Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Операційний менеджер

Читайте также:
  1. Call-менеджер
  2. PR-менеджер (Менеджер по PR)
  3. Toп-менеджер у туризмі
  4. В деятельности финансового менеджера одним из наиболее важных источников информации является финансовая отчетность предприятия.
  5. Виды организаций в повседневной жизни менеджера.
  6. Вимоги до менеджера.
  7. Вимоги до професійно-кваліфікаційного рівня менеджерів та директорів підприємства
  8. ВИМОГИ, ЯКІ ПРЕД'ЯВЛЯЮТЬСЯ ДО СУЧАСНОГО МЕНЕДЖЕРА
  9. Виробничий (операційний) менеджмент: суть, передумови виникнення та місце в системі менеджменту організацій
  10. Внутренняя среда и ее переменные: менеджеры, работники, культура

Операційний менеджер – фахівець, який управляє сервісним або виробничим процесом на рівні виконання окрнмих операцій або часткових виробничих процесів.

Численні обов’язки операційних менеджерів можна розбити на дві основні групи:

1. Розробка проекту та управління створенням чи перетвореннями операційної системи, включаючи прий­няття рішень щодо типу та характеру виробничого процесу, місцезнаходження виробничих потужностей, проектування підприємства, щодо проектування продукту, введення стандартів та норм на виконання робіт тощо.

2. Планування та контролювання поточного функціонування системи, включаючи прийняття рішень щодо дій з підтримки стабільності функціонування операційної системи.

Як випливає з викладеного вище, операційному менеджеру доводиться мати справу з великими обсягами інформації. Він повинен міркувати аналітично, бути здатним сприймати сутність і давати оцінку ефективності нових технологій. У виконанні операційної функції зазвичай зайнято набагато більше людей, ніж у діяльності будь-якої іншої складової організації, а саме люди, зрештою, обумов­люють успіх чи занепад будь-якої організації. Таким чином, операційний менеджер повинен володіти і вміти користуватися чималим обсягом знань та навичок у галузі організації виробництва, техніки, технології, а також поведінкових і соціальних наук.

У наші дні вважається природним те, що питання соціальної відповідальності та ділової етики мають турбувати керівника тією самою мірою, що і питання ефективності виробництва. Думка про те, що бізнес має відігравати активну суспільну роль, є майже загальновизнаною.

Питання соціальної відповідальності та ділової етики набувають особливо важливого значення для керівника виробництва з двох причин. По-перше, на реалізацію функції виробництва припадає приблизно 60—80% персоналу, обладнання та капіталу всієї організації. Тому, оцінюючи рівень соціальної відповідальності та характер вирішення етичних проблем при використанні таких великих ресурсів, роблять висновки й про всю організацію.

По-друге, завдяки тому, що виробничий менеджер докладно поінформований як щодо продукції, так і щодо технологічних процесів фірми, — він перебуває в ключовому положенні, яке дозволяє усвідомити соціальні наслідки різноманітних дій у таких критично важливих галузях, як безпека продукції, вилучення чи переробка промислових відходів, безпека та права робітника. Навіть у сфері маркетингу саме той, хто управляє виробництвом, може часом ліпше, ніж будь-хто інший, судити про те, чи є реклама продукції компанії чесним і правдивим віддзеркаленням її характеристик. Тож, операційний менеджер володіє інформацією про те, як фірма реалізує свої суспільні та етичні обов’язки. Тому для підвищення загальної соціальної відповідальності з боку бізнесу необхідно, щоб саме керівники виробництва повною мірою усвідомлювали роль етичних аспектів рішень, що приймаються ними.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 75 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав