Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Іван заздалегідь не обіцяно переховував у себе на дачі одного із учасників терористичної групи, що вчинив вбивство. За який злочин повинен нести відповідальність Іван?

Читайте также:
  1. I. Поняття зворотної дії в часі закону про кримінальну відповідальність.
  2. II. Види законів про кримінальну відповідальність, мають зворотну дію в часі.
  3. II. Оформление перевозки пассажиров в поездах дальнего следования и пригородного сообщения
  4. III Задания для вводного контроля знаний
  5. III Санкт-Петербургского международного культурного форума
  6. III. Закони про кримінальну відповідальність, не мають зворотну дію в часі.
  7. Jus Gentium как прообраз международного права.
  8. V. Посадка пассажиров в поезд дальнего следования и пригородного сообщения и условия проезда
  9. XI. Возврат денег, уплаченных за проезд в поездах пригородного сообщения
  10. А для того, чтобы просчитать период прохождения одного зала, мы должны период обращения вокруг Ярило - Солнца разделить на 144, либо время прохождения чертога разделить на 9.

Заздалегідь необіцяне приховування злочину

Юрій та Мирон напали на бухгалтерію підприємства з виробництва вибухонебезпечних речовин з метою збагатитися. Під час нападу чоловіки погрожували бухгалтеру вогнепальною зброєю. Дайте правову оцінку діям Мирона та Юрія?

Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб

 

Річний Віталій таємно викрав у свого вітчима Максима мисливську нарізну рушницю та продав місцевим товаришам. Дайте правову оцінку діям Віталія.

Крадіжка

 

Річний Мирон таємно взяв батькову нарізну мисливську зброю, щоб по вихвалятися між ровесниками. Цього ж вечора Мирон повернув зброю у сейф. Дайте правову оцінку діям Мирона.

У діях Мирона немає жодного із вищевказаних складів злочинів

 

Річний Олексій, гостюючи у свого родича мисливця Остапа, викрав гладкоствольну мисливську зброю, яку продав знайомому. Дайте правову оцінку діям Олексія.

Крадіжка

 

Семен вкрав із начального комплексу зразок навчальної вогнепальної зброї. Згодом Семен привів її у придатний для використання стан. Дайте правову оцінку діям Семена.

Сукупність: крадіжка та незаконне поводження зі зброєю

 

Омелян вкрав у свого друга Олега три патрони до мисливської нарізної зброї. Патрони виявилися непридатними для стрільби. Дайте правову оцінку діям Омеляна

Викрадення бойових припасів

 

Степан у кутку підсобного приміщення зберігав стару гладкоствольну рушницю, яка була не зареєстрованою. Чоловік розводив голубів і використовував зброю для відлякування від них хижих птахів. Після останніх пострілів залишив рушницю зарядженою. Граючись, старша донька (10 років) взяла до рук рушницю і, не знаючи, що вона заряджена, вистрілила у свою 7-річну сестру. Дитина отримала вогнепальне поранення у плече, внаслідок чого лікувалася 22 дні. Дайте правову оцінку ситуації.

Степан підлягає кримінальній відповідальності за сукупність злочинів: зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу та недбале зберігання вогнепальної зброї

 

Троє однокласників – 15-річні Дмитро, Микола і Петро - після уроків вирішили поуправлятися у стрільбі з пневматичної рушниці батька Дмитра - Олексія. Батько дав хлопцям свою пневматичну гвинтівку і показав як нею користуватись. Наступного дня у школі мали відбутись змагання до Дня захисника Вітчизни в програмі яких була стрільба з пневматичної гвинтівки. Микола, не впоравшись із зброєю у руках, влучив Дмитру просто у серце. Дмитра ще живого швидка доправила до районної лікарні. Медики намагалися врятувати хлопця, однак марно. Дайте правову оцінку ситуації.

Олексій: незаконне поводження із зброєю; Микола: вбивство з необережності

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 122 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав