Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ. Сегодня товарный знак "Кока-Кола" является наиболее известным товарным знаком в мире, а компания Кока-Кола - известнейшей компанией на Земле

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  3. Вищим керівним органом Товариства є з’їзд, його організацій – конференції та загальні збори.
  4. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  5. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  6. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  7. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  8. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  9. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  10. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них

Сегодня товарный знак "Кока-Кола" является наиболее известным товарным знаком в мире, а компания Кока-Кола - известнейшей компанией на Земле. Торговую марку Кока-Колы знают 98 % всего населения земного шара. "Кока-Кола" продается почти в 200 странах мира. Каждый день во всем мире продается около 1 миллиарда единиц продукции Компании.

На протяжении последних лет система «Кока-Кола» является одним из крупнейших инвесторов среди производителей товаров народного потребления.

 

 

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Поряд із загальноосвітньою, загальнотехнічноюіпрофесійною підготовкою студентів формування професій­ної компетентності спеціалістів вимагає набуття ними навичок міжособистісних відносин, готовності до творчості та прийняття нестандартних рішень, а також екологічних, юридичних та економічних знань і відповідних аспектів професійної діяльності, зокрема громадянських і моральних. Одним із засобів формування особистості спеціаліста є активізація його емоційно-чуттєвої сфери, розвиток ціннісного ставлення до оточуючого світу. Вивчення предметів гуманітарного циклу сприяє цьому на основі поєднання і взаємодії інтелектуального та емоційного начал. Значну роль у цьому процесі відіграє предмет «Соціологія», який з'ясовує місце та функції кожного соціального явища і процесу в рамках соціологічного цілого, дає людям потрібні орієнтири, допомагає зрозуміти обставини життя, що їх оточують, сприяє пошуку виходу з лабіринту умов соціального буття, служить своєрідним компасом у буремному морі людських відносин.

Високий моральний та гуманістичний смисл соціологічної науки полягає у здатності діагностувати і лікувати соціальні хвороби, виконувати прогностичні та прикладні функції як на рівні макросоціальних процесів і систем, так і на мікрорівні їх функціонування. Соціологія одночасно прагне до понятійно-абстрактного осмислення соціального, до конкретного описування соціальних феноменів реального життя людини, забезпечуючи водночас осмислення всієї цілісності процесу буття.

Особливе місце соціології у системі соціальних і гуманітарних наук полягає в тому, що вона формує у студентів уявлення про суспільство, як цілісний організм, розкриває його основні структурні елементи, інститути, форми, соціальні механізми функціонування і розвитку, формує соціологічну культуру та мислення, здатність правильно сприймати соціальні процеси, що відбуваються у суспільстві, сприяє формуванню знань про соціальну дійсність, з'ясовує логіку процесів соціального розвитку, розробляє концептуальний апарат, методологію та методику соціологічних досліджень.

МЕТА «СОЦІОЛОГІЇ»:

v розкрити сутність та роль теорії особистості, соціальних спільнот як об'єктів і суб'єктів соціальної діяльності;

v висвітлити особистість, як соціальну систему, процес її розвитку та взаємодії з різноманітними спільнотами;

v показати розвиток соціологічної думки в умовах формування ринкових відносин і перебудови політичного, економічного, соціального життя в Україні.

Основне завдання вивчення дисципліни - формування соціального потенціалу суспільства, тобто розвиток ініціативи, компетентності, правової свідомості громадян, ефективне соціальне управління, тобто наявність консенсусу, гнучкості у визначенні пріоритетів.

Засвоєння програмного матеріалу сприяє формуванню у студентів наукового світогляду про розвиток суспільства, його життєдіяльність, проблеми соціальної політики, соціального розвитку, творчого мислення, активної громадської позиції.

Після вивчення дисципліни студенти повинні знати:

Ø основи загальної соціології, її предмет та структуру;

Ø основні поняття, закони і функції;

Ø історичний шлях розвитку світової та вітчизняної думки;

Ø загальний зміст соціологічних теорій;

Ø питання методології, методики і технології конкретно-соціологічних досліджень;

Ø шляхи реалізації результатів соціологічних досліджень і соціальних технологій у практичній діяльності.

Студенти повинні уміти:

üаналізувати специфіку соціальних і соціально-психологічних явищ та процесів у трудовому колективі, сім'ї;

ü використовувати на практиці результати емпіричних соціологічних досліджень;

ü здійснювати соціальне управління і, зокрема, соціоінертну діяльність;

ü діагностувати стан соціально-психологічного клімату в колективі, причини наявних конфліктів, використання соціальних резервів виробництва;

ü використовувати соціальні технології для профорієнтації та профадаптації, для роботи з кадрами, зміцнення трудової дисципліни, розв'язання міжособистісних і трудових конфліктів.

Вивчення дисципліни «Соціологія» виховує у майбутніх спеціалістів морально-етичні та соціологічні погляди. Це має важливе значення, оскільки саме їм належить вирішальна роль у розбудові незалежної демократичної держави Україна.

Після засвоєння програмного матеріалу предмета студенти виконують контрольну роботу та складають залік.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 35 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав