можлива разом з еволюцією людства в цьому питанні».

«Зі свідомим витісненням рутинних операцій в канали самообслуговування клієнтів банки вивільняють ресурси відділень на виконання більш зваженої роботи — фінансового консультування щодо складних продуктів, довгострокового планування, структурування активів, оптимального способу задоволення матеріальних потреб, — говорить Андрій Трифонов. — Цей тренд принципово змінює формат відділення, його технологічне наповнення, вимоги до персоналу».

За його словами, в Європі і США вже почали відкриватися експериментальні відділення, які спроектовані зовсім інакше, ніж традиційні офіси: велика кількість різних пристроїв самообслуговування — від класичних банкоматів до багатофункціональних мультитач-терміналів; затишні зони роботи з консультантами, обладнані мультитач-столами, великими моніторами, засобами безконтактної аутентифікації і електронного підпису; зони самообслуговування для більш довгих операцій; зони самостійного вивчення продуктів і послуг, оснащені інтерактивними панелями зі звичними органами управління (торкання, рух).

«Я бачив кілька офісів майбутнього у ТВ-передачах і особисто був у двох таких відділеннях у Москві, — каже Артак Оганесян. — Їхня технологічність відразу впадає в очі: суцільні столи-тачпади, анімовані інфоботи на великих дисплеях з персональним привітанням кожного клієнта, можливість роботи без контактів з банківськими службовцями». За словами експерта, всі ці новинки будуть затребувані, але вони не призведуть до скасування традиційних офісів.

Багатьом подобається, якщо їхньою проблемою переймається людина, особливо якщо вони не знають, як вчинити. У випадку з банками для звичних, рутинних і нескладних операцій клієнти користуватимуться технічними засобами, наприклад, терміналами та кіосками. За проблем клієнти все одно потелефонують або приїдуть в офіс. «Класичні офіси залишаться, але стійку і столики потіснить апаратура, а працівники будуть озброєні останніми технологічними досягненнями, — упевнений пан Оганесян. — Тому банк майбутнього — це і дуже широкі можливості для дистанційного обслуговування клієнтів, і більш просунуті в технологічному плані традиційні офіси».

Андрій Попов намалював абсолютно футуристичну картину банківського майбутнього. За його словами, на нас чекає відсутність банків як таких. Готівкою майже не користуватимуться, а ті випадки, коли споживачеві потрібно ініціювати переказ зі свого рахунку (замість підтвердження списання), проведуть через будь-який з «розумних» пристроїв — стіл у кав’ярні, дзеркало у ванній тощо.

Системи штучного інтелекту допоможуть оптимально управляти коштами клієнтів, розміщеними на рахунках фінансових компаній. Висока ефективність фінансових ринків призведе до того, що вартість здійснення тієї чи іншої операції незначна. Переведення активів з довгострокових у короткострокові або більш ліквідні форми стане можливо майже миттєво і майже без втрат. Кредитні рішення ухвалюватимуть за лічені секунди, оскільки інформація про надійність і фінансову забезпеченість клієнта буде доступною в режимі реального часу, зрозуміло, з дотриманням всіх протоколів про захист персональних даних.

Зрозуміло, що це — банківська казка. Але досить цікава, чи не так? Загалом за 10 років у будь-якому випадку відбудуться кардинальні зміни як соціально-економіко-політичного устрою світу, так і культурно-побутової складової життя. Тож яким буде банк у 2020, побачимо у 2020 році...

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 45 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав