Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МИНИСТЕРСТВО ТРУДА И СОЦИАЛЬНОЙ ЗАЩИТЫ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

Читайте также:
  1. E. Порядок защиты курсовой работы.
  2. I. Связь с Трудовым кодексом Российской Федерации. Общие требования
  3. I. Сущность социальной структуры общества.
  4. II. Порядок выполнения, рецензирования и защиты курсовой работы
  5. II. Сущность теории социальной стратификации.
  6. II. Техника защиты.
  7. II.Полномочия Конституционного суда Российской Федерации
  8. III. Основные цели и задачи развития туризма в Российской Федерации
  9. III. СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ПРОБЛЕМЫ РАЗВИТИЯ МОЛОДЁЖИ В РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
  10. III. СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ПРОБЛЕМЫ РАЗВИТИЯ МОЛОДЁЖИ В РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

Завдання та обов'язки. Здійснює керівництво виробництвом. Забезпечує виконання планових завдань, ефективне використання виробничих потужностей, економне використання сировини, матеріалів і систематичне підвищення продуктивності праці. Організовує і контролює додержання технологічних процесів, оперативно виявляє і усуває причини їх порушення. Впроваджує ефективну організацію праці, механізацію і автоматизацію трудомістких процесів і ручних робіт. Забезпечує повне завантаження і правильне використання устаткування, рівномірну і продуктивну роботу працівників. Встановлює виробничі завдання бригадам та окремим робітникам. Створює умови для виконання норм кожним робітником. Проводить виробничий інструктаж робітників. Вносить пропозиції щодо присвоєння та підвищення розрядів робітникам, бере участь у тарифікації робіт. Перевіряє якість продукції, яка

випускається або послуг, які надаються. Вживає заходів щодо запобігання браку і підвищення якості продукції (робіт). Аналізує результати виробничої діяльності, контролює витрати фонду заробітної плати на виробництві, забезпечує правильне та своєчасне оформлення первинних документів з обліку робочого часу, виробітку, заробітної плати, простоїв. Контролює додержання робітниками виробничої і трудової дисципліни, правил і норм з охорони праці. Розподіляє премії у встановленому порядку із фонду майстра передовикам виробництва. Організовує роботу з підвищення рівня технічних знань, навчання іншим або суміжним професіям. Веде виховну роботу в колективі.

 

 

Повинен знати: законодавчі і нормативно-правові акти, методичні, та інші керівні матеріали, які регулюють порядок діяльності виробництва; технологічні процеси і режими виробництва, технічні характеристики і вимоги до продукції, яка виробляється; правила технічної експлуатації устаткування; порядок тарифікації робіт та робітників; норми і розцінки на роботи, чинні положення з оплати праці; правила з охорони праці; основи економіки, організації виробництва, праці й управління; правила внутрішнього трудового розпорядку; основи трудового законодавства; засоби обчислювальної техніки, комунікацій та зв'язку.

Кваліфікаційні вимоги.

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Стаж роботи за фахом - не менше 2 років.

8. МАЙСТЕР ЗМІНИ

Завдання та обов'язки. Забезпечує виконання змінних виробничих завдань дільницями та бригадами, додержання встановленої технології виробництва виробів, виконання робіт (послуг), ритмічний випуск продукції високої якості. Організовує своєчасну підготовку виробництва, раціональне завантаження та роботу устаткування. Здійснює оперативний контроль за забезпеченням матеріальними та енергетичними ресурсами, технічно правильною експлуатацією устаткування та інших основних засобів, економним витрачанням сировини, палива, матеріалів, виявляє, запобігає та усуває причини порушень процесу виробництва. Бере участь у роботі з оперативного планування виробництва, поліпшення нормування, атестації та раціоналізації робочих місць, розповсюдження передових прийомів і методів праці, зниження трудових витрат. Аналізує результати виробничої діяльності дільниці, бригади за зміну, причини, що спричиняють простої устаткування і зниження якості виробів (робіт, послуг), бере участь у розробленні та впровадженні заходів щодо усунення виявлених недоліків. Забезпечує правильне і своєчасне оформлення первинних документів з обліку робочого часу, виробітку, заробітної плати, простоїв. Сприяє поширенню передового досвіду, розвитку раціоналізації та винахідництва. Веде оперативний облік просування продукції відповідно до технологічного процесу та за робочими місцями, виконання виробничих завдань. Контролює додержання працівниками технологічної, виробничої і трудової дисципліни, правил і норм з охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Подає пропозиції щодо заохочення працівників, які відзначилися, накладання дисциплінарних стягнень на порушників виробничої і трудової дисципліни. Веде виховну роботу в колективі.

Повинен знати: нормативні і методичні матеріали з оперативного управління виробництвом; технічні вимоги до продукції, що випускається, технологію її виробництва; виробниче устаткування цеху та правила його технічної експлуатації; системи і методи обліку процесу виробництва; порядок тарифікації робіт таробітників; норми і розцінки на роботи, порядок їх перегляду; основи економіки, організації виробництва, праці та управління; техніко-економічне та оперативно-виробниче планування; чинні положення з оплати праці та матеріального стимулювання; основи трудового законодавства.

Кваліфікаційні вимоги.

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Стаж роботи за фахом - не менше 2 років.

 

МИНИСТЕРСТВО ТРУДА И СОЦИАЛЬНОЙ ЗАЩИТЫ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав