Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Значення лісу в народному господарстві.

Читайте также:
  1. ADD / SUB пам’ять-безпосереднє значення.
  2. CMP безпосереднє значення –пам’ять
  3. Puc. 2. Класифікація ринків за призначенням і структурою
  4. Акт проголошення незалежності української держави (1941р.) та його значення.
  5. Аналіз параметрів мікроклімату робочої зони та оцінка щодо відповідності їх нормативним значенням
  6. Біологічне значення нестатевого розмноження
  7. Боротьба Київської Русi з монголо-татарами та її iсторичне значення.
  8. Важливе значення у мовленні має правильне наголошення в словах, що свідчить про високу культуру мовця.
  9. Велике значення для розуміння природи психіки має висвітлення закономірностей її становлення в процесі еволюції живого світу та суспільно-історичного розвитку людства.
  10. Вибір методу ціноутворення (методу визначення базової ціни).

Часто, в названии катушки, можно встретить индексы (буквенные обозначения), мало кто знает, что же они означают.

FA, FB, FC в названии катушки, означает, что катушка предназначена для европейского рынка. F - обозначает для какого рынка была изготовлена катушка, в данном случае для Европы, вторая буква - поколение (модификацию) серии. Т.е. если буква А - самые ранние серии (первые), B - соответственно, более поздняя, и т.д. по латинскому алфавиту. У катушек, выпускаемых для рынка Японии, буквенных приставок нет.

Так же, в названии катушки, можно встретить такие индексы, как:

PG (Power Gear) обозначает пониженную передачу,
XG (Extra High Gear) - очень высокую,
HG (High Gear) - обозначает повышенную передачу,
S - мелкая шпуля,
DH - двойная ручка,
C - отношение катушки к предыдущему фактическому размеру (корпус, ротор).

 

Значення лісу в народному господарстві.

Потреба в продукції лісу збільшується з безперервним розвитком народного господарства. Будівництво житлових будинків, бібліотек, шкіл, фабрик, шахт і промислових споруд вимагає величезної кількості деревини, що є одним з основних будівельних матеріалів.

Величезна кількість деревини переробляється для отримання різних видів паперу, картону, пластмаси. На виробництво світової продукції тільки одного газетного паперу потрібно в рік 50-60 млн. м3 і більше деревини, в основному ялинової.

За останні 30 років виникло ще одно, нове виробництво з деревини – ДВП і ДСП і фанера.

Деревина є неоцінимою сировиною для хімічної промисловості. З неї виготовляють патоку, білкові дріжджі для присмачення корму худобі.

З продуктів хімічної переробки деревини отримують штучний шовк, вату, шерсть, виготовляють фарби, лаки. З деревини отримують оцтову кислоту, яка в необмеженій кількості застосовується як допоміжний матеріал у виробництві автомобільних і інших лаків, для забарвлення тканин, що виготовляються в мільйонах метрів.

Деревина у зв'язку з її акустичними властивостями використовується для внутрішньої обробки концертних і лекційних залів, для виготовлення музичних інструментів.

Нині з хвої сосни і ялини виготовляють пасту хлорофилло-каротиновую, що набула великого значення в раціоні кормового харчування домашніх тварин. З цієї пасти отримують нові цінні медичні препарати.

З кори дерев багатьох видів лісових рослин, наприклад верби, ялини, дуба і модрини, з листя скумпії і інших порід витягають дубильні речовини.

Для меблевого і інших видів виробництва виняткову цінність має деревина дуба і буку. З деревини у більшості випадків виготовляють предмети широкого споживання.

Багато порід дають плоди, що відрізняються високими смаковими якостями і протицинговими і іншими цінними властивостями.

Плоди горіха волоського, фісташки, аличі, шовковиці і інших лісових рослин широко використовуються в харчовій промисловості.

Велике значення мають їстівні гриби, що також ростуть в лісі, і ягоди. Відносно збору ягід С. Я. Соколов вказує, що з усієї площі лісів можна збирати щорічно більше 300 тисяч тонн ягід.

Ліси мають величезне санітарне і курортне значення, займаючи важливе місце в заходах, спрямованих до охорони здоров'я трудящих. Поверхня хвої всосновому насадженні площею 1 га складає близько 10 га. Це вказує на велике пилезатримуюче значення міських, приміських парків і лісів зелених зон навколо населених пунктів. Дослідження Б. П. Токина показують, що лісові породи виділяють в атмосферу леткі речовини, що мають властивість вбивати хвороботворні мікроорганізми. Евкаліптова олія знищує шкідливі мікроби кишкової групи. Леткі речовини, що виділяються листям берези, сосни, тополі сріблястої, ялівцю, лимона, апельсина і багатьох інших порід, вбивають ряд шкідливих мікроорганізмів. Леткі речовини, що виділяються деякими породами, вбивають комарів, домашніх мух, бліх і інших комах.

Ліси мають велике водозахисне і водорегулююче захисне значення. Вони сприяють повноводдю річок, запобігають засміченню і обмілінню водойм, розмивам і змивам грунтів, утворенню ярів, снігової лавини, селевих потоків, летких пісків, пилових бурь.

Ліси, послабляючи силу вітру, сприяють збільшенню вологості повітря і грунтів і підвищенню урожаїв сільськогосподарських культур.

Лісові масиви і лісові смуги в сукупності заходів мають велике значення для боротьби з посухою, для спрямованого поліпшення місцевого клімату.

У лісах робиться випас худоби, заготівля кормів, що сприяє розвитку продуктивного тваринництва.

Ліси сприяють розвитку бджільництва. Вони мають велике значення для розвитку мисливського промислу. Ліси прикрашають ландшафти.

Народногосподарське значення лісу, як ми бачимо, надзвичайно різноманітно і велике, його неможливо оцінити.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 43 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав