Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Петро на випадок незаконного вторгнення у будинок зберігав вдома фінський ніж без передбаченого законом дозволу. Дайте правову оцінку діянню Петра.

Читайте также:
  1. E. закономерности психического развития, протекающего в неблагоприятных условиях, патогенная сила которых превышает компенсаторные возможности индивида
  2. I. Дайте определение понятиям
  3. X охраняемые уголовным законом общественные отношения
  4. Белый фосфор – очень ядовитое и огнеопасное вещество. Соблюдайте необходимые меры предосторожности!
  5. Биомасса, или живое вещество биосферы. Закономерности распространения биомассы в биосфере, ее изменения под влиянием деятельности человека.
  6. Богдан, працюючи на шахті, під час спуску в шахту узяв собою тютюн. Дайте правову оцінку діям Богдана.
  7. Больного Шкандевича Александра Петровича, 52 лет.
  8. БЫЛИМ ГАЛИНА ПЕТРОВНА
  9. В городе Петрозаводске
  10. В живописи основным жанром петровской эпохи стал

Незаконне поводження із зброєю

 

Річний Максим знайшов у парку кастет. Цього ж вечора Максим продав знахідку своїм старшим друзям з двору. Дайте правову оцінку діям Максима.

У діях Максима немає складу злочину

 

Адольф, маючи намір убити свого недруга Едуарда, придбав без передбаченого законом дозволу пістолет. Дайте правову оцінку діям Адольфа.

Сукупність: незаконне поводження зі зброєю та готування до вбивства

 

Антон проніс на борт літака у своєму багажі 1 кг пороху. Однак, про це стало відомо правоохоронним органом, які встигли до закриття дверей повітряного судна затримати Антона та зняти його з багажем з польоту. Дайте правову оцінку діям Антона.

Незаконне перевезення на повітряному судні вибухових речовин

 

Річний школяр Марко, бажаючи зірвати контрольну роботу з геометрії, подзвонив на робочий телефон директора та сказав, що школа замінована, якщо не вжити заходів, то це неминуче призведе до загибелі людей. Дайте правову оцінку діям Марка.

У діях Марка немає складу злочину

 

Відповідальний за пожежну безпеку на автозаправній станції Геннадій допустив озеленення території АЗС тополями, що виділяють під час цвітіння волокнисті матеріали та пухнасте насіння, чим порушив п. 2.1.6. Інструкції щодо вимог пожежної безпеки під час проектування автозаправних станцій. Під час однієї із перевірок порушення було виявлено та прийнято міри по рубці дерев. Дайте правову оцінку діянню Геннадія.

У діях Геннадія немає жодного із вищевказаних складів злочинів

 

Головний бухгалтер державного підприємства «Друкарка» Петро допустив порушення загальних правил охорони праці внаслідок чого було заподіяно тілесне ушкодження середньої тяжкості бухгалтеру Мирославі. Кваліфікуйте дії Петра.

Порушення вимог законодавства про охорону праці

Касир страхової компанії «Спокійне життя» Юля порушила вимоги Закону України «Про охорону праці» внаслідок чого було заподіяно тяжке тілесне ушкодження прибиральниці Стефанії. Кваліфікуйте дії Юлії.

Сукупність злочинів «необережне тяжке тілесне ушкодження» і «порушення вимог законодавства про охорону праці»

 

Службова особа державного підприємства «Весняний сад» Мирослава, яка відповідальна за дотримання вимог щодо охорони праці, неналежним чином виконала відповідні обов’язки, внаслідок чого було заподіяно легке тілесне ушкодження комірнику Василині. Кваліфікуйте дії Мирослави.

Сукупність злочинів «необережне легке тілесне ушкодження» і «порушення вимог законодавства про охорону праці»

Юрій, заїхавши на автозаправну станцію, закурив сигарету, всупереч наявності відповідних забороняючих написів, та згодом кинув недопалок поблизу пістолета для заправки авто. Залишки бензину із пістолета потрапили на недопалок, що спричинило вибух який заподіяв смерть пасажирці Олі. Кваліфікуйте дії Юрія.

Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах

 

Валерій, інженер-механік транспортного відділу ПрАТ «Тернопільський молокозавод», всупереч вимогам Закону України «Про охорону праці» та Посадової інструкції інженера-механіка транспортного відділу 21 липня 2011 року недостатньо здійснював керівництво і контроль за роботою підлеглому йому слюсаря товариства Миколи по обслуговуванню і ремонту автомобіля КАМАЗ-320. Внаслідок цього, під час підняття Миколою проміжного (середнього) моста автомобіля КАМАЗ, домкрати злетіли з місця обпирання в проміжний міст, а автомобіль впав на землю, вдаривши його цистерною у верхню частину голови. Микола лікувався 22 дні. Дайте правову оцінку діям Валерія.

У діях Валерія немає жодного із вищевказаних складів злочинів

 

Клим, будучи директором Товариства з обмеженою відповідальністю "Мальма", допустив до роботи Ірину без проведення з нею інструктажу з охорони праці. 21 грудня 2010 року близько 3 години Ірина, заступивши на зміну оператором лінії по виробництву макаронних виробів, під час роботи виявила, що пішов брак тіста в тістомісі, в зв'язку з чим вирішила забрати зайве тісто. Для цього підняла кришку тістоміса, рукою притиснула кінцевий вимикач, щоб не зупинити процес, а іншою рукою взялася забирати тісто. В цей момент її вдарило валом по руці, в результаті чого їй були заподіяні тілесні ушкодження, від яких вона лікувалася 35 днів. Дайте правову оцінку діям Клима.

Порушення вимог законодавства про охорону праці

 

55. Виконроб Степан, бачачи, що його підлеглий Северин перебуває в стані сп’яніння, допустив його для виконання арматурних робіт. Северин, знаходячись на каркасі у неогородженому місці, впав донизу з 13 поверху, внаслідок чого загинув. Дайте правову оцінку діям Степана:

Службова недбалість

 

Електрик Геннадій, здійснюючи ремонтне обслуговування електроустановки на заводі, пішов на обідню перерву, не зачинивши на замок двері приміщення електрощитової установки, чим порушив п. 5.1.12. Правил безпечної експлуатації електроустановок. У цей час у відкриті двері зайшов і почав прибирання технічний працівник, але зазнав смертельного ураження електричним струмом. Дайте правову оцінку діям Геннадія.

Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки

 

Електрозварник Євген працював у вибухонебезпечному цеху. В порушення вимог п. 2.5. Інструкції з організації безпечного ведення вогневих робіт на вибухопожежонебезпечних та вибухонебезпечних об'єктах Євген місце проведення вогневих робіт не очистив від вибухонебезпечних речовин і матеріалів. Це зумовило вибух на підприємстві, в результаті якого загинув працівник цеху. Дайте правову оцінку діям Євгена.

Порушення правил безпеки у вибухонебезпечних цехах, що спричинило тяжкі наслідки

 

Головний інженер Михайло, відповідальний за проектування та будівництво автозаправної станції, дозволив для зовнішнього облицювання огороджувальних конструкцій будинків станції застосовувати горючі матеріали групи Г4, чим порушив п. 3.1.4. Інструкції щодо вимог пожежної безпеки під час проектування автозаправних станцій. Порушення було виявлено у ході здачі автозаправної станції в експлуатацію. Дайте правову оцінку діям Михайла.

Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах

 

Марія, працюючи на картоплесаджалці, під час саджання картоплі, в порушення правил техніки безпеки, перейшла із задньої площадки, де вона повинна була знаходитися, на передню частину картоплесаджалки і стала проштовхувати ногою у вихідний отвір застряглу картоплю. Під час цього шестерня механізму затягнула штани Марії. У результаті цього ліва нога Марії попала під вал та була роздроблена. Марія лікувалася 35 днів. Дайте правову оцінку діям Марії.

У діях Марії немає жодного із вищевказаних складів злочинів

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 245 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав