Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Заголовки

Читайте также:
  1. Заголовки
  2. Заголовки глав пишутся по центру строки прописными буквами.
  3. Заголовки с синтаксическим разбором
  4. Заголовки, названия мероприятий, посвященных Сергию Радонежскому

Заголовки структурних частин роботи “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “ЛІТЕРАТУРА” пишуть прописними буквами, симетрично відносно тексту. Заголовки підрозділів пишуть строченими буквами (окрім першої прописної) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовку не ставлять. Якщо заголовок складається з двох речень, їх поділяють крапкою. Знак переносу у словах заголовку та тексту не допускається.

Вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують. Тобто не можна друкувати «1. Вступ» або «6. Висновки».

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти записки слід нумерувати арабськими цифрами; розділи записки повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті пояснювальної записки і позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 і т. д.

Підрозділи звіту повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу.

Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою.

Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад 1.1, 1.2 і т. д.

Нумерація сторінок пояснювальної записки

Сторінки записки, слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту записки. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Титульний лист, лист завдання, відгук, зміст не нумеруються, але включаються до загальної нумерації сторінок записки.

Ілюстрації й таблиці, розмішені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок записки.

Відстань між заголовком розділу та підрозділу і наступним текстом повинна бути 1,5 інтервал. Кожний розділ пояснювальної записки необхідно починати з нової сторінки згідно вимог ДСТ 2.307- 68.

Першою сторінкою пояснювальної записки є титульний лист (додаток А), який включається в загальну нумерацію сторінок. На титульному листі номер сторінки не проставляється, а на наступних проставляється в правому верхньому куті сторінки, без крапки в кінці, без знака №.

Ілюстрації

Ілюстрації (схеми, графіки, карти, рисунки, фото) повинні бути виконані чітко, які легко читаються. Вони повинні мати назву, яка розміщується після номеру ілюстрації. При необхідності, ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (текст під рисунком).

Ілюстрації і таблиці необхідно приводити одразу після тексту, де вони вперше згадуються або на наступній сторінці.

Ілюстрація позначається словом "Рисунок ___", яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, "Рисунок 3.1 - Схема розміщення".

Номер ілюстрації повинен складатися з номеру розділу і номеру ілюстрації, між номером рисунку або таблиці і назвою ставиться тире. Ілюстрації і таблиці, що розміщені на окремих сторінках, включають у загальну нумерацію сторінок.

Номер ілюстрації, її назва та пояснювальні надписи розміщують послідовно за ілюстрацією.

Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлюватись у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці.

На всі таблиці мають бути посилання в тексті пояснювальної записки.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу.

Таблиця може мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці (рис.1).

 

 

При переносі частини таблиці на іншу сторінку, над ній пишуть слова “Продовження табл.” і вказують номер таблиці, наприклад “Продовження табл. 1.1”, надпис робиться в правому верхньому куті.

Переліки

Якщо в записці застосовуються умовні позначення, скорочення, символи, одиниці виміру, не передбачені діючими стандартами, а також специфічна термінологія, то їх перелік розташовують безпосередньо після змісту на новій сторінці.

Перелік повинний розташовуватися стовпцем, у якому ліворуч в алфавітному порядку наводяться умовні позначення, скорочення та інше, а праворуч їх розшифровування.

Незалежно від цього при першій появі цих елементів у тексті приводять їх розшифровування, наприклад, "Динамометр пружинний (ДП)".

Перелік рекомендується приводити в такій послідовності:

• скорочення (у тому числі й абревіатурні);

• умовні (літерні) позначення;

• символи хімічних елементів і з'єднань;

• одиниці виміру;

• терміни.

Переліки, за потреби, можуть бути наведені всередині пунктів або підпунктів. Перед переліком ставлять двокрапку.

Перед кожною позицією переліку слід ставити малу літеру української абетки з дужкою, або, не нумеруючи – дефіс (перший рівень деталізації).

Для подальшої деталізації переліку слід використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації).

Приклад:

а) форма і розмір клітин;

б) живий склад клітин;

1) частини клітин;

2) неживі включення протопластів;

в) утворення тканини.

Переліки першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу, другого рівня - з відступом відносно місця розташування переліків першого рівня.

Примітки

Примітки вміщують у записці за необхідності пояснення змісту тексту, таблиці або ілюстрації.

Примітки розташовують безпосередньо після тексту, таблиці, ілюстрації, яких вони стосуються.

Одну примітку не нумерують.

Слово "Примітка" друкують з великої літери з абзацного відступу, не підкреслюють, після слова "Примітка" ставлять крапку і з великої літери в тому ж рядку подають текст примітки.

Приклад:

Примітка. ___________________________________________________

_____________________________________________________________

Декілька приміток нумерують послідовно арабськими цифрами з крапкою. Після слова "Примітки" ставлять двокрапку і з нового рядка з абзацу після номера примітки з великої літери подають текст примітки.

Приклад:

Примітки:

1.___________________________________________________________

_____________________________________________________________

2.___________________________________________________________

_____________________________________________________________

 

Формули та рівняння

Формули та рівняння розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули або рівняння повинно бути залишено не менше одного вільного рядка. Формули і рівняння у записці (за винятком формул і рівнянь, наведених у додатках) слід нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули або рівняння складається з номера розділу і порядкового номера формули або рівняння, відокремлених крапкою, наприклад, формула (1.3) - третя формула першого розділу. Номер формули або рівняння зазначають на рівні формули або рівняння в дужках у крайньому правому положенні на рядку.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули чи рівняння, слід наводити безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі чи рівнянні. Пояснення значення кожного символу та числового коефіцієнта слід давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом "де" без двокрапки.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 35 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав