Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Богдан, працюючи на шахті, під час спуску в шахту узяв собою тютюн. Дайте правову оцінку діям Богдана.

Читайте также:
  1. I. Дайте определение понятиям
  2. Белый фосфор – очень ядовитое и огнеопасное вещество. Соблюдайте необходимые меры предосторожности!
  3. Визначте, що таке “державна влада”, “влада”, “державні органи”. Дайте оцінку конституційному принципу поділу влади в Україні
  4. Виконайте оцінку проекту в прямій багаторазовій засічці, якщо відомі S1, S2, S3, γ1, γ2, mβ?
  5. Вопрос 1.1.3. Дайте определение информационной системы.
  6. Вопрос 1.1.3. Дайте определение информационной системы.
  7. Дайте визначення поняття "історико-етнографічний регіон" ,охарактеризуйте основні етапи формування українських історико-етнографічних регіонів.
  8. Дайте загальний вид інструкції оголошення масиву? Наведіть приклади?
  9. Дайте загальну ха-ку системи виділення. Роль нирок у процесі виділення. Поясніть механізм сечоутворення

У діях Богдана немає жодного із вищевказаних складів злочинів

61. Юлія близько 14 год. проникла до приміщення гаража, що належить колишньому чоловіку Андрію, де незаконно заволоділа велосипедом марки,,Giant CRS’’, чим заподіяла матеріальні збитки на суму 970 грн. Дайте кримінально-правову оцінку її діям. крадіжка

Вставте пропущене: «Випуск в експлуатацію завідомо технічно несправних будівельних або сільськогосподарських машин, що використовуються як транспортні засоби, або інше грубе порушення правил їх експлуатації, які забезпечують безпеку руху, вчинене особою, відповідальною за технічний стан або експлуатацію цих засобів, за наявності підстав слід кваліфікувати як випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації».

Вставте пропущене: «Якщо наслідки, зазначені у різних частинах ст. 286,,Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» спричинені двома або більше порушеннями, винна особа має нести відповідальністьза сукупність злочинів, передбачених цими нормами».

Вставте пропущене: «Порушення особою правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту, яке спричинило наслідки передбачені різними частинами відповідної статті Кримінального кодексу слід кваліфікуватияк один злочин за тією частиною цієї статті, яка передбачає більш тяжкі наслідки».

Як потрібно кваліфікувати порушення особою правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту, правил водіння або експлуатації машини і наступне залишення потерпілого від такого злочину без допомоги?

За сукупність злочинів: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особам, які керують транспортними засобами і залишення в небезпеці

 

Вставте пропущене: «Передача на порушення чинних правил керування транспортним засобом службовій особі, від якої водій залежний по службі,не звільняє останнього від відповідальності».

Вставте пропущене: «У випадках, коли особа знищила транспортний засіб, яким незаконно заволоділа, чи призвела до такого стану, що він повністю втратив свою цінність і його вже не можна використовувати за прямим призначенням, розмір реальних збитків дорівнює вартості автомобіляна день вчинення злочину».

Як потрібно кваліфікувати дії особи, яка під час виконання будівельних робіт, з допомогою транспортних засобів, порушила правила безпеки дорожнього руху?

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особам, які керують транспортним засобом

Степан в темний час доби, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем Mazda 3. Рухаючись по вул. І. Франка м. Львова проявив неуважність, перевищив швидкість руху і при роз’їзді з автомобілем, який рухався у зустрічному напрямку виїхав на праве узбіччя, внаслідок чого допустив зіткнення з велосипедистом, який рухався у попутному напрямку. У результаті велосипед було пошкоджено. Дайте кримінально-правову оцінку діям Степана.

Відсутній склад злочину

70. Семен (17 років) з метою крадіжки велосипеда (вартістю 2500 гривень) зробив підкоп під замкнений гараж. Хлопець проліз усередину, відчинив ворота та поїхав на велосипеді додому. Дайте правову оцінку діям Семена:

Закінчена крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення

 

Павло із стоянки викрав мотоцикл з двигуном робочим об'ємом 40 куб. см. Скільки кубічних сантиметрів не вистачає до об’єму двигуна, щоб вчинене можна було кваліфікувати як незаконне заволодіння транспортним засобом?

Об’єм двигуна немає значення

 

Річний Марко вдарив водія «Audi» Олега кулаком в обличчя, коли той, закривав двері свого авто. Після цього Марко вирвав гаманець з рук Олега та зник з місця події. Дайте правову оцінку діям Марка.

Грабіж, поєднаний з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого

 

Річний Семен, маючи на меті заволодіти, а згодом продати по деталях новеньке авто «Рено», яке стояло у сусідньому дворі, заздалегідь заготовленою відмичкою відкрив двері автомобіля. Однак, про спробі завести двигун, Семен був затриманий власником автомобіля. Дайте правову оцінку діям Семена.

Замах на незаконне заволодіння транспортним засобом

Петро, не маючи власного авто, таємно викотив з подвір’я свого сусіда Миколи його автомобіль. Завівши двигун, Петро катався з друзями, хизуючись перед дівчатами. Під ранок Петро непомітно повернув транспорт на місце. Дайте правову оцінку діям Петра.

У діях Петра немає жодного із вищевказаних складів злочинів

 

75. Омелян, купив новий кузов до свого автомобіля. Після цього Омелян вирізав частину купленого кузова з номером та вмонтував на те місце аналогічну частину з номером старого кузова. Дайте правову оцінку діям Омеляна:

Підробка номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу

 

Антон, батько 15-річного Дмитра, прийшов з роботи п’яний та одразу ліг спати. Дмитро, скориставшись станом батька, почав впрошувати мачуху Ірину дати йому ключі від машини, щоб він міг поїхати на дискотеку у місцевий клуб. Жінка, трішки провагавшись, дала ключі Дмитру, проте сказала, щоб він був обачним. По дорозі до клубу Дмитро не впорався із керуванням та врізався у стовп. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди Дмитро заподів собі численні забої та лікувався 23 дні. Дайте правову оцінку діям Ірини.

Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом, якщо це спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження

 

77. Мелетій сів за кермо свого автомобіля, перебуваючи у стані сп’яніння. Не впоравшись із керування, Мелетій збив автомобілем Марину, яка переходила дорогу. Внаслідок цього Марина лікувалася 21 день. Дайте правову оцінку діям Мелетія:

У діях Мелетія немає жодного із вищевказаних складів злочинів

Климентій, керуючи своїм автомобілем, перевищив швидкість руху, внаслідок чого збив двох пішоходів – Олену та Катерину. Внаслідок наїзду в Олени сталося переривання вагітності, а Катерина зазнала стійкої втрати загальної працездатності на 10 %. Дайте правову оцінку діям Климентія

Ідеальна сукупність: порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження та порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

 

79. Будучи напідпитку, Іван пізно увечері повертався на своєму автомобілі додому. Раптом Іван побачив свого давнього ворога Миколу, який переходив дорогу. Скориставшись тим, що нікого більше на вулиці не було, Іван натиснув на газ та на великій швидкості збив Миколу. Внаслідок наїзду Микола загинув. Дайте правову оцінку діям Івана. Умисне вбивство




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 166 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав