Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вид произведений печати, обладающий рядом проблемно-целевых, содержательных, стилистических и структурно-логических признаков, называется жанром.

Читайте также:
  1. CTR иногда называется «откликом» или коэф­фициентом проходимости. Обычно выражается в процентах и является од­ним из самых популярных способов измерения эффективности рекламы.
  2. Lt;question> Деятельность по преобразованию человека или группы людей называется
  3. Lt;variant> тарифным разрядом
  4. Анализ и характеристика художественных произведений
  5. Архиваторы – это программы (комплекс программ) выполняющие сжатие и восстановление сжатых файлов в первоначальном виде. Процесс сжатия файлов называется архивированием.
  6. Бузина, растущая рядом с кустом крыжовника, отпугивает от него бабочку-огнёвку, а посаженная рядом с яблоней и сливой, защищает их от плодожорки.
  7. Быть рядом с мужем - предназначение настоящей офицерской жены.
  8. В каких случаях операция называется пробной?
  9. Вид памяти, основанный на установлении в запоминаемом материале смысловых связей, называется _____ памятью.

1. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим імпорту

2. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим реімпорту

3. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим експорту

4. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим реекспорту

5. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим транзиту

6. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим тимчасового ввезення

7. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим тимчасового вивезення

8. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим митного складу

9. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим вільної митної зони

10. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим безмитної торгівлі

11. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим переробки на митній території

12. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим переробки за межами митної території

13. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим знищення або руйнування

14. Оподаткування товарів, які поміщені у митний режим відмови на користь держави

 

 

Література:

1. Митний кодекс від 13.03.12 р. №4495

2. Податковий кодекс від 02.12.12р. №2755

 

Під час ввезення товарів на митну територію України суми податку підлягають сплаті до державного бюджету платниками податку до/або на день подання митної декларації, крім операцій, за якими надається звільнення (умовне звільнення) від оподаткування.

1.Товари, поміщені у митний режим імпорту, оподатковуються ввізним митом, якщо інше не передбачено законом, при дотриманні умов та обмежень, встановлених главою 13 Митного кодексу.

У випадках, встановлених законами України, товари, поміщені у митний режим імпорту, оподатковуються сезонним митом та/або особливими видами мита.

Операції із ввезення на митну територію України товарів у митному режимі імпорту оподатковуються ПДВ за ставкою, визначеною підпунктом 194.1.1 пункту 194.1 статті 194 Податкового Кодексу, крім операцій:

із ввезення товарів, звільнених від оподаткування відповідно до статті 197 та підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу, а також відповідно до міжнародних договорів, ратифікованих Верховною Радою України.

2. Товари, поміщені у митний режим реімпорту, звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо інше не передбачено законом, при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 14 Митного кодексу.

У разі поміщення товарів у митний режим реімпорту відповідно до п. 3 частини другої статті 78 Митного кодексу суми вивізного мита, сплачені при експорті цих товарів, повертаються особам, які їх сплачували, або їх правонаступникам відповідно до Митного кодексу та в порядку, визначеному Податковим кодексом України.

Операції із ввезення товарів у митному режимі реімпорту звільняються від оподаткування ПДВ та акцизним податком, крім операцій із ввезення відповідно до пункту 3 частини другої статті 78 Митного кодексу України, що оподатковуються ПДВ за ставкою, визначеною підпунктом 194.1.1 пункту 194.1 статті 194 Податкового кодексу.

3. Товари, поміщені у митний режим експорту, оподатковуються вивізним митом у випадках, встановлених законом. Вивезення підакцизних товарів звільняється від оподаткуванням акцизним податком. Операції з вивезення товарів у митному режимі експорту оподатковуються ПДВ за ставкою, визначеною підпунктом 195.1.1 пункту 195.1 статті 195 Податкового кодексу.

4. Товари, поміщені у митний режим реекспорту, звільняються від оподаткування вивізним митом, якщо інше не передбачено законом, при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 16 Митного кодексу.

Після поміщення товарів у митний режим реекспорту суми ввізного мита, сплачені при імпорті цих товарів, повертаються особам, які їх сплачували, або їх правонаступникам відповідно до Митного кодексу та в порядку, встановленому Податковим кодексом України.

Операції з вивезення товарів у митному режимі реекспорту звільняються від оподаткування ПДВ, крім операцій з вивезення відповідно до пункту 5 частини першої статті 86 Митного кодексу України, що оподатковуються податком за ставкою, визначеною підпунктом 195.1.1 пункту 195.1 статті 195 Податкового кодексу.

5. До товарів, поміщених у митний режим транзиту, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом, якщо інше не передбачено законом, при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 17 Митного кодексу.

До операцій із ввезення товарів у митному режимі транзиту застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ПДВ та акцизним податком за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 17 Митного кодексу України.

6. До товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення, застосовується умовне часткове звільнення від оподаткування ввізним митом та ПДВ у порядку, визначеному главою 18 Митного кодексу.

У разі випуску товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування ввізним митом, у вільний обіг на митній території України або передачі таких товарів у користування іншій особі ввізне мито сплачується у порядку, визначеному частиною сьомою статті 106 Митного кодексу.

До операцій із ввезення товарів на митну територію України у митному режимі тимчасового ввезення застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ПДВ та акцизного податку або умовне часткове звільнення від оподаткування ПДВ за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 18 Митного кодексу України:

ü умовне повне звільнення від оподаткування ПДВ застосовується до товарів та в порядку, визначених статтею 105 Митного кодексу України;

ü умовне часткове звільнення від оподаткування ПДВ застосовується до товарів та в порядку, визначених статтею 106 Митного кодексу України.

7. До товарів, поміщених у митний режим тимчасового вивезення, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування вивізним митом та ПДВ при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 19 Митного кодексу.

8. До товарів, поміщених у митний режим митного складу, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом акцизного податку та ПДВ при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 20 Митного кодексу.

9. До товарів, поміщених у митний режим вільної митної зони, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом та акцизним податком при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 21 Митного кодексу.

Операції з товарами, поміщеними в митний режим вільної митної зони, оподатковуються ПДВ в такому порядку:

· операції з вивезення товарів з митної території України до вільної митної зони оподатковуються за ставкою, визначеною підпунктом 195.1.1 пункту 195.1 статті 195 Податкового кодексу;

· до операцій із ввезення товарів з-за меж митної території України до вільної митної зони застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ПДВ за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 21 Митного кодексу України;

· операції із ввезення на митну територію України продуктів переробки товарів, поміщених у митний режим вільної митної зони, оподатковуються ПДВ за ставкою, визначеною підпунктом 194.1.1 пункту 194.1 статті 194 Податкового кодексу, та сплатою процентів, що підлягали б сплаті у разі розстрочення або відстрочення сплати податку відповідно до статті 100 цього Кодексу.

10. До товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом та акцизним податком при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 22 Митного кодексу.

Операції з товарами, поміщеними в митний режим безмитної торгівлі, оподатковуються ПДВ у такому порядку:

ü до операцій із ввезення товарів з-за меж митної території України в магазин безмитної торгівлі застосовується умовне повне звільнення від оподаткування за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 22 Митного кодексу України;

ü операції з вивезення товарів з митної території України в магазин безмитної торгівлі оподатковуються відповідно до підпункту 195.1.1 пункту 195.1 статті 195 Податкового кодексу.

11. До товарів, поміщених у митний режим переробки на митній території, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом та акцизним податком при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 23 Митного кодексу.

У разі випуску у вільний обіг продуктів переробки, отриманих з товарів, поміщених у митний режим переробки на митній території, сплата ввізного мита здійснюється у порядку, визначеному статтею 155 Митного кодексу.

До операцій із ввезення товарів на митну територію України в митному режимі переробки на митній території застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ПДВ за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 23 Митного кодексу України.

Операції із ввезення з частковим звільненням від оподаткування товарів, що були поміщені у митний режим переробки на митній території України та в межах визначеного Митним кодексом України строку не вивозяться за межі митної території України. Сплаті підлягає сума податку, розрахована виходячи із бази оподаткування, визначеної за правилами, встановленими пунктом 190.1 статті 190 Податкового кодексу, товарів, ввезених на митну територію України для переробки.

12. Товари, поміщені у митний режим переробки за межами митної території, оподатковуються вивізним митом відповідно до глави 24 Митного кодексу.

До товарів, поміщених у митний режим переробки за межами митної території, та продуктів їх переробки, зазначених у частині другій статті 168 Митного кодексу, що в межах визначеного строку повертаються в Україну, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом у порядку, визначеному статтею 168 Митного кодексу.

До операцій із вивезення товарів з митної території України у митному режимі переробки за межами митної території застосовується умовне повне звільнення від оподаткування за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 24 Митного кодексу України, а також

Ø із ввезення із звільненням від оподаткування товарів, що були поміщені в митний режим переробки за межами митної території України та в межах визначеного Митним кодексом України строку повертаються на митну територію України:

Ø у тому самому стані, в якому вони були вивезені за межі митної території України, з дотриманням умов, встановлених Митним кодексом України;

Ø у відремонтованому вигляді, якщо ремонт проведено в рамках гарантійних зобов'язань;

До продуктів переробки (крім зазначених у частині другій статті 168 Митного кодексу) застосовується часткове звільнення від оподаткування ввізним митом та ПДВ, відповідно до якого сплаті підлягає позитивна різниця між сумою ввізного мита, нарахованою на продукти переробки, та сумою ввізного мита, яка підлягала б сплаті в разі імпорту відповідних товарів, що були вивезені за межі митної території України для переробки.

13. До товарів, поміщених у митний режим знищення або руйнування, застосовується умовне повне звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 25 Митного кодексу.

14. Товари, поміщені у митний режим відмови на користь держави, звільняються від оподаткування ввізним митом акцизним податком та ПДВ якщо інше не передбачено законом, при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 26 Митного кодексу.

Вид произведений печати, обладающий рядом проблемно-целевых, содержательных, стилистических и структурно-логических признаков, называется жанром.

Жанр – это форма, в которую облекают информацию.

Разное коммуникативное сообщение нуждается в разной форме передачи. Так же, как песок неудобно транспортировать в конвертах, а бензин – в ящиках, так и подробности с места событий журналист транслирует не в форме, скажем, эссе или письма, а в органичной для этого содержания форме репортажа.

Жанрообразующих признаков три – предмет, метод и функция. Под предметом имеется в виду ответ на вопрос «Что отображается?», под методом – «Как?», под функцией – «С какой целью?».

Единой классификации журналистских жанров не существует. В традициях западной журналистики разделение жанров на «событийные» и «комментарийные». В отечественных учебных пособиях наиболее часто встречается деление на информационные, аналитические и художественные жанры.

1) Информационные: заметка, репортаж, отчет, интервью. В основе этой группы жанров лежат: информационный факт, событийный повод, новизна, оперативность. Это самые распространенные жанры, более свойственные газете, чем журналу; интернет-СМИ.

2) Аналитические: комментарий, статья, рецензия, обзор, обозрение, рейтинг, авторская колонка, эксперимент, прогноз и т.д. Аналитическая журналистика работает с фактом, явлением, тенденциями. Задачи: анализ явлений действительности, более широкий их охват во времени и пространстве, более глубокое проникновение в проблемы окружающей жизни, стремление выявить взаимосвязи между явлениями.

3) Художественно-публицистические: зарисовка, эссе, очерк, фельетон, памфлет. Эта группа жанров характеризуется эмоциональным воздействием на читателя, художественными приемами, образностью. При этом оперативность уходит на второй план.

Для прикладной журналистики, то есть ориентированной на современную практику работы в прессе, приемлемой является классификация, предложенная Татьяной Репковой, директором исследовательских и информационных проектов Всемирной газетной ассоциации. Репкова различает следующие группы жанров: новостные; рациональная публицистика; эмоциональная публицистика.

У новостных жанров предмет – это событие, метод – поиск ответов на шесть вопросов (Кто? Что? Где? Когда? Почему? Каким образом?), функция – объективный рассказ о событии с большим или меньшим количеством подробностей.

У жанров рациональной публицистики предметом является связь события с другими событиями, его причины и возможные последствия, методом – логический анализ, функцией – вписывание уже известного события в контекст.

У жанров эмоциональной публицистики в роли предмета выступает человек, который выходит на первый план, тогда как событие отходит на второй, методом является описание людей в драматических ситуациях, а функция публицистики – вызвать эмоциональную реакцию читателей, дать им возможность пережить то, что пережили герои материала.

Таблица 1




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 56 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав