Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПЕРЕДМОВА. 9.1. Все споры, которые могут вытекать из настоящего Договора, стороны пытаются урегулировать путем переговоров в письменной форме

Читайте также:
  1. ПЕРЕДМОВА
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. Передмова
  8. Передмова
  9. ПЕРЕДМОВА

9.1. Все споры, которые могут вытекать из настоящего Договора, стороны пытаются урегулировать путем переговоров в письменной форме. Претензии Клиента рассматриваются компанией в течение десяти рабочих дней с момента получения.

9.2. В случаях, когда все альтернативы для решения споров путем переговоров будут исчерпаны, Стороны соглашаются рассматривать эти случаи в соответствии с юрисдикцией судов России, в соответствии с его правилами, нормами и оплатой судебных издержек.


Общество с ограниченной ответственностью "Эксклюзивные Информационные Технологии"

Реквизиты предприятия:

Компания: Клиент:
Общество с ограниченной ответственностью «Эксклюзивные Информационные Технологии»  
Код ОКПО: 18304717  
ОГРН: 1137746819451  
ИНН/КПП: 7717761996 / 771701001  
129515, г. Москва, ул. Академика Королева, 13, стр. 1, пом. II, комн. 63.  
 

 

Державний вищий навчальний заклад

«Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

Івано-Франківський коледж

Юридичне відділення

Козак Н.В.

СУДОВІ І ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ УКРАЇНИ

Методичні вказівки для підготовки

До семінарських занять

(для студентів 1-го курсу денної форми навчання)

Івано-Франківськ, 2014

ПЕРЕДМОВА

Навчальна дисципліна «Судові і правоохоронні органи України» передує вивченню інших юридичних дисциплін, оскільки перш, ніж вивчити ті чи інші галузі права та їх реалізацію в діяльності різних, в тому числі судових і правоохоронних органів, необхідно глибоко засвоїти побудову цих органів, засади, на яких вони формуються, з’ясувати їх завдання та основні напрямки діяльності. Динаміка перетворень в сфері правотворчої і правозастосовної діяльності вимагає чітких уявлень про систему, завдання, структуру та повноваження органів судової влади та правоохоронних органів, зокрема, органів прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, юстиції, адвокатури та деяких інших органів, що допоможе студентам глибше засвоїти і зрозуміти форми і методи їх роботи в конкретних сферах правозахисної, правоохоронної та правозастосовної діяльності.

Так, суд займає чільне місце в системі правоохоронних органів, оскільки, будучи найбільш надійним гарантом захисту прав та законних інтересів людини і громадянина, він сприяє утвердженню законності та правопорядку в державі. Місце і значення суду в правоохоронній та правозахисній діяльності обумовлюється, перш за все, його становищем, оскільки відповідно до Конституції України, суди репрезентують собою одну з гілок державної влади - судову. Необхідність глибокого засвоєння студентами завдань і повноважень судових органів, розмежування компетенції між різними ланками судової системи України; вимог, яким повинні відповідати кандидати на посаду судді тощо обумовлена також тим, що юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, які виникають в державі. Це ж стосується й інших правоохоронних органів.

Особливість засвоєння дисципліни «Судові і правоохоронні органи України» полягає також у необхідності вивчення та аналізу закону, оскільки перед студентами вперше буде стояти вимога аналізувати законодавчі акти, наведені у переліку рекомендованої літератури.

Навчально-методичний посібник складено відповідно до програми курсу «Судові і правоохоронні органи України» та з врахуванням годин, відведених для практичних занять навчальним планом спеціальності «Правознавство» для денної форми навчання. Він містить плани практичних занять, перелік питань для самоконтролю, обов’язкову і додаткову спеціальну літературу, нормативний матеріал. До кожного практичного заняття дається, крім того, домашнє завдання, яке полягає у виконанні схем, а також задач (казусів).

На практичному занятті студент повинен закріпити, розширити та поглибити знання, одержані на лекціях та у процесі самостійної роботи з рекомендованими джерелами; брати активну участь у обговоренні проблемних ситуацій; навчитися самостійно аналізувати норми різних галузей права, які регулюють організацію і діяльність судових та правоохоронних органів нашої держави. Опрацювання студентами питань, винесених на практичні заняття, допоможе їм грунтовніше засвоїти галузеві юридичні дисципліни при вивченні діяльності судових та правоохоронних органів щодо застосування права, забезпечення законності і правопорядку в Україні.

Студенти повинні навчитись правильно застосовувати закон в реальному житті. Цьому сприятиме аналіз та вирішення поданих у посібнику задач, розв’язувати які слід лише після глибокого засвоєння основних питань теми, поданих у плані. Розв’язування задач необхідно починати з усвідомлення викладених у них фактичних обставин справи, осмислення поставлених питань. Вирішення задач має бути розгорнутим, з посиланням на відповідні норми права.

Дотримання наведених методичних порад, настанов щодо підготовки до практичних занять та до їх проведення допоможе більш глибоко засвоїти матеріал та використовувати його на практиці.

 

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 59 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав